Arkadaşlar,oto elektik- elektronik bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak : Saat gibi ilk dokunuşta çalışan bir araba serviste ne yaptılarsa durduk yere geç çalışmaya başladı, oldukça fazla marş yapmam gerekiyor. Buna neden olabilecek şeyler nelerdir ?
aracı çalıştırırken yani kontağı taktığınızda imblobilizer işareti yanıyormu ? şayet yanmıyorsa araba çalışmaz .
bencede Imblobilizer hatası olabilir ısık yanması gerek anahtar gibi olan ıısık arac calstıktan sonra soner...
benim aracım 2010 model sıfır aldım aldığımdan beri var aynı problem sık sık yapmıyor ancak yaptığı zamanda sinir bozuyor .
arkadaşlar merhaba, söz konusu problem benim aracımda da başladı eskiden saat gibi kontağı çevirdiğiniz an çalışan arabam, özellikle son 2-3 gündür kesinlikle çalışmıyor. debriyaja 2-3 kere basıp, sonra basılı halde tutup kontağı çevirdiğimde çalışmaya başlıyor. söz konusu durumun nedeni ne olabilir? 1 ay önce 1. sene bakımından çıkmış henüz 5000 km olmamış bir araçta böyle bir problem olması normal midir? yanıtlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.
aynı dert bende de var.filtreler falan değişti çok rahat çalışması gerekirken marşa bastığımda bazen almıyor. sebebi nedir acep?
Arkadaşlar bu sorun benim aracımda yaklaşık 6-7 aydır var servis dediki anahtarlar bozulmuş arç yüksek gerilim hattının yakınlarında devamlı bekliyor ise anahtarlar bozulmuştur dedi hemen değiştirmeyin dedi gittiği yere kadar gitsin dedi 1 ay kadar önce olay patladı benim anahtarım bozuldu ben çalışmıyor diye defalarca denedim belki çalışır diye meğer immobilizer ışığı yanmaz ise araç çalışmazmış ışık yanmadan marşa 3 kez basmayı deneyince de araç kendini kitliyormuş benimki öyle oldu. İmmobilizer tamircisi buldum anahtarı ısıttı falan tekrar denedim çalışmadı sonra anahtar tamircisi kaç kez denedin çalıştırmayı deyince benim hatam ortaya çıktı 30 dk. kontak açık bekledik sonra anahtarcı 8 kez kontağı açıp kapadı uğraştı ALLAH RAZI OLSUN çalıştırdı beni 1000 tl den fazla masraftan kurtardı eğer çalışmasa idi beyin değişecekti ama hala yapıyor aynı sorunu bazen çalışmıyor aklınızda bulunsun ışık yanmadan marşa basmayın anahtarı çıkartın takın tekrar deneyin olmaz ise biraz bekleyin... Bu çalışmama sorunu immobizerden kaynaklanıyor
Sorun kesinlikle immobilizer kaynaklı. Ben de aynı dertten muzdarip olarak servise gittim. Beyni özel bir sprey ile yağlıyorlar ve sorun ortadan kalkıyor.
evet hocam aynı sorun 2-3 aydır bendede var 2008 model era 1.4 select arabanın markası eee bir çok kişide aynı sorun olduğuna göre sanırım erların kötülüğüde burda başlıyor yaşadığım yerdeki siivri akıllı usatcıklarda abi bu benzin pompasından dediler ve onu değiştirmemiz lazım dediler yakıt pompasından sorun dediler ama ben de kendi araştırmalrımla sorunun imboleezier oldğunu keşfettim daha bugün bakalım nasıl yapçazzz yaşdığım yerde hyundai serviste yok öööff öfff: