evet arkadaşlar arabayı alalı 3 ay kadar oldu ilk kez aracım yolun ortasında stop etti. hemen sağ çektim ben benzin bitti sandım ve bagajdaki pet şişeyi kapıp doğru benzinciye gittim. benzinci pet şişeye benzin vermek yasak marketten benzin bidonu satın almanız gerek dedi. neyse onu da alıp arabanın yanına gittim koydum benzini marşa bastım baktım tırrrrrt diye bir ses marş basmıyor. şaşırdım kaldım. bi kaç kez gaza basıp çektim gaza basılı tutarak yine marşa bastım baktım yine aynı ses. marş motoru hiç dönmüyor bile. halamın oğlu araba tamircisi aradım hemen bilgi aldım neden olur diye. oda arabanın aküsü bitmiş olabilir. sorun benzinden olsa çalışırdı dedi. arabayı vurdurarak çalıştırmaya çalış çalışırsa aküyle alakalı çalışmıyorsa sakın zorlama servis çağır dedi. bende iki kere vurdurdum çalışmadı üçüncüye çalıştı ama arabanın ne kornası çalışıyor ne sinyalleri halamın oğlunu tekrar aradım oda bana arabayı yokuş bulduğun bir yerde stop et. marşa bas çalışıyorsa sorun yoktur ama çalışmıyorsa aküyle ilgili bir sorun vardır vurdurarak çalıştırırsın dedi. bende aynen dediğini yaptım. araç marşla çalışmadı vurdurarak çalıştırdım ve bizim tamircinin yolunu tuttum. şarz dinamosunun kömürleri bitmiş onları değiştirdiler 25 işçilik +15 parça 40 liraya mal oldu. aküyü şarj etmesi için arabayı 10 dakka kadar rölantide çalıştırdık. daha önceden de bi dengesizlik vardı ama uzun süre rolantide çalışıp motoru dinleyince orada da farkettim araba rolantideyken rolanti sabit kalmıyor düşüp çıkıyor. ama araç stop etmiyor yani rolanti 1 in üstüne çıkıp 600 e kadar iniyor biraz duruyor yine yükseliyor bazen 800-900 civarında sabit kalıp tekrar çıkıp iniyor. bu neden kaynaklanabilir acaba??
Varsa rölanti motoru yada boğaz kelebeği problemi gibi gözüküyor, yani rölanti ile ilgili bir arıza..
peki ileriye dönük bir sorun yaşatırmı acaba yada yaptırsak pahalıya mal olurmu bize şu anda benim için çok büyük bir sorun değil
Geçmiş olsun, bu aralar benzer arızalar türedi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifDomuz giribinden sonra yeni moda rölanti gribi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
kardeşim benim aracım da düz yolda giderken stop ediyordu ama senin dediğin gibi değil yani tekrar marşa basınca alıyordu. oksijen sensörü hatası çıktı bende değişmek durumunda kaldım pahalı bi parça 340 tl. ama şimdi iyiki yaptırmışım diyorum araç kendine geldi ve güce arttı eskiye nazaran.
abi bildiğim kadarıyla benzin hava karışımını ayarlayan bişey milenyumda eksoz manifoltunun hemen üstünde kablolu bi parça.
bizdede milenyum kasa var masallahı var bırakın düz yolda stop etmeyi dışarıda sis farın boyuncaya kadar dondurucu soğuk var tek marsta bas alıyor( NAZAR DEĞMESİN.....)