Herkese iyi forumlar 2012 model gd kasa dizel i30 aracım var. Start-Stop tuşuna bastığımda 1-2sn geçtikten sonra çalışıyor yada bir tık sesi duyuyorum ve çalışmıyor ikincide çalışıyor. Gün içinde kullandıktan sonra bir sıkıntı olmadan çalışıyor. Sabahları aynı sorunu bazen yaşıyorum. Kış boyunca o soğuklarda bile böyle bir sorun yaşamadım. Her zaman arabayı açtıktan sonra 10-15 saniye ateşlemenin ısınması için beklerim. Akünün üretim tarihi 2022-1 çeyrek. Bu sorun neyden kaynaklı olabilir yardımcı olur musunuz ?
2018de aldığım arabanın aküsü 2021'de bitti. Değiştirdikten sonra 2024'te bitti. Sizinde akü bitiyor olabilir.
@Meas , geçen kızımın 2018 Tucson , şehir içi 20-30 km kat ettikten sonra eve 50 m kala sitenin nizamiyesinde tık dedi kaldı , benim i20 den takviye ile çalıştırdık. Start/Stoplu 72 Amper Mutlu 5400 tl , taktırma oto elektikçi takıyor 300 tl , 5700 e hallettik. Demem o ki start /stopun gecikmesi , bazan kapıları kilitleyip kilitlememesi veya far ve iç mekan aydınlatmalarında soluk olma aküden kaynaklanıyor , malum günümüz aküleri 2-3 yıl anca gidiyor ,35 yıldır mutlu kullanırım , 86’ şahin de bile 6-7 yıl giderdi ama günümüzdeki aküler böyle ya akülerden ya arabalardan süre kısa maalesef. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aküler gerçekten çok pahalı artık sonucu ölçümden sonra göreceğim. Akü değilse başka ne sebep olur bilemedim.
Hocam bazan ölçüm de yanıltır insanı , sen aküyü yenile ve davranışları gözlemle , şikayetin devam ederse artık başka yerde aranacak sorun , ayrıca akünüz kaç yaşında acaba ? Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ne zaman takıldığını bilmiyorum. Akünün seri numarasından sorgulama yaptığımda sadece üretim tarihi olarak 2022-1 çeyrek olarak gördüm.
merhaba, akü ile ilgili olduğunu sanmıyorum. genelde üç şeyden yapar; 1- otomatik viteste vites konum şalteri, denemek için aracı N'ye alıp start'a basın. manuel vites ise debriyaj sensörü. 2- start rölesi. 3- marş motoru kömürleri. Rölenin 5 nolu bacağındaki akıma bakılmalı.
@Meas bu sorunla ilgili bir çözüme ulaşırsanız lütfen sonucu paylaşabilir misiniz ? Ben hala aküden şüpheleniyorum şahsen. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok elektriksel donanımı olan araçlar için öyle . Era'da temel donanımlar olunca powwer akü 6 sene gidiyor
Kusura bakmayın iş güç,deprem derken yazmak yeni aklıma geldi. Akü ölçümü yaptırdım. Ustayla görüştüm. ''Bu akü yaz ayını belki çıkarır ama hava biraz serinlesin sıkıntı çıkarabilir dedi'' Son bir haftadır havalar ısındığı için mi bilmiyorum ama aynı sorunu yaşamadım. Başka sorunla karşılaştım )