Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Immobilizer Hatası

'Tanışma' forumunda secutery tarafından 7 Eylül 2016 tarihinde açılan konu

1. secutery

secutery Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ömer Tuğral
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba arkadaşlar,
    bu platformu aracımda yaşadığım bir problem sonrası internette çözüm ararken tesadüfen buldum.
    Aracım 2007 model Hyundai Getz 1.5 CRDI VGT Dizel

Aracımın sorunu şöyle;
    Duman atma sorunuyla gittiğimde enjektör değişimi yapıldı. Aracım ertesi gün çalışmadı. Yeniden gidip kontrol ettirdiğimde beyin kontrolü yapıldı ve immobilizer hatası tespit edildi. Sanayiden 1 gün önce taburcu olan aracımın hemen ertesi gün bu hatayı vermesi tesadüf olarak değerlendirildi.

Aracımın bir adet orijinal bir adet te kopya yedek anahtarı var. İlk önce orijinal anahtar giderek sıklaşan bir düzende aracı çalıştırmaz oldu. Daha sonra yedek anahtarın çalıştırdığını farkettim. Bir süre sonra o da çalıştırmadı.

Sorun ve çözüm hakkında değerli görüşlerinizi rica ediyorum.

Rüzgar2017 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. bekobey

bekobey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    778
    Ad Soyad:
    Bekir DOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Merhaba, anahtarla çalışmama bende de yapıyordu, usta gösterge de anahtar resmi olan simge çıkana kadar tak çıkar simge çıkınca çalıştır, eğer çok yaparsa kontak içinde immo anteni var 60-70 lira birşey değiştirir iz düzelir demişti, şimdi arada bir yapıyor, bende kopya anahtarla çalıştırıyor um. İmmo anteni temizlediklerini de okumuştum forumda, kolay gelsin diyeyim :)

erenuzel41 ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  3. İsa Akdoğan

İsa Akdoğan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    830
    Ad Soyad:
    İsa Akdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Getzlerde kronik sıkıntı immobilizer anteni. Anahtarı birkaç çevirmede gelir zaten.
    Çok zor durumlarda direksiyonun kilidini açıp yukarı aşağı yaptığınızda kesin çalışır :)

Ama kesin tavsiyem orjinal ürünle değiştirin uğraşmayın.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aynen kronik gibi bişey galiba.arkadaşa 2008 1.4 getz almaya gittik bursaya onlar notere gitti bende araçta bekledim sonra ticari taksiciler çek bu arabayı buradan dediler marşa bas bas almaz bas bas almıyor altıparmakta yolun ortasında mahsur kalmıştım sonra sahibi geldi anahtar ışıgı yanana kadar mı sönene kadarmı bekle demişti çalıştı sonra.aracı alan arkadaşımda servise götürdü kontağın içini temizletti sorun çözülmüştü

5. LU950

LU950 Guest

Aracınızın kontak bölümü muhtemelen kir, yağ ve tozdan ötürü sıkıntı yaşatıyor. İmmo antenini değiştirmeden evvel bence yapı marketlerde satılan elektrik kontak temizleyici spreyden(BALATA SPREYİ falan değil) alarak uygulayın. Eminim sorun düzelecektir, düzelmez ise immo antenini değiştirin boşa masraf etmeye gerek yok. Şahsi fikrim bu naçizane. Geçmiş olsun şimdiden

Rüzgar2017 bunu beğendi.
  6. secutery

secutery Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ömer Tuğral
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Yeniden merhaba arkadaşlar, Enteresan ama 2 gün aradan sonra sorun kendi kendine çözüldü :) Şu an problemsiz çalışıyor. Bağlantısını çözemedim ama muhtemelen yine söküp takma işlerinden sonra geçici bir durum oluşmuş olabilir. Geçici körlük gibi :) Ya da bir arkadaşımın söylediğine göre enjektörler yağlı ya da ıslak takılmışsa yavaş yavaş kurudukça araba toparladı ve kendine geldi. Benim tek yaptığım ise belki işe yarar diye kontağı bir kez çevirip dışarıya doğru çekiştirdim. Varsa bir temassızlık belki işe yarar diye. Ondan beri teklemedi. Paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim.

LU950 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş