Arkadaşlar merhabalar 2008 eram var. Son iki haftadır şu şekilde bir sorun yaşamaya başladım. Aracımda sıralı atiker lpg var. Aracım ilk marşta çalışmamaya başladı. İkinci üçüncü marşta da boğuk boğuk çalışıyor önceden yüksek rölanti ile çalışıp bir kaç saniye sonra düşük rölantiye düşerdi. Sıkıntı şu şekilde oluyor aracı lpg li olarak sürdüm diyelim ki aradan 1-2-3 saat artık ne kadar geçerse geçsin 2-3. marşta zar zor alıyor. Ama aracı benzine alıp benzinde sürdükten sonra aradan 1 hafta geçse bile ilk marşta alıyor. Sorun ne olabilir? Saniyedeki ustalara açıkça çok güvenemiyorum. Hangi parçada sorun olabilir. Ya da kafaya çok takmaya gerek var mı? İlerde daha büyük sorun açar mı?
Lpg enjektörleri ya da regulatorden manfolda gaz sızıyor olabilir. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@MSC arkadaşımızın imzasında bu konuyla ilgili bir link vardı. Oradan bilgi alabilirsiniz. Regülatör basıncına baktırın. Hava sıcaklığı değişince regülatör basıncı değişebiliyor. Benim araçta da atiker sistem var. Bendeki sıkıntı ilk çalıştırmada, boğulma, rölanti dalgalanması ve stop etme idi.
hocam aynen rölanti dalgalanması da var boğulma da var stop etme yok yalnız @MSC imzasındaki linki bulamadım
forumdaki tüm yazıları okudum nerdeyse bu konu ile ilgili ilk olarak aküyü söküp benzinle binip gaz ayzrı yaptıracağım eğer olmazsa regülatöre enjektörlere baktıracağım