Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

inşallah garanti kapsamında değerlendirirler

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda khanshu tarafından 28 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. khanshu

khanshu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaşlar.işler yoğun diye bir süre zaman zaman okuyabildim ancak. 1 hafta kadarönce arabanın genel bir temizliğini yapıyordum. kaputu açıp motor bölümüne de bakayım dedim. her şey güzeldi fakat akunun kenarında (tabanın dıştan görünen ön kısmı) bir oksitlenme olduğunu gördüm. kendi kendime dedim ki : bu araba yeni, bir sorun olmalı ki böyle olmuş olsun. sonra aklımagelen şey şu oldu. aracı ilk teslim aldığım gün akünün marş motorunuçalıştırma gücünün kalmamış olması nedeniyle takviye ile çalıştırıldığı olmuştu. satıcının dediğine göre uzun beklemeden sonra normal miş.????
    Nitekim hafta sonu aracı servise götürmeyi düşünürken; bu sabaharabam çalışmadı. vakitte ilerlediği için mecbur köşedeki taksi ile işe yetiştim.

yol yardımını aradım. yardım istendiğinden itibaren 1-2 saat içinde ilgileneceği söylendi. bende öğleden sonra yardım talebinde buluınacağım iş yerinden izin alıp ilgileneceğim bakalım
    ben hiçbir teknik mudahalede bulunmadım. farları da açık bırakmadım.
    zaten daha 2500 km falanBakalım servis ne diyecek Garanti kapsamında değerlendirecek inşallah. işlem sonrasında yine bilgi veririm selamlar

2. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    büyük ihtimal aküyü bitirmissiniz bişeyler acık kalmıs diyebilirler..ama insallah garantiye girer akünün 2 yıl garantisi var cünkü...

3. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    oksitlenmeden dolayı marş motoru yeterli akımı alamıyordur aküden, kutup başları değişirse sorun çözülür, akünün bitmiş olma ihtimali garip geldi,
    şarj tutma sornu falan olabilir belki, haricinde neden bitsin ki,
    geçmiş olsun, sonucunu bekliyoruz

4. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bir arkadaşımın da bitti bu şekilde.Önce takviye yapıldı bir sonraki bitişte değiştiririz dediler.Oda farları marları açtı bitirdi aküyü gelip değiştirdiler.Orijinali Kore malı solid marka idi yerine bosch akü taktılar.

5. khanshu

khanshu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Akü garantiden değişti....
    ne diyeyim ki şükür Allah'a.
    Hyundai yol yardımı aradım. Evin önüne gelen yardım aracına Durumu (marş basmadığını) anlattım.
    akü takviyesi yapıldı. bir süre şarş olsun diye araç dolaştırıldı. Fakat araç stop ettirilince tekrar çalışmadığından servise gidildi.
    Hyundai firması Mutlu akü ile anlaşmalı olduğundan bazı araçlarda mutlu akü olduğu bu nedenle akü soruunlarında mutlu akü servislerine yönlendirme yapıldığı söylendi.
    Ankarada kazım karabekir caddesindeki mutlu akü servisine giderek
    sorunu anlattım. Ölçümler yaptılar. Aracın kullanım sıklığı ve satın alınma tarihi hakkında sordularsonuç olarak;muhtemelen aracın satış standında bekleme süreci nedeni ile akü arızası oluşmasının muhtemel olduğu söylendi.
    Sorun çıkarılmadı ve akü değişti... ben de teşekkür ettim

Bu arada Hyundai aku de olduğu gibi lastik ve teyp için de farklı firmalardan garanti ve servis hizmeti sağlıyormuş... bilginize

6. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yeni aküde oksitlenme oluyorsa akü arızalı olduğundandır.

Bu Sayfayı Paylaş