19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ilk çalıştırmada gelen ses

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda roi34 tarafından 5 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. roi34

roi34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracı ilk çalıştırdıgım anda kayışın oralarda yanılmıyorsam ( tak tak tak tak tak ) :)) şeklinde su motoru gibi bi ses geliyor bi süre sonra geçiyor normal yanılmıyorsam soguk havadan mı kaynaklı olabilirmi

2. Misafir

Misafir Guest

Kalın bir ses'mi yoksa daha çok şakırtı şeklinde'mi........

3. serseri_32_1907

serseri_32_1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    aynı ses bende de geliyor coşkun abi şakırtı şeklinde ama 1-2 dk sonra düzeliyor ilk çalıştığında yapıyor genelde neden acaba

4. Misafir

Misafir Guest

Sübaplar hidrolik itici olduğundan hidrolik dolana kadar ses yapıyor, soğuk havada yağın yoğun olmasından dolayı normaldir....

5. serseri_32_1907

serseri_32_1907 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    teşekkürler coşkun abi bi zararı yoktur demi yazın da yapmaz inşallah

6. Misafir

Misafir Guest

Zannetmiyorum, yazın yağ daha akışkan olduğu için daha çabuk doldurur...

7. valerina

valerina Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    çoşkun hocanında dediği gibi lifter sesi olabilir. ısınınca ses geçiyorsa metal sesidir kesin. yağlama problemi olabilir. ince yağ koyduğunuza emin olun 10-40 katkılı olanlar çözüm olur. yağ değişimi yaklaştıysa yağ değiştirip tekrar sesi dinleyebilirsiniz. olmadı lifterler değişir. yok bunlara gerek yok diyorsanız. araçı çalıştırmadan önce radyo son ses açılır. öyle çalıştırırsınız...

8. roi34

roi34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    15/40 yag koydurduk yagından oldugunu düşünmüyorum dayım kayıştan geliyor dedi bu arada ses çokda ince gelmiyor
    Düzenleyen : roi34

9. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende bir tecrübemi paylaşayım... Benzer şekilde uygun fiyatlı 10/40w yağ koydırmuştum (10 kaat az vercem diyehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley21.gif) ve rahatsız edici bir süpap vurur gibi ses veriyordu özelliklede soğuk havalarda... Sonunda Castrol magnatec 10/40 koydurdum ve artık da hep bu yağı kullanıyorum, soğuk-sıcak farketmiyor ses filan kalmadı... Yağ markasıyla çok ilgisi var... (Aslında castrol de şu moleküler çekim muhabbeti bana biraz reklam gibi gelmişti ama yağ sektöründe bir miktar araştırmayla hepsinin aynı olmadığını görüyorsun neticede sentetik yağlar neden bu kadar pahalı değil mi?)... Bu arada kayışı da bir kontrol ettirin özelliğini kaybetmiş olabilir...
    Düzenleyen : firecrab

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sizin de dediğiniz gibi.  magnatec diye reklamı yapılan özellik uydurmaca değildir. yağ molküllerinin "adhesive" özelliği bulunmaktadır. yani yapışma özelliği. magnatecte bu özellik çok kuvvetlidir. tabi mıknatıs değil ama kesinlikle metale yapışıyor.

11. roi34

roi34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu arada kullandıgım yag mobilin yagı mobil plus gibi bişiydi piyasa yagı kullanmadım

12. unbreakable

unbreakable Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ben bu seslere karşı iyicene tecrübelendim. Senin arabadan gelen ses kayış sesi .Hyundai lerin çoğunda var sanırsam. Nemli ve soğuk havalarda yapar, Isınınca hemen keser. Hiç möhim değil.

13. yasar34

yasar34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    servise göstermekte fayda var ileridedaha büyük sorun açmasın.

Bu Sayfayı Paylaş