2004 hyundai accent admire 1.3 aracım benzinde motor soğukken ilk kontakta çalışmıyor.2. de hemen alıyor.hareket ettiğimde arabam çok sarsılıyor.gaza geçince hiç bir problem kalmıyor. ayrıca 2. kontakta çalışırken bekleme halinde benzinde gaz pedalına basınca araba stop edecekmiş gibi oluyor ayağımı çektiğimde araba bağırıyor ve rolanti haline geliyor.yani pedala basınca benzini sanki geç alıyor gibi.Bu yüzden özellikle soğuk havalarda ilk çalıştırmadan sonra hareket etmek çok zor oluyor.Motor sıcakken bu sorunları hiç yaşamıyorum.Gazda zaten hiç bir problem yok.Teşekkürler.
merhaba, forumda bol miktarda konu var, arama yaparak çözüme ulaşabilirsiniz. kötü lpg ayarı yada geri besleme valfi buna neden oluyor.
Herkese hayirli bayramlar benim aracta da 1 haftadir tuhaf bi durum var buji ve buji kablolari daha 2 aylik aracimda 2000 model 1.5 gls yumurta kasa seyir halindeyken aracta patlama yapiyor daha sonragaz yemiyor ve mars almiyor lpg sistemi sirali degil duz sistem acaba sorun ne sureklipatlama yapiyor
Büyük ihtimalle gaz ayarı gerekiyor. Zengin ya da fakir karışım meselesi, yani araç beyni ile lpg beyninin uyumsuzluğu söz konusu..
enjeksiyonlu motora klasik sistem olmaz. canınızın güvenliği için sıralı sistem taktırmalısınız. en basitinden manifolt patlatsa zaten sıralı sistemden daha büyük masraf açacak size.
Patlamanın Sebebi kötü atesleme sistemi . Ama o araba enjeksiyonlu mikserli sistem takılması saçmalık. Her an yolda kalıp bişeyleri kırabilir .
İİ GÜNLER ARKADAŞLAR 7-8 AY ÖNCE HYUNDAİ ADMİRE 1.3 ATİKER SIRALI SİSTEM VAR ÜZERİNDE ARAÇ ALDIM... ARACI ALIRKEN EXPERTİZ- KAPORTACI -TAMİRCİ TEK TEK DOLAŞTIM ALDIM VE ARAÇ HERKES TARAFINDAN BEĞENİLDİ HEPSİ AL TAVSİYESİNDE BULUNDU.... ARACI ALDIKTAN 2-3 AY SONA ARÇTA ÇALIŞMAMA PROBLEMİ BAŞLADI VE TAMİRCİLERE GÖTÜRDÜM HEPSİ AYRI BİŞEY SÖYLÜYOR VE SORUN DEĞİŞMİYOR... İLLALLAH ETTİM ARTIKKK... ÖZEL SERVİS ARACIN GAZ SİSTEMLERİNİ TAMAMEN DEVREDEN ÇIKAR... GAZ BEYNİ ARACIN BEYNİNİN SIFIRKANMASINA SEBEB OLDU DEDİ VE 1 DEPO BENZİN İLE KULLAN VE ARACIN BENZİNİ BİTİNCEYE KADAR ARÇ BEYNİ KENDİNE GELİR DEDİ... SONUÇ GENE YOKKKK ELEKTRİK AKSAMI KONTROL ETTİRDİM SONUÇ GENE YOKKKK ATEŞLEME SİSTEMİ DEDİLER KOMPLE DEĞİŞTİ SONUÇ GENE YOK BENZİN POMPASI DEDİLER ŞAMANDIRA DEDİLER SONUÇ GENE YOK... BU SORUN NEDEN KAYNAKLANIYOR ARKADAŞLAR YARDIMCI OLUR MUSUNUZ SÜREKLİ YOLDA ORDA BURDA KALMAKTAN USANDIMM....!!!!