Merhaba Arkadaşlar, İlk aracım (2014 Accent Blue dizel otm) ve ilk muayeneye Türkiye'ye izine gelince götürecegim. İlk muayene tarihim 9 Ocak 2017 olarak görülüyor ben 7 Ocak ta geliyorum. Ben aracı geldiğimde (8 Ocak) ilk servis e götürüp 75bin bakımını yaptıracağım, sonrasındada ön kontrol Muayene hizmeti alacağım servisten. Bundan sonra ise 9 Ocak ta muayene randevusu alıp Gerede TUVTURK e gidecegim. Egzos Emisyon ölçümü varmış, bunun için ruhsatı nereden alabiliyorum ? Birde TUV harici bu ölçümü nerede yaptırabilirim ? Teşekkürler.
Sanayide emisyon ölçüm yetkisi bulunan tamirci veya özel servislerde yaptırabilirsiniz. Aracınıza bakım yaptıracağınız yetkili servise de sorun. Bazı yetkili servisler egzost muayenesi yapıyor.
egzos muayenesi yapan yerler egzos muayene belgesini de veriyor, yani sanırım sizin ruhsat dediğiniz şey. tüv'de yapılıyor, normal muayeneye sıraya girince egzosu da orada yaptırmak kolay oluyor.
Ruhsatta ki ilk muayene tarihini kontrol edin, siz aracı aldığnız tarihten öncedir. Aracı alış tarihi ile muayene tarihi farklılık gösteriyor.
Evet muayene tarihi aracın ithal edildiği tarihten başlıyor. Bazen sıfır binek araç alıp 1-1,5 sene sonra ilk muayeneye sokmak zorunda kalınabiliyor.
Servisten ön muayene hizmetinin TÜV muayenesi kadar ücretli olduğunu hatırlatmak isterim. WEB sitesinde yazıyordu. Bence ustaya söyleyin genel kontrol etsin... Araç 2014 müş muayeneden ciddi bir problemle geçeceğini sanmıyorum... Genel olarak kontrol ettirin...
Valla gerede de nufus nasil bilmiyorum ama bizim 30 binlik ilcemizde bile 40 gun onceden bile ayni gune randevu alamiyoruz Siz bir gun onceden nasil alacaksaniz bilemiyorum Bence simdiden zorlamaya baslayin
Ben şimdiden alayım dedim randevumu internetten ama 2017 için henüz tarih seçme sayfası aktif degildi alamadım o yüzden bakalım ne zaman o sayfa aktif olursa seçeceğim 9 Ocak olarak, Gerede sakin oluyormus o sebeple gerede yi sececegim yoksa Çankırı da da var. Evim de Çerkeş'te tam ortada yani.