Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İnşallah contayı falan yakmadım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Metehan_Live tarafından 6 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar dün aracın yağını değiştirdikten sonra eve dönerken...

İnanılmaz hararet yaptı. Bir ara hararet göstergesi son noktada bile gittim.
    Kaza vardı arabayı sağada çekemedim.

17-18 km bu şekilde kullandım. Yarım saat sürdü yol rahat trafikte vardı.

Ancak sürekli en sonda değildi.

Bazen tam ortayla en üstün ortasındaydı. Çift fan sürekli çalışıyordu.

Hız yapabilince düşüyordu biraz.

Neyse geldim parkettim hiç ellemedim öylece bıraktım.

Bende arabaya hep yedek su deposundan ekliyorum ordan alıyor sanıyorum eksilince. Meğer almıyormuş.

Sabah baya bir su ekledim radyatör peteğine kapağı açıp. 1,5 - 2 litre falan.

Sorun çözüldü.

Yani su eksikliğinden olmuş.

-- Bundan sonra suyu sürekli petekten takip edeceğim bakalım eksilme olacak mı. İşin açığı aylardır suyuna bakmıyordum (yani baktığımı sanıyormuşum yedek su deposuna bakıyordum).

Merak ettim bir yere zarar vermişmiyimdir.

Arkadaş eğer bişey olduysa çok masraflı olur contayı yakarsın dedi. Yağ suya karışır falan dedi.

Sabah suya baktım bir karışma falan pek gözükmüyordu da...

Ne bileyim acayip kafama takıldı.

Bu yüzden bir yer zarar görmüşmüdür.

Nereler zarar görmüş olabilir veya bişey olmamışta olabilir mi ve en önemlisi bu zararların oluşup oluşmadıgını ben nerden anlayabilirim?

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,989
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Radyatör kapağınız bozulduysa taşma kabından su alamaz.

3. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,989
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Evet kapak bu, zarar konusunda aracı görmeden kimse bir şey diyemez. Kapak alacaksanız 0,9bar olanından alın, daha aktif bir kapak.

5. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Merhaba,Öncelikle şunu söyliyim anlattıklarınıza bakılırsa conta falan yakmadınız henüz rahat olun.
    Ayrıca sanırımım sistem hakkında biraz bilgi vermem gerekli. Radyatördeki ve motor soğutma sistemindeki su araç çalışıp motor belli bir ısıya gelene kadar mevcut miktar ile devir daim yapar. Suyun sıcaklığı belli bir seviyden sonra su şişmeye başlar (fizik kuralıdır ısınan cisimler genleşir).Bu durumda sistemdeki şişen suyun fazlası sizin o yedek dediğiniz hazneye gönderilir.Bu gönderilme sırasında radyatör kapağının içindeki delik kullanılır.Daha sonra motor stop edildiğinde su soğumaya başladıkça su eski seviyesine iner,bu esnada da yedek dediğiniz haznedeki su sisteme geri çekilir. Eğer motor soğuk iken hem radyatör hem de o yedek depo ağzına kadar suyla doldurulur ise motor ilk çalışıp ısındığında o deponun da ağzındaki bir delikten suyun ihtiyaç fazlası dışarı atılır. Buraya kadar anlatmaya çalıştıklarım aracınızın sağlam ve normal düzenidir.

Gelelim anormalliğe; Radyatör kapağındaki delik tıkalı ise veya bazı kapaklarda termostat vardır o deliği açıp kapayan o arızalıysa radyatör ile depo arasında su akışı duracağı için sistemde şişen su bir şekilde hortumların ek yerlerinden falan damla damla da olsa eksilir.depodan geriye su çekemediği için zamanla sisteminizdeki su eksilip hararet sorunu yaşatır ki ileri adımlarında conta yakmak hafif bir hasardır, motorun tamamen hasar görmesine kadar varabilir.

Bunu önlemek için dikkat edilecek en önemli birkaç nokta şudur. -Radyatörünüzün ve hortumlarınızın (ek yerleri dahil) deliksiz ve sağlam olduğundan emin olun.
    -Radyatör kapağındaki deliğin tıkalı olmadığından veya termostatlı ise sağlam olduğundan emin olun.
    -Yedek deponun ağzındaki deliğin açık olduğundan emin olun.
    -yedek deponun içindeki hortumun ucunun sudan dışarda kalmadığından emin olun.
    -ÖNEMLİ UYARI;Özellikle hararet yapmış durumdaysa motor sıcakken
    radyatör kapağını çıplak elle ve tedbir almadan açmayınız.Kapak pasodan kurtulur kurtulmaz fırlar ve basınçlı buhar elinizde yüzünüzde çok ciddi yanıklara sebep olur. (27 yıllık acil servis sağlık memuru olarak tecrübemdir)

6. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zarar verip vermediğini şu yöntemlerle kontrol edebilirsin.

1-Arabaya yuksek gaz verip egsozdan su atıyor mu diye bakarak
    2-Yağa Su karışıyormu diye bakarak.
    3-Suya yağ karışıyormu diye bakarak.

Conta değişimine ankara da 150tl-250tl arası işçilik istiyolar.Sökülmüşken değişmesini istediğiniz contaların sayısına göre 60-100tl arasıda malzeme tutuyo...Bilginize....

7. fatihyksl

fatihyksl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Fatih YÜKSEL
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    aynı sorun banada oldu conta yaktım ve aracım 0 dan motor yapılıyor silindirlen felan çizilmiş tüm

8. orhanlim

orhanlim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    AYNI SORUN BENDE DE OLDU ŞUAN BENİM ARABA YAĞA SU KATIYOR. RAYÖTÖRÜN KAPAĞINI AÇ KAPAKTA PELTE BİRŞEKİLDİ KÖPÜKLÜ KREM RENGİNDE BİR YAĞ BİRİKMESİ VARSA GEÇMİŞ OLSUN SİLİNDİR KAPAĞINDA SORUN VAR DEMEKTİR. BENİMELENTRA 600 TL MASAF ÇIKARDILAR. AMA İNŞ SENİNKİNE BİR ŞEY OLMAMIŞTIR.

9. tahirabi

tahirabi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tahir KOÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Serdar biraderim, daha aktif bir kapak derken daha düşük basınçlara da duyarlı bir kapak diye yorumluyorum.Doğru mu?

10. orhanlim

orhanlim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araban mı var derdin var

11. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese teşekkürler... Gerçekten harika bir sosyal bilgi paylaşım ortamı burası..

Arabayı kullanıyorum bir sorun gözükmüyor şimdilik...
    Hararet sabit ve normal...
    Streste devam ediyor tabi inşallah bişey çıkmaz...

Suya baktım bir yağ belirtisi gözükmüyordu... Elime sürdüm suyu hafif kaygan ama antifrizden olsa gerek.

Yağı çubuktan alıp elime sürdüm o biraz kafamı karıştırdı biraz cıvık gibi geldi sadece 1cm falan sünüyor... (Yağ daha 2 günlük olay günü yenilemiştim MobilS 2000 10/40)

Contadan ziyade yağada su karışırsa motor bile gidiyor anladıgım kadarıyla... Bu şekilde sık sık kontrol ederek kullanmaya devam edeceğim. Radyatörde bahsettiğiniz gibi pelte yağ belirtisi görürsem yada yağda beyazlaşma doğru sanayiye artık...

Genelde bu tip olay yaşayanlar contayı yaktıgını soyluyor... Allah kimsenin basına vermesin... Umarım benim olayda istisna olur umarım bisey olmamıstır cunku baya buyuk bir masraf.

Arabayı nereye götürsem(normal ustama mı/radyatörcüye mi vs..) ve böyle böyle hararet oldu desem contanın yanıp yanmadıgını motoru acmadan tespit edebilirler mi?

12. fatihyksl

fatihyksl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Fatih YÜKSEL
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    benim aracımda bu yüzden 0 dan motor yapılyor her yeri silindirler felan çizilmiş komple 1750 civarı oluyor

13. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)

Düzenleyen : ehzeladem

14. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    yani sıfır fabrikasyon gibi olamıyacağı kesin,aynı performansı tutturmak zor fakat senin abarttığın kadar da değil tüm türk motor tamirci alemine biraz ayıp oluyor gibime geldi istanbulda sıfır araç alıp modifiye için motor ustalarına götürenler motor üzerinde inanamıyacağımız uçuk projelere imza atanlar var bunlara ne demeli

15. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)

Düzenleyen : ehzeladem

16. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    evet orjinal üzerinde yaptıkları gibi yanmış hurda motor üzerindende sen türk tamircilerinin hepsini servislerde asgari ücretle çalıştırılan yada teknik imkanları kısıtlı şekilde çalışmaya mecbur ustalar olarak sınırlandırıp hepsinin yaptığı işi genelleme lütfen ha bu arada ben tamirci veya tamirci arkadaşı değilim motor yaptırmaktansa yenisini almaktan yanayım ama öyle motor üstadlarımız varki haklarını yemeyelim

17. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İyice bunalıma soktunuz beni arkadaşlar 2 milyardan bahsediyosunuz, Allah korusun bu benim bittiğim an demek... İnşallah bişey olmaz. Araba şuan gayet normal çalışıyor hararette yok sabit ama bilemiyorum.

Sorum arada kaynadı, sanırım erken tespit masrafı azaltır:
    Arabayı nereye götürsem(normal ustama mı/radyatörcüye mi vs..) ve böyle
    böyle hararet oldu desem contanın yanıp yanmadıgını motoru acmadan
    tespit edebilirler mi???

18. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

19. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mesajınız üzerine suya baktım yağ yok gibi geldi. Yağda belki normal ama daha üç günlük yeni yağ olduğu için mi bilmiyorum cıvık gibi geldi, 1 cm falan sünüyor. Ve fazla kaygan değil gibi bilmiyorum belkide bana öyle geldi (Yağ: MobilS 2000 0/40)

Egsoz olayını da en kısa sürede deneyeceğim. Bakalım bişey olmadığını umuyorum.

20. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    yağın koyuluğu ile değilde berraklığı ile kontrol ettiğimizde yağ daha bulanık olur ve çok ileri karışmış vakalarda bej rengi macun kıvamına döner tahinle pekmezi karştırdığımız gibi görünür su içinde aynı lafı kullanabiliriz yağını suyunu ve hararetini kontrol etmeyi unutma ve en kısa zamanda motor ustasına göster için rahat etsin

Bu Sayfayı Paylaş