arkadaşlar benim 2008 getz 1.4 benzinli(lpg yok) aracımda da ilk çalıştırmadan sonra 30-40 sn sonra yoldayken (özellikle 1.vitesten 2.vitese geçtikten sonra) vıjjj diye bir ses geliyor. eskişehir yolu neziroğluna götürdüm kayış gevşemiş dediler, kayışlara gerginlik ayarı yapıldı ama ses halen devam ediyor. motorun sıcak olması veya soğuk olması farketmiyor. klima veya kaloriferin açık olması da farketmiyor, kapalı veya açık şekilde denedim her halükarda bu vıjj sesi geliyor. Bir de şöyle bir durum var 30000 bakımdan(serviste) sonra bu sesi yapmaya başladı. araç şu an 40000 de. yardımlarınız için teşekkürler.
uzaktan teshis koymak gercekten zor, kimse sana kesin budur demez. servisi araba yanlarinda oldugu halde sorunu giderememis. sesin kaynagi zorlanan bilyalardanmi geliyor yoksa hava kacagi bir yerdenmi geliyor onu tesbit etmek lazim önce. bozuk bilyalari tesbit etmek icin devre disi birakacaksin, senin aracta kilometre daha az ama kayisi asiri sert ayarladilarsa bu zamanla mesela alternatörün bilyalarini bozar. kisa bir müddet kayisi cikar ve dene bence, ses kesilirsa hatayi buldun demektir. gevsek ve eski kayislarda ses yapar. hava filtre kutusu tam kapalimi ? spor filtre takildi ise hava kacirabilir hortumlari kontrol et.
doğru söylüyorsunuz mert bey fakat böyle bir olay başına gelmiş olan var mı diye sormak istemiştim. servis konusuna gelicek olursak 30000 bin bakımından sonra arabada zaten garip şeyler olmaya başladı. bakımdan sonra eve geldiğimde sol farın yanmadığını farkettim hemen geri gittim benden 15 tl işçilik ve 10 tl ampül parası aldılar halbuki ben 1 saat önce arabayı bakıma bırakmışım bu kontrolleri yapmaları gerekir. ayrıca bakımdan bir sonraki gün garajda duran arabam(soğuk yok) çalışmadı 4 5 defa tekrar çalıştırdım. servise söylediğimde(neziroğlu ankara) benzinden pislik gelmiştir gibi umursamaz bir açıklamayla karşılaştım. ankarada neziroğluna servise gidecek arkadaşlar bir daha düşünsün bu yüzden. sizin dediğiniz kontrolleri de yapıcam yardımınız için çok teşekkürler. spor hava filtreside yok bu arada.
araç çalışırken kayış açıktaysa 1 bardak yavaşca su dökün,ses kesilirse kayış sertleşmiş demektir.Kesilmezse bilyalara bakmak gerekir.