Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ilk Çalıştırmada Devir Düşme Sorunu

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda master006 tarafından 3 Temmuz 2017 tarihinde açılan konu

1. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,922
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Benim aracımda bu sıralar baş gösteren bir sorun var. İlk çalıştırmada devir düşüyor, araba titriyor. Gaza basınca devir ibresi olması gereken yere geliyor ve titreme geçiyor. Bunu motor soğukken yapıyor.

Motor sıcakken çalıştırdığımda bir sorun yok ama motor sıcakken tekrar çalıştırdığımda da araba çalışırken marşa basarsınız da marş motoru dönme sesi yapar ya öyle bir ses geliyor.

Kendim fotoğraf çekmeyi unuttuğum için aşağıdaki fotoğrafı forumdan buldum ve onu kullandım. İlk çalıştırmada devir göstergesi 0 ile 1 arasındaki küçük çizgi ile 0 arasında duruyor. Gaza basınca araba kendini toparlayıp küçük çizgi ile 2 arasında sabit bir yerde kalıyor.

Bu arada motor sıcakken de soğukken de yakıt pompası sesini dinlerim, marşa öyle basarım. Acaba sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

2. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Klima açık kaldığı için marş yaparken zorlanıyor benim ki klima ile alakalı olabilir mi?

3. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
  4. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,922
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Klimayı bazen kontağı kapattıktan sonra kapatıyorum. Bazen de klima fanı çalışmasını durdurmadan aracı stop ediyorum. Konu linki ile benim sorunum benzer. Ama bende gaz verdikten sonra devir düşmüyor, devir düzeliyor. Ben gaz kelebeğinden şüpheleniyordum.

deza bunu beğendi.
  5. master006

master006 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,922
    Ad Soyad:
    M
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    PSA
    Bugün havaların birkaç derece soğumasına ek olarak araç gölgede bekledi ve çalıştırırken ilk marşta yukarıdakilerin hiçbiri gerçekleşmedi. Sanırsam hava 40 derece civarında gezerken yapıyor bahsettiğim konuları.

Bu Sayfayı Paylaş