Herkese iyi günler diliyorum, sizleri çok yormadan kısa bir özet geçeceğim. 1999 depreminden sonra araç lazım olduğu için 1988 model bir şahin almıştık 1-2 yıl kullandıktan sonra babamın şirket araçları olduğu için kaderine terk edilip 10 yıl boyunca araç yatmıştı. Aracı ilk sahibinden aldığımız için km düşüktü orjinaldi. 10 yıl sonra benimde yaş gelince acemiliğimi atmak adına aracı yaptırdık liseden üniversiteye geçene kadar kullandım ancak aracın bizde hatırası çok özellikle babamın ilk göz ağrısı. Üniversiteye geçince aracı neredeyse bedava parasına sattım yeni araba aldım şu ana kadar 4-5 araç değiştirdim ancak aracı sattığımızda babamın arkadan bakışını hiç bir zaman unutamam. Yeni araçlar ne kadar güvenli konforlu olsa da bu aracın yerini tutmuyor. Gelelim konumuza.. Gel zaman git zaman bu aracı yavaş yavaş araştırmaya başladım. En son 4 yıl önce Yalova'da buldum araç olduğu gibiydi sadece önden yere basılmıştı. 4 yıldır her 2 haftada bir ilan sitelerine girer bakarım araca hiç rastlayamadım. E-devlette eskiden araç şase ve plaka numarasından aracın modeli gözüküyordu. En son baktığımda plaka ford fiesta'ya geçmiş yani aracın plakası değişmiş. Muhtemelen il dışına çıktığı için değişmiş olabilir. Amacım bu arabayı bulup almak eksikleri varsa toparlamak ve babama hediye ederek garajda saklamak. Sizlerden ricam gören duyan çevresinde veya internette rastlayan konuya yazabilir mi Araç oldukça özel bir renge sahip olduğu için diğer tofaşlardan sıyrılıyor Aracın ayıırıcı özellikleri; -Cırtlak mavi -Ön camda siyah lastik çerçeve varken arka camda krom orjinal çerçeve var -Jantlar değişmiş olabilir ama yıldız jantlı olarak duruyorsa bu janta sahip az tofaş var -KM sayaçları özel yapım ve beyaz fona turuncu renkte ışık -En önemlisi araç göğüsten 4 vites -Torpido üstten açılan torpido -En son camlar filmliydi ama açılmışta olabilir -Koltukları en eski tofaş koltuğu olan gri koltuk -1988 Model yeni kasa 1.6 Şahin
Şase ve motor numarası sizde varsa , hatta yoksa bile şuan kimde olduğu bulunabilir. Ama yasal bir şekilde zor. Belki trafik şubedeki görevliler ya da tüvtürk deki görevliler söylerler.
Yalova'da izini bulduğunuzda almalıydınız , ancak şaseden mümkün sorgulatın trafikte anlayışlı bir polis bulursanız.
Sorgulayınca aranması hacizi çıkarsa aracı bulup bağlaması lazım binde bir de olsa o riski kimse almaz
Hocam o zaman maddi durumlar iyi değildi o yüzde alamadım keşke alma fırsatım olsaydı alırdım. Benim korkum hurda teşfiviğinden hurdaya verilmiş olması. Araç 33 yaşında, ben sattığımda 24 yaşındaydı o zaman içinde çürümüş veya kazaya karışmış olabilir.
Anladım hocam , bir zamanlar 86’Şahinim vardı , takas ettim Astrayla aradan yıllar geçti , Astrayı da takasladık ve sıfır i20 aldık tam 12 yıl geçmiş aradan , oturduğum apartmanın önüne bir araba yanaştı eski bir şey üzerinde port bagaj , arka bagaj kilidi bozuk belli bir ip bağlamışlar ucu dışarıda sallanıyor , ön farlardan ( 4 adetti farı) biri yok .. Kapılar ayarsız biri içeride biri dışarıda , iman gücüyle yürümeye çalıştığı belli. Derken plakaya baktım 33XX 0963 aynen tanıdık geldi , benim Şahin , tabi insan etkileniyor o halini görünce üzülüyor , arabalarla sahipleri arasında duygusal bağ olduğu söylenir , tabi öyle al satçı şıpsevdi değil , alıpta o arabayla uzun yıllar birlikte olan için. Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi
Hocam 6-7 gündür aracın dosyasını arıyorum bulamadım, haftaya diğer eve geçeceğim oradadır muhtemelen. Bulur bulmaz atacağım. Teşekkürler