Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İlk Depo Bitti

'LPG Sistemleri' forumunda onurmac tarafından 25 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. onurmac

onurmac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2000 Accent 1.3 mpi lx milenyum kasa

arkadaşlar ilk depomu bitirdim 70 TL ile 304 km yol yaptım sizce normalmi yoksa ilk sefer diyemi böyle oldu bilmiyorum ayara götürmem gerekirmi hava şartları ve birazcık deneme amaçlı yüksek devirli kullandığımdan dolayı filanmı böyle oldu bilmiyorum ama bana biraz çok geldi gazın litresini 1,67 den almıştım şamandıra ayarı için götürücektim ama yakıtın ayarınıda yaptırayımmı yardımcı olursanız sevinirim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

2. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    bence çok.. 70 liraya-304 km.

km.de 230 yakmışssınz..biraz çok gibi geldi.

3. onurmac

onurmac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bencede en azından 400 ü görseydim iyidi ama bilmiyorum ayarla alakası varmı

4. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4

400 ü görseniz iyi olur evet... ben 70 ile 420 falan görmüştüm en son.
    ayarla illaki vardır ilgisi.

5. onurmac

onurmac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Belkide içinde birazı kaldı şimdi fullesem 50 ye filan fullense normalde olabilir bazı arkadaşlar içindekinin hepsini yakmıyor diyordu ama tüpün üstündeki ibre dibini gösteriyor anlam veremedim doğrusu

6. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben 70 TL ile 350 km falan yol yapıyorum.Belki Ankara soğuğundan.Birde rampa inip çıkıyorsanız çok etiliyor söyliyeyim

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ortalama 13lt yakmışsınız..bu lpg için ş.içi ve agresif kullandıgınızı birde havaların soguk oldugunuda hesaba katarsak bence normal gibi..

8. onurmac

onurmac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Şimdi yakıt ayarı yaptırsammııı ayar yaptırayım derken daha çokta yakar diye endişe ediyorum bu adamlar bi yaptığını birdaha yapamıyorlarya o yüzden tedirgin oldum rampa inip çıkıyoruz ankaranın heryeri rampa zaten

Düzenleyen : onurmac

9. serkoch

serkoch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    13.8 Lt gibi bir tüketiminiz mevcut yukarıda Yusuf bey'in de söylediği gibi.Bubence çok yüksek bir değer.Ama ayara ilkdepodan sonra değil de tavsiyembir kaç depodan sonra gitmeniz daha verimli olacaktır.Benaraçlarıma 3 kez LPG montajı yaptırdım 3 ünde de 3 depo civarı gitmiştim ayara.Önerileri de 1000 KM civarı idi.
    Şunu da belirteyim 13.8 fazla ama ayardan sonra düşse de kış şartları,motorun ısınmasının fazla uzunsürmesi,kar lastiği (Varsa) gibi unsurlardan ötürü beklentiniz nedir bilmem ama yine de fazla yakacaktır.Son olaraksizin aracınızın bakımlı-temiz olup olmaması,kullanım şartları da önemli tabi herkesin bildiği üzere.
    Aklıma gelmişken Gaz aldığınız yere de dikkat edin.Pompaların yeni olmasına vebilinen bir marka olmasınada önem verin tavsiyem.
    Hayırlı olsun.

10. onurmac

onurmac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araba çok bakımlı yağı yağ filtleri tirigeri filan herşeyi yeni değişti ve 5 senedirde düzenli değişiyor şimdi bu 160-170 binlira yakanlara imrendim ya kimse o kadar az yakmıyor yada benim arabam biraz ayarsız söylediğiniz gibi ustada 3 depo sonra fulle gel ayar yapalım ne kadar gittiğinide not al dedi dedi dee hani bir ayarla 230 dan 190 filanda düşmez sanırım belki kısa mesafelerde çok kullandım ondanda olabilir ıslak zeminde gittim hep yağışlı havada söylediğiniz gibi belki yazın benim istediğim rakamlara ulaşır normal devirsiz kullanımlarda da çok anormal bir durumda yok gibi bilmiyorumki

en iyisi 2 depo daha bitireyim götüreyim ayara versin usta ayarı buna ne yapayım :)

11. h5_n1_

h5_n1_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    istanbulda olsa km de 0.277 krş yakmış olurdunuz.malum 2.01 lt

12. onurmac

onurmac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    birde benzini var bunun tabi onu unutuyoruz aç kapa aç kapa 10 -15 lirada benzin gitti tabi yok ya yok bu memlekette arabayla gezmek belki doğalgazla mümkün olacak :(

13. serkoch

serkoch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Onurmac ben olsam yerinde 2 depo daha bitirirdim.Sonra LPG yi taktırdığım servise gider ayarını yaptırırdım.Akabinde depoyu fule yakın (Tam tabancaden tııırrr sesi gelmeden) doldurur aracın benzinde ne yaktığını bildiğim gibi sürerdim.
    Eğer hala 13.8-13 Lt gibi yakıyorsa aynı LPG markasınınbaşka bir servisine giser montajın doğruluğunu,ayarın doğruluğunu sorgulardım.
    Daha da olmadı benzinde ne kadar yaktığını ölçer,LPG/Benzin fiyat makasının %10-20 fazlasını alır ideal LPG yakıt tutarımı çıkartırdım.
    Bu arada LPG kitinin markası nedir?
    BRC ise arac benzinde ölçtükten sonra 2A Mühendislik ile yazışırdım durumu anlatmak için.
    Atladığım bir şey olabilir ama özetle (Nasıl özetse bu) https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifbunları yapardım.Eğer aracın benzinde afaki bir değer yakmıyorsa emin ol bunlardan sonra normalşartlarda yakacaktır.(Kullanımının sakin olduğunu farz ederekhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif)
    Sıkmayın canınızı.Benim elimden 3 Lpg montajı geçti ve çözülmeyen hiç bir sorunum olmadı (Ya da başlarına ekşiyerek bırakmadım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif)

Düzenleyen : serkoch

14. onurmac

onurmac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Biraz önce kardeşim fullemiş depoyu bu kez 1,68 den almış gazı 35 litrede dolmuş geçen sefer 43 litre almıştı yani 8 litre içerde bu durumda ben 58 milyona 300 km gitmiş oldum 200 binlira yakmışım sanırım tabi bu defada 300 km gidersem bu tanım doğru olmuş olucak :) o 8 litre nolucak hep kalıcakmı içinde acaba

Kitin markası atiker 350 km gitmem lazım benim normal şartlarda sanırım
    ne dersiniz

15. serkoch

serkoch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Onurmac öyle ölçmeyin tam,sağlıklı bir ölçüm olmaz.Gazı aldıktan sonra bitip benzine geçene kadar kaç Km yapıyorsunuz o önemli.
    Bu depo da bitsin.Benzine geçen araca LPG aldığınızda Km'yi 0 layın.LPG bitip tekrar benzine geçtiğinde yakıtınız odur.
    Atiker kullandım,verdiğini paranın karşılığını verir,iyidir.Sanırım 20.000 Km civarı bir filtre değişimi bakımı var demişti bana bayii.Unutmayın!
    Hayırlı olsun tekrar.
    8 Litre kalmaz bu arada https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif,Biterse tamamen bitmiş demektir.Bir kaç Km ya götürür ya götürmez tekrar Lpg ye aldığınızda.(Normal şartlar altında,şamandra gösterge arızaları müstesna)

16. era35

era35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    60tl ile 300km yapıyorum

17. onurmac

onurmac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ama ama ama :) niye ilk doldurduğumda 43 litre şimdi 35 litre nerede benim 8 litrem :D

tamam işte bende öyle yaptım fullledim ilk aldığımda taktırdığımda 70 milyona bitti benzine geçti 301 302 km de bitti yani bitti :) şimdi bakalım 35 litreyle kaç km gidicez benim arabam 1.3 daha az yakmalı ya 12v boş gezdim birde puff ya bu gaz ölçüm hevesiyle gezip duruyoruz :D

18. serkoch

serkoch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim bir önceki aracım 2001 Milenyum 1.3 12 V idi.Ş içi en son (Mevsim sonbahardı kış değildi) 8,5Lt-9Lt civarını gördüm ama en az ne kadar yakar diyerek kullanmıştım aracı.Sakin mi sakin.Normal kullanımı Ş İçi (İst,Ank,İzmir vb büyük şehirler dışında Ş içi kastım Kayseri için https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif)
    Ş İçi bu şehirler için 10 Lt civarı hayliiyi bir değer.Ama kışın artıyor tabi.

Bendeki LPG de Atiker idi.Aynı yani herşey.Değerler böyleydi.

Son olarak bir öneri.LPG nizi ya sabah erken saatlerde (Olabildiğince),Ya da gece geç saatlerde alınız.Önemli.Bu benzin için de geçerli.
    Daha yoğun ve dinlenmiş yakıt alıyor daha az yakıyorsunuz.
    Grşmk üzre

19. onurmac

onurmac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İçim biraz olsun rahatladı verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler söylediklerinizi yapacağım yine paylaşırım tekrar tekrar teşekkürler....

Saygılarımla
    Onur Kaya

20. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben en son 100 km de 10 litre lpg yaktım mersin şehiriçi

Bu Sayfayı Paylaş