Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İlk eralarla şimdikiler arasındaki 36 fark

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda motor tarafından 10 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <t></t><t></t><t></t><t></t><t></t><t></t><t></t><t></t><t></t><t></t><t></t><table style="table-layout: fixed;" align="center" cellpadding="3" cellspacing="1"><t><tr></tr><tr><td valign="top" height="150">

<div style="overflow: auto;">
    2006-2007 ile 2009 era arasındaki farklar.. (aslında fotoğraflı
    yapacağımda fırsatını bulamadım) Bunların küçük bir kısmı olumlu,
    okuyun siz değerlendirin.

1-Bagaj kapağının içindeki döşeme artık yok.Ordan teller gözüküyor.

2-Bagaj
    zeminindeki halının plastikten açıp kapanan bir sapı vardı.Artık hem
    halı incelmiş hem de sapı yok halı delinmiş o delikten tutup
    kaldırılıyor.

3-Anten öne doğru katlanabiliyordu artık dibindeki plastikte böyle bir eklem yok.Yıkamaya girerken dikkat.

4-Kilitlerin
    oturduğu demir kısımlar siyahtı artık metal renkli, boyasız hem bunlar
    değişik hem de kilitlerin içine bakarsanız onların da değişik olduğunu
    görebiliyorsunuz.Yerli malzemeden uydurulmuş kilitler.

5-Kapı
    fitilleri siyah ve açık gri (bej) iki renkli ve iki katlıydı artık
    onların yerini siyah bisiklet şamyeli benzeri ince bir fitil
    almış.Kapıların kapanması bile değişmiş.

6-Ön çamurluk altındaki karlık tabir edilen lastik parça artık yok.

7-Bardak koyma gözleri içerisindeki şişeleri tutan yaylı plastik mandallar yok.Yerine siyah plastikten uyduruk parçalar konmuş.

8-Torpido gözü aydınlatma lambası artık yok.

9-Ön ve arka tüm cam açma düğmeleri ışıklıyken artık sadece şöförünki ışıklı.

10-Jant kapaklarında bijonları gizleyen kapaklar artık yok vidalar gözüküyor.

11-Bagaj kilidinin açılıp kapanan plastik kapağı artık yok içi gözüküyor.

12-Direksiyon ortasındaki nikelajlı hyundai amblemi artık yok.

13-Direksiyon simidi eski simit değil eskisinden daha sertçe bir lastikten yapılmış.Malzeme farklı.

14-Vites topuzu üstündeki gri plastik levha artık yok.

15-Arka koltukların yaslanma yerlerinin alt kısımlarında plastik isofix simgeli çıt çıtlar var eskiden yoktu.

16-Teyp artık daha geniş ve usb ve aux girişi var.

17-Bilgi ekranında eskiden dış ortam ısısı vardı sensör sökülmüş artık böyle bir sekme yok.

18-ABS li versiyonlarda arkalar bazılarında kampana gelebiliyor eskiden hepsi diskti.Şu anda şansınıza kalmış tamamen.

19-Eskiden yangın söndürücü ve ilkyardım çantası yoktu şu anda veriliyor.

20-Eskiden orjinal halı paspas yoktu lastik paspas veriliyordu şu anda halılarla veriliyor.

21-Selectlerde
    bagaj içinde file ile birlikte stepne kenarında havuz tabir edilen
    gözler vardı.Şu anda bagaj havuzu diye birşey yok.

22-Selectlerde
    ABS ilk başta standart değildi GP ile hem abs+ebd hem de 8 airbag
    alınabiliyordu.8 airbag artık sadece style da var.

23-Selectlerin göstergeleri makyajlanmış.Eskisinden daha farkı gözüküyor.

24-İlk selectlerde digital klima yoktu artık digital klima selectte standart.

25-Çakmağın ve yandaki soketin üzerindeki beyaz yazılar Watı filan yazıyordu artık yok.

26-Eskiden akülerin muhafazası vardı (ısıdan etkilenmesin diye) ve kore malı aküler kullanılıyordu şu anda muhafaza yok aküler yerli.

27-2006-2007 lerdeki servo direksiyonun hem maliyeti yükseltmesinden hem de sorun çıkarmasından dolayı 2008-2009 larda hidrolikle değiştirildiğini ve

28- 2008 ve sonrasında turbo arızalarını azaltmak için turbo basıncının düşüldüğünü de ekleyelim.

29-Dizellerde artık yanlarda vgt amblemleri yok.

30-Kaput içine de baktım yeni araçların.Yağ ek depolarının üstündeki stickerler ve yazılar kaybolmuş kapaklar siyah plastik kapaklara dönüşmüş.

31-Yukarı da yenilerde yerli aküler var muhafazasız demiştim bunda markasız bir akü vardı nedir bilemiyorum.Eskisiyle aynı kore malı olabilir ama tipi değişik.

32-Motorun üstündeki Plastik kaplama düz siyah olmuş eskiden gri siyah daha şekilli bişeydi.

33-Ön koltukların arkalarında ,en alt kısmında bir karışlık halılar vardı.Şu andakil

2. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    paylaşım için teşekürler

3. CROSSHAIR

CROSSHAIR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 2008 era team abs : bu saydığınız özelliklerin hemen hemen hepsi bende var(2006-2007 için saydıklarınızın) artı olarak 2009 un güzel yanlarıda var benimkindehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif(paspas,usb li teyp,isofix çıtçıtları,torpido aydınlatması ....)

iyi ki 2008 almışım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif ve benim aldığımda o usb li teypler yeni çıkmıştı .2008 lerin hepsinde yoktu bazılarında vardı bazılarında yoktu ben olandan almıştım.

4. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İlk çıkan aracı almak sanırım her zaman daha iyi gibi geliyor bana.Benim aracım 2003 ama 2005 ile kıyas götürmez her yönden

5. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Katılıyorum. Admire öncesi Accentlerinde daha iyi olduğunu düşünüyorum.Yerli sanayinin teşfik edilmesi lazım ama kalite düşük tutularak her geçen gün yerli parçanın biraz daha artması sorundan başka birşeye nedn olmaz.

Orijinal egsoz yerine yan sanayi kullanırsanız 2 senede çürür gider.Ya da balata kısa sürede biter.Doğru mu yanlış mı?

Düzenleyen : motor

6. Misafir

Misafir Guest

ilk çıkanlar bana da öyle geliyor en iyisi.mesela 98-01arası comfort golf-03-06arası getz ler,cıvıc ler öyle son çıkanların dış görünüşü güzel ama bi önceki vtec ler daha iyyi gidiyor...

7. Misafir

Misafir Guest

Aracım 2008 model. 2009 modellerde mevcut olan bazı maddeler bende 2008 de de var. Mesela kapı kilitlerinin oturduğu kısımlar bendede metal. Sürücü tarafında tek butonda ışık vardı. Ayrıca direksiyon simidinde ve vites topuzundaki metallerde yoktu. Bu gidişle motoru filan opsiyon yapacaklar herhalde. Kriz işte herkes gibi hyundai de etkileniyor..

8. allah allah nie kısıyor bunlar banada öyle geliyorki 00 03 accentlerdeki donanımlar daha fazla misal çift sis farı milenyumda var admirada yok çelik jantlı üretimi var (ama güvenlikte kesinlikle admira:D).vsvs ama era larda neden 2006 ve 2007 lerdeki özellikleri kaldırıyorlarda 08 09 arabalara koymuyorlarsa ..........

9. admira öncesi dediğiniz eğer milenyum kasa ise türkiye 1.cisi o accentler olmuş ve ilk türk üretimi olduğu için çok tanınmıştır....bunun sayesindede admiralar satıldı..ve eralar
    Düzenleyen : accent1,5gls

10. gone

gone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ERKUT ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ya ilk çıkan araçta sorun oluya yada daha iyi oluyo ikisinden birini göze alıcaksın örneğin ilk eralarda döndükten sonra direksyon otomatikmen kendini düzeltmiyodu gerçi serviste bedavaya yapıyolarmış duyduğuma göre

11. ben galiba era 1,5crdi galibaslect modeli(aynalar ellle ayarlanıyordu) kullandım 06 model içi çok güzel geldi bana aydınlatmalar felan ama işte azcık motor performansı düşük gelio(şirket arabasıydı belkide ondandır)yoksa bizim milenyumların içi admira ile aynı ama mağara gibi tek renk insan çift renk yapardı...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

12. Misafir

Misafir Guest

2009 abs team benim aracım... sayılan özelliklerden göze batan fazla birşey yok. en önemlisi arka frenlerdi şansıma disk çıktı ben kampana sanıyordum alırken. bagaj kapağının altındaki döşemeyi eğer servis takıyorsa taktırmak en doğrusu arabanın görünümünü çok basitleştiriyo. kapı kollarındaki ledler bir diğer önamli eksik. torpido ışıklandırması önemli ama önemli ihtiyaçlardan birtanesi. direksiyonda ki ve vites topuzundaki parlak plastiklerin zamanla soyulduğunu biliyorum.

Düzenleyen : mulim

13. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yok öyle bişey soyulsa benimki soyulurdu.4-6 yıldan vergi ödüyorum yeterince zaman geçti.

14. gone

gone Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    ERKUT ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    ya sadece km si yüksek olanların soyuluyo 130000 falan taksicilerde görüyom ben soyulmuş

15. era06

era06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1-DOĞRU
    2-Bugün baktım kulp koymuşlar daha güzel olmuş.bizim 2007lerde plastikti ve benimki şu anda kırık...(sağlam değildi yani)

3-evet onada dikkat ettim katlanmıyor,açıkcası bizimkisi katlanıyor ama katlama gereği duymuyorum.yıkamadaykende zarar gelmiyor.

4-kilitleri bilmiyorum ama siyah olmaması iyi olmuş çünkü siyahın boyası atıyor zamanla,güzel duruyor ama boyası kapıyı açıp kapatırken atıyor ve daha kötü duruyor

5-onada dikkat ettim(bugün baya baktım)gri ve bej renkte oluyordu şimdi siyah olmuş ama eskileriyle aynı çift kat...tabi görünümü bozuyor ama(şahsen siyah olmasını tercih ederim,sebebini bir foto ile açıklayacağım biraz sonra)

6-DOĞRU

7-EVET bazı markalardaki (ör:KIA) gibi siyah tutacaklar koymuşlar.

8-ona bamadım doğrudur yeri varmı acaba?

9-o bayadır öyle zaten doğru.

10-BAK BUNU ÇOK İYİ YAPTILAR.Kapaklı olanlar ses yapıyordu lastiği söküp takarken kırılıyordu her seferinde değiştirmek zorunda kalınıyordu ben sırfbu sebepten çelik jant taktırdım.BÖYLESİ DAHA İYİ OLMUŞ.

11-doğrudur bakmadım ona.

12-onunda fotosunu çekip koyacağım zamanla sürtünmeden dolayı nikelaj kayboluyor...

13-aynı direksiyon ben fark göremedim.

14-oda aynı şekilde sürtünmeden dolayı yıpranıyor ama vites kafası nikelajlıyla değişebilir.

15-bizde yok

16-daha güzel durmuş

17-doğrudur bakmadım.

18-4 araca baktım 2 si team abs idi biri select biride style idi dördündede arkalar disk frendi.

19-yangın söndürme bana vermediler ama firmanın yaptırdığı büyük bir ilkyardım çantası verdiler.

20-bana halı paspasıda verdiler bide bayinin yaptırdığı kauçuk vermişlerdi

21-evet 2007 lerde var

22-selectlerde ABS standart,DİJİTAL KLİMA standart..

23-ewet gösterge sayacı daha güzel olmuş

24-evet

25-12 V zaten yazmasada bilinen bişey.

26-muhafaza var ama her aküyü uyum sağlamıyor,benim orjinal akühyundaının kendi ürettiği SOLİTEidi...

27-keşke EPS ye ömür boyu garanti vereceklerine hepsini hidrolik ile değiştirseler...

28-evet bu kötü olmuş

29-yenilerde yanda VGT yazıları yok

devamını bekleriz.

Hyundaı eskiden yeni bir araç çıkarttığı zaman her modelini getirirdi ama şimdi hep düşük modelleri getiriyor.mesela H-1 in en fulünde bile arka kargo bölümünde döşeme yok....
    Düzenleyen : era06

16. era06

era06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yukardada yazdım soyuluyor.....resim koyacam

17. gs_mert

gs_mert Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    mob
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    ben bızzat bayıye sordum ve gordum abs olanlarda hep fren disk var kampana degıl. taksılerde gordugum kadarıyla nıkelajlı hyundaı amblemı soyulmustu . arka bagaj dosemesını koymaması,torpıdonun ısıklı olmaması kotu bı durum tabıkı.

18. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Mutasyona uğrasa bu kadarmı değişkenlik gösterirdi acaba ? :)

İncik boncuk olarak adlandırılan şeyler ne kadar tutarki 50 mi 70 mi 100 mü. Ekleyin fiyatınıda milletin gözünden çalma derim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

19. okur123

okur123 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Salih K.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    Her detayına bakmışsınız. Bu kadar dikkatli değilim ben. Arabayı alırken bagajın iç kısmındaki muhafazası yoktu çok bozulmuştum. Sanırım 30 lira civarına taktırdım. Bende arkaların kampana olmasından korkmuştum ama değilmiş disk miş.

20. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai bunları iyileştirme olarak yapmıyorki..yani kilitin boyası soyulur boyasız koyayım,fitil kirlenir siyah koyayım,kulpu kopar kulpsuz koyayı diye düşünmüyor.Burda amaç üretim maliyetini düşürmek.E assan zarar etmiyorsa kim zarar ediyor arkadaşlar.

Bu Sayfayı Paylaş