Nasip olursa yarın 2005 Jazz Cvt alacağım, sabah gideceğim almaya alırsam detayları paylaşırım. Yarın arabayı alırsam çokta olmasa iki üç saatlik yol geleceğim. Dikkat etmem gereken bir husus var mı? Sol ayagımı bükmeyi dusunuyorum ice dogru cunku dalgınımdır debriyaj diye frene yuklenebilirim Ben bu resme bakınca soyle dusundum. Arac p de olacak muhtemelen ayagım frene basılıyken aracı calıstırıp geriyse r ye ileriyse d ye alıp, ayagımı frenden cekip devam edeceğim. Taki eve gelene kadar, eve gelince de frene basılı durdur el frenini cek p ye al. Mantıgım bunu soyluyor yanlıs yok demi?Birde rampada arac zorlanırsa s ye seyir halinde alınabiliyordur heralde yoksa ilk calıstırmada mı s ye almak gerekiyor spor mod icin? Karlı zeminde en uygun hangisidir?
Hayırlı olsun Mete bey kazasız güle güle kullanın Jazz en merak ettiğim ve beğendiğim araçların başında geliyor. Getz'i elden çıkartıp otomatik birşey almak istesem Jazz almayı düşünüyorum. Kullandıktan sonra gözlemlerini ve tecrübelerini paylaşırsan seviniriz.. Tapatalk 2 ile gönderildi.
Aynen p de araci calistiracaksin ayagin frende el frenini indirip d ye alip veya r ye alip devam edeceksin. Ozellikle el rahatligi için araci direk d ye veya r den d ye alırken, r den sonra dugmeyi birak ve oyle d ye cek o zaman yanlislikla s veya l ye cekemezsin, aklinda olsun arac n ve d arasinda dugmeye basmadan vitesi gecirir bu kullanim acisindan rahatliktir. Birde arabayi her zaman park ettiginde ozellikle yokuslarda p ye aldiginda ayagini frenden çekmeden el frenini cek p ye al sonra freni birak, arabayi el freni tutsun cunku vites arabayi tutarsa biraz gerilir ve tekrar hareket etmek istediginde vitese alirkan kut diye hafif veya sert vurur buda zamanla dislilere zarar verir. Giderken s ye al durarkan almana gerek yok araca zarar vermez ama hizliyken l ye alma direk arabayi 1.vitese cekmeye calisir l cok dik yokuslarda cikarken veya inerken kullanilir
park ettiğin yer hafif bayırsa; ayağını frenden çekmeden, önce N ye alıyorsun, el frenini çekiyorsun (ayak hala frende), el frenini çektikten sonra ayağını frenden çek ve araba el frenindeyken bi otursun. Sonra P ye al ve stop et.
Benim aracimda L ye aldinmi 1.viteste kaliyor buyuk ihtimalle oda oyledir dedigim gibi cok fik yokuslarda ve cok yavas gitmen gerektigindw kullaniyorsun yani cogu zaman kullanmiyorsun. Normalde biraz yokusa girersen veya seri hareket etmek istersen S ye cek isini gorur ama park meselesine dikkat et arkadasin dedigi gibi bosa da alip arabayi el frenine oturtabilirsin, temel fikir: arabayi park ettiginde yuku sanzimana bindirmemek
Bu sorunun cevabı çok basit, ilk defa otomatik vitesli bir araba kullanacaksanız ve o arabayı satın almaya gidecek iseniz gitmeden önce internet ortamından o arabanın kullanma kılavuzunu indirip otomatik vites ile ilgili bütün bölümlerini inceleyin. Arabayı ikinci el alacaksanız eski kullanıcısı da bilgi verebilir sıfır alacaksanız galeri sorumlularının bilgilerine pek güvenilmez. Çünki otomatik vites bir çeşit standart mekanizma değildir, her otomobile özeldir, otomatik vitesli bir otomobil özel ve kendine özgü bir yapıya sahiptir hiçbir sabit standartı yok bence. Kimisinin manuel seçeneği tiptronik tir kimisinin L-2-3-O şeklindedir kimisinin overdrive butonu kol üzerindedir kimisinde overdrive butonu yoktur gaz pedalına kickdown mekanizması eklenmiştir, kimisi rampa aşağı sürekli retard çalışıp kompresyonlu çalışma tarzındayken kimisi rampa aşağı akıp gider sürekli vites büyütüp akar, kimisinde 2-3 tane kavrama varken CVT gibi sistemlerde kevlar kayış vardır, kavramanın yağlısı kurusu ışıklarda durunca N ye alma gereğinin önemi yada önemsizliği, R ye takmadan önce kaç saniye beklenmesi gerektiği, N de iken uzun süre rampa inilirse yağlama yaparmı yapmazmı? Karlı zeminde hangi vites seçilir falan bir sürü detay vardır. Üretici ne öneriyor onu bilmek gerek sonra biz kendi stilimizce üzerine birşeyler koyarız olur biter. Kimse net birşey söyleyemez, çünki çoğu kullanıcı bizim memlekette kılavuzlara bakmaz Siz kılavuz indirip okuyun pdf formatında falan honda forumlarında illaki vardır ingilizcesi bile iş görebilir. Tatminkar mesafeler boyunca otomatik viteslisinide manuel vitesli arabayıda kullandım, manuel vitesli bir arabaya ben kabataslak ifadeyle deh deyince giden çüş deyince duran diye at arabası kullanmak gibi bir işe benziyor gözüyle bakarım yani kullanım tarzı olarak öyledir ama otomatik vitesli arabaya forklift, tramvay, go kart gibi birşey gözüyle bakarım çünki otomatik vites kendince bize zor gelebilen işleri hallediyor kolaylaştırıyor ama yapı olarak karmaşık. Sağ ve sol ayak kısmına katılmıyorum, kendisini iyi alıştıran birisi frenler için her iki ayağını da ayrı ayrı kullanabilir ama manuel vitesliden otomatik vitesliye geçiş yapan birisi sağ ayağını kullanır genellikle. İnsanlarda bir korku var, düğün konvoyu olur damat yorulmasın hadi ben kullanayım diye kapıyı açıp binen bindiği gibi otomatik vitesi görünce inen yada arkadaşımızdan acil bir iş için arabasını isteriz bir bakarız ki emanet aldığımız araba otomatikmiş, boşver ya vazgeçtim diyerek kullanmadan kaçan çok sürücü gördüm duydum ya bu otomatikmiş süremem ben bunu diye Sol ayağınızı kıvırmak yerine sağ elinize hakim olsanız daha iyi bence vites topuzuna örtü örtmeyi bile düşündüm ben bir keresinde her virajdan önce elim gidiyordu.