Arkadaşlar herkese selamlar ve hayırlı ramazanlar.. Sabahları aracı ilk çalıştırdığımda egzozdan acı bir yanık kokusu geliyorve bu 1-2 aydır oluyor. Uzun yola çıkmadan önce servise gitmiştim. Ön fren balataları bitmiş, ondan yapıyordur dediler. Balatalar değişti. Ama bir müddet sonra yine yapmaya başladı şimdi kokuyu. Bu neden olabilir acaba? (Araç dizel 2006 model)
Eksozdan gelen acı kokuyu ön fren balatasına bağlayan servise 10 puan vermek istiyorum izninizle Ya zaten dizel araç ilk marş anında eksozdan siyah bir duman atar.Ama siz yinede enjektörlere bi baktırın.Kirlenmiş olabilir.
Valla ben de alaka kuramamıştım ama yorumu servis ustası değil, müşteri temsilcisi yapmıştı. Konuşma arasında geçmişti..Teşekkürler görüşünüz için..
O zaman önceki arkadaşa bende katılıyorum enjektörlere baktırmakta fayda var. Ama aslında dizellerde sabahları kötü koku hep olur. Belki siz fazla takıyor olabilirsiniz bu mevzuyu. Sabahları zaten siyah duman atar ve baya acı bir koku yayar. Ben en son 100000 bakımında carbon clear yaptırdım aracıma. Nispeten kokuda baya bir azalma oldu ama bir süre sonra tekrardan başlarsada şaşırmam normal çünkü.
Dediğiniz gibi belki ben biraz fazla takıyorum ama aracı ilk aldığımda (1 Eylül 2010 da 2. el olarak aldım) bu koku ya hiç yoktu, yada ben hiç farketmiyodum. Bu zamana kadar da yakıt filtresi iki defa değişti (2. değişim temmuz başında oldu) Çok teşekkürler görüşleriniz için.
Eğer kafanızda çok fazla soru işareti kalıyorsa bu kadar sıkmanıza gerek yok canınızı, en yakın servise gösterin, anlatın derdinizi böyle böyle bir sorunum var diye söyleyin. Ama ben arıza olacağını zannetmiyorum. Aslında aynı model araç kullanıyoruz buralarda olsaydınız benimkini çalıştırırdım, zaten aynı kokuyu duyardınızhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif rahat ederdiniz. Düzenleyen : berkan52
Hocam buradaki üye arkadaşlara güvenim tam. Koklamaya gerek yok eğer öyle diyorsanız ben rahat ettim zaten şu anda, teşekkürler. Ama tabi servise bir vesile ile gidersem söylerim. Tekrar teşekkürler..