arkadaşlar hyundai accent 2000 mılenyum kasa var sıralı sistem atiker takılı ilk çalıştırmada çok yoğun duman atıyor ısınınca geçiyor, soğukta ilk çalıştırmada daha çok atıyor ( tek marşta alıyor çalışmasında sıkıntı yok)
Hocam yağ yakma gibi siyah duman değil çoğunluğu beyazımsı bir duman su eksiltme yok yağ eksiltmede şu şekilde var motor üst kapağı keçesi değişmesi gerekiyor ordan biraz sızdırıyor pek bir eksiltme yok
O zaman havaların soğuk olmasındandır. Benim araçta da çok buhar çıkıyor. Aynadan rahatlıkla görülüyor
Bir çok sebebi olabilir. Araç km nedir? Hangi numara yağ kullanıyorsunuz? yağ eksiltme oranı nedir. 10.000 km de kaç litre? Segmanlar aşınmış olabilir. Pcv valfinde sorun olabilir. Subap lastikleri sertleşmiş veya aşınmış olabilir.
Valla araçta üst keçe değişmesi gerektiği için eksilmeyi ölçemiyorum ordan sızdırıyor yani ama yağı 1 kat daha kalın alsak ne olur
O zaman ilk etapta üst contayı değiştirin. Orjinal alın 80 tl. Hazır açmışken pcv valfinide kontrol ettirin yada değiştirin. Pcv valfi üst kapaktan bir hortum çıkışı var. O hizaya denk gelir kapağın içinde. Daha kalın yağ olmaz. Daha kaliteli yağ deneyebilirsiniz.
hocam bendede öyle aşırı duman ama yorumlara bakınca normal gibi kışın çok oluyor bende sanırım ondandır belki başka sorundur bılemem aynı sorunu yaşıya biliriz ama ben hiç kafaya takmadım