arkadaşlar arabayı ilk çalıştırdığımda bazen (her zaman değil ama özellikle soğukken daha çok oluyor) pat diye bir ses geliyor motordan. sonra tekrar marşa basıyorum sorunsuz çalışıyor araç... bir de araçtan son günlerde garip-gıcık bir ses giliyor. kayışların olduğu bölgeden geliyor sanırım. eski !!! FRANSIZ BOYKOTU !!!laran duyardım bu sesi. gıjjjjjjjj gibi bişi... sizce bunlar neden olabilir. arabam 99 1.5 gls eski sistem tüplü. 150binde...
kayışların eskimiş veya gevşemiş kontrol ettir sıcak havada pek sorun olmaz ama soğuk havada daha çok yapar
sağol hocam iki olay da aynı nedenden mi kaynaklanır. bir de kontrol ettir derken. triger setini falan mı değişmem lazım?
Eski şahinimde bende yaşadım bu sorunu. aracınızda lpg varsa beyindesu buharı birikiminden kaynaklanıyordur. En azından usta öyle söyleyip lpg beynini sökmüştü.
LPg li araçlarda LPG benzin beyin ayarını bozuyormuş.Çaresi şu başıma geldi fakat devamlı oluyor.100-150 km hiç lpgye almadan benzinle çalışacak,ilk çalışmadaki sorun çözülüğyor,ondan sonra hiç LPG ye almadan LPG ustasına gidiyorsunuz tekrar LPG ayarı yapıyor.Bende iki defa başıma geldi