Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Inci Akü Tarihi Nasıl Öğrenebiliriz

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda onrgly88 tarafından 18 Aralık 2021 tarihinde açılan konu

1. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Merhabalar, aslında bununla ilgili bir kaç konu okudum ancak net bir bilgiye ulaşamadım. Örneğin inci akünün web sayfasında yer alan bilgi şu şekilde;

"İnci Aküler’de karşılaşacağınız üretim tarihleri 4 haneli ya da 5 haneli sayılardan oluşuyor olabilir:

• 4 haneli üretim tarihlerinde ilk üç hane yılın gününü, son hane ise yılın kendinisi işaret eder. Örneğin; 1348 üretim tarih kodu akünün 2018 yılının 134. gününde üretildiğini gösterir. Bu da 2018 yılının Mayıs ayına tekabül eder.
    • 5 haneli üretim tarihlerinde ise ilk iki hane gün, sonraki iki hane ay ve son hane de yılı ifade eder. Örneğin; 06029 kodu 2019 yılının 2. Ayının 6. Gününü işaret eder."
    Ancak bu bilgileri karşılayan bir bilgiye akü üzerinde erişemedim. Bendeki kodlar 6 haneli, dikey kod ise 7 haneli. Akü şarj Kodu: 109121 olarak yazmakta.

Aküyü takan kişiye tarihini sorduğumda, bizde eski akü olmaz biz bayiyiz dedi, tamam da tarih nerede yazıyor dedim göstermedi. hızlıca taktı. Neyse sonra bir daha sordum akü şarj kodunu (109121) gösterip, 09(eylül)12(gün)1(2021yılı) anlamına gelir dedi. En başta bir tane 1 kalıyor çözemedim bu durumu. Sizlerden ricam konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirler mi ?

Akünün üzerinden çektiğim fotoğraflar bu şekildedir.

Saygılar

ai_torcuk bunu beğendi.
  2. fume

fume Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    674
    Ad Soyad:
    Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    Akünüzün üstündeki 94J8GK6 kodu ile web sitelerinden kontrol ettiğimde 2 yıl garantiniz, 6 ay da yol yardımınız sisteme tanımlanmış görünüyor. Yani alışverişinizde "sahte ürün" şüphesi yok. Ancak üretim tarihi kısaltması için kullanılan kodlama ile ilgili bilgi güncel değil, bu konuda haklısınız. Belli ki artık 6 haneli kodlamaya geçmişler ama bunun okunabilirliği ile ilgili bir bilgilendirme yapmamışlar. Bence bayinin söylediği bilgi doğru ama net bilgi için müşteri hizmetlerini arayıp öğrenmekten başka çare görünmüyor. 444 52 58'i arayın, üstündeki kodu okuduğunuzda üretim tarihini verirler.

Halil ve onrgly88 bunu beğendi.
  3. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aradım kendilerini, talep açtılar pazartesi günü tarafınıza dönüş yapılır dediler. Bakalım gelen bilgiyi paylaşırım muhakkak, bana da doğru geldi.

Bu arada aracımın üzerindeki akü orjinal aküsü idi. Kare tip 55 amper diye sözleştik telefonda ancak gittiğimde 60 amper akü taktılar. Eski akü ile birlikte, keçesini de aldılar. Sonradan keçenin fiyatına baktım nette sıfırı 269 TL. Bilginiz olsun arkadaşlar keçenizi bırakmayın, belki daha sonra kare aküye geçersiniz o zaman tekrar kullanabilirsiniz.

Coolwhisper ve fume bunu beğendi.
  4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  5. Oknbzk

Oknbzk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    157
    Ad Soyad:
    Okan bozkurt
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Böyle bir Video buldum, doğruluğunu araştırmak lazım.

onrgly88 ve Coolwhisper bunu beğendi.
  6. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kendi web isitelerinde şöyle bir bilgi yazıyor.

"Burada aklımıza akü ne zaman deşarj olmaya başlar sorusu gelir. Bunun cevabı üretimden çıktığı anda yani şarj işlemi yapıldıktan sonra aslında akü kendi kendine deşarj olmaya başlar. Akünün kendi kendine deşarj olma özelliği nedeniyle özellikle satış öncesinde stoklama koşulları çok önem kazanmaktadır. Satış öncesinde akünün mutlaka serin ve kuru bir ortamda bekletilmesi gerekmektedir. Direkt güneş ışığı, yağmur, kar ve bunun gibi etkenlerden korunmalıdır. Ortam sıcaklığı maksimum 25 derece olmalıdır. Yapılan testlerde eğer ortam sıcaklığı 10 derecelik bir artış raf ömrü yarı yarıya düşmektedir. Teknolojisine göre değişmekle beraber 25 derece altına bir akünün raf ömrü 6 ila 8 ay arasındadır.

Akü Raf Ömrü Yazısı ve Tablosu
    6/8 ay 3/4 ay 1,5/2 ay
    10-25C0 25-35 C0 35-45 C0"

"Bu arada bugün müşteri hizmetleri aradı beni, 109.gün yani 19 nisan 2021 tarihlidir." dedi. aradım aldığı bayiiyi siz bana eylül tarihli demiştiniz ancak bu akü nisan tarihli dedim. Yok abi müşteri hizmetleri bilmiyor onlar ne anlar dedi. Dedim ki bana bunu teyit edeceğim bir yer söyleyin o zaman ? sen ne istiyon falan dedi. Ne isteyeceğim, akü dediğin tarihte üretilmemiş. Dediğin tarihli akü ile değişimini istiyorum dedim. Sana zaten ucuz verdik aküyü dedi. ben de Bunu söyleyip verirsin kabul ediyorsam ben karar veririm, sen benden eski akümü aldın, eski akü ile birlikte keçesini de aldın, keçesi zaten 270 lira internette dedim. Sen ne diyon oğlum, hayırdır la falan dedi. kime oğlum diyon la sen, adam gibi konuş lan diyince de "gel la dükkana gel, göstereyim sana kim olduğumu" dedi. Bekle la geliyom dedim. Abi ben hastanedeyim kafam çok bulanık demeye başladı.

Neyse şimdi sakinleştim. Gerçekten katil olmamak elde değil. Gitmeyeceğim. Gidip dükkanını başına yıksam, suç işlemiş olacağım, gidip dayak yesem dayak yemiş olacam. Bu adam bu aküyü hiç bir suretle değiştirmeyecek. Gidip mahalleden arkadaşları falan alıp kafasını gözünü kırsam, mekan bastı olacak. Çıldıracağım allahım bu nasıl bir ülke. Yetkili bayii bile üç kağıtçı, biz kime güveneceğiz.

Bir akü yüzünden vardığımız ihtimallere bak, ya katil olacaz yada maktül.

bekobey bunu beğendi.
  7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    oradaki raf ömrü ilk şarjının durumunu belirtiyor. hiç kullanılmamış 2 yıllık akü alıp taksanızda ilk şarj hariç bir fark olmaz. bakımsız akünün ömrünü şarj döngü süresi belirler, yani plaka kullanımı.

bekobey ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. onrgly88

onrgly88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    171
    Ad Soyad:
    Onr gly
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu bilgiler bir nebze de olsa içimi rahatlattı Serdar Bey, teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

bekobey ve MSC bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş