Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ilk çalıştırmadaki ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda 44 FERHAT 878 tarafından 11 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. 44 FERHAT 878

44 FERHAT 878 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    selam arkadaşlar bir sorum -(sorunum)daha olacak....aracı ilk çalıştırdığımda şöyle nasıl anlatsam https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gifmarşa basıyorum araç çalışınca ğığğğğğ diye bir ses geliyor 3-4 sn sürüyor bu ses. sonra kesiliyor......sorun acaba marş motorundamı yoksa benzin otomatiğimi yada başka bir yerdenmi bilmiyorum.bilen yada problemin kaynağı konusunda yardımcı olacak varsa sevinirim.. şimdiden teşekkürler....

2. Misafir

Misafir Guest

Büyük bi ihtimalle marş hafiften sıyırma yapıyor..

3. 44 FERHAT 878

Alınan Beğeniler:
    2
    çoşkun abi sende olmassan cevap verecek kimse yok https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifonline çalışıyorsun..helal olsun...abi bu marş sıyırma dediğin şey nasıl bir problem yaratırmı... yada tamiri varmıdır... kaça mal olur.....

4. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhabalar.
    Ses motor çalıştıktan sonra kontağı bıraktığınız halde geliyor ise, iki ihtimal vardır. Ya marş selonoidiniz marş dişlisini bırakmıyor, yada kontak anahtarınız kısa devre yaparak marş motorunuzun takılı kalmasına neden oluyor.

Marşa basmadan önce birkaç kez kontağı açıp kapatarak (marşa basmadan) akabinde aracı çalıştırın. Sorun tekrar edişyorsa marş selonoidinden şüphelenilebilir.

5. 44 FERHAT 878

Alınan Beğeniler:
    2
    Verdiğin bilgiler için teşekkür abiciğim... daha çok motor soğukken yaptığına göre.. yani sabahları ilk çalıştırmalarda daha çok yaptığını farkettim...ısındığında o sesi hissetmiyorum..

6. Misafir

Misafir Guest

Eğer Tolga hocamın dediği gibi araba çalıştıktan sonra hala devam ediyorsamarş dişlisini geri çekemiyor, yani dişli takılı kalıyor eğer ses çalışmadan evvel geliyorsa dişli sıyırıyor...yamiri mümkün, elektrikçiye gitmen lazım...Temsili resim.

Düzenleyen : Coşkun Uçar

7. 44 FERHAT 878

Alınan Beğeniler:
    2

8. valerina

valerina Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    kayış ve onların makaralarından gelen seslerolma ihtimali var.

9. Misafir

Misafir Guest

Yok sıyırmaya benzemiyor pek, Tolga hocamın dediği gibi dişli takılı kalıyor,otomatik bedik dişlisinigeri çekemiyor..Resimde "manyetik anahtar" yazan kısım dişliyi çekmesi lazım

10. accent1.5

accent1.5 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    iyi akşamlar arkadaşlar ben yeni üyeyim.ben soğuklarda kışın arabayı çalıştırdığım zaman önce ses geliyor fakat araç birzaz çalıştıktan sonra ses kesiliyor bunu sordum kayış sistemi havanın soğuk oluşundan yapar önemli değil demişlerdi.

11. icihan

icihan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Cihan İLHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Merhaba 2005 Accent 1.6 aracım var. aynı ses bendede başladı. sadece soğuk havalarda sabah ilk çalıştırmada oluyor. aracıma lpg taktırdım, trigeri değiştirdim onlardan mı diyorum. siz sorunu çözebildiniz mi?

12. reis44

reis44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bazen anahtarı çevirip çalışma esnasında,gıjjt ses geliyor,1 saniye sürmeden motor sesiyle beraber kaybolup gidiyor,aynı şeylerden olabilirmi

13. tkcabin

tkcabin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    57
    Ad Soyad:
    HASAN ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    soguk havada kayıslar sertleşiyor sesi ondan dolayı yapıyor biraz ısınınca sesi kesiyorsa sorun yok

Düzenleyen : tkcabin

Bu Sayfayı Paylaş