Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İlk çalıştırışta motor stop ediyor. (Gaz yemiyor)

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda fthysr tarafından 9 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. fthysr

fthysr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Merhaba arkadaşlar sonunda soru sorabilecek mertebeye eriştim :))
    Forumda ben de yeniyim, arabamda yeni...

Benim aracımda ilk çalıştırırken (motor soğukken galiba) çalışmasında sorun yok... Çalışıyor ancak rolantide devir hep 750 de duruyor...

Şehir içinde biraz dolaştıktan sonra (özellikle sıcak havalarda) bir yerde durup tekrar motoru çalıştırmaya kalkınca gaz gelmediğinden araba stop ediyor...

Tekrar çalıştırıp gaza yüklenince stop etmiyor ama sanki gaz çok zor geliyor....

Bir süre böyle gaza yüklendikten sonra stop etmesi geçiyor...

Ancak yine de vites değiştirirken yada kavşakta dururken rolanti 500 lere yaklaşıyor, stop edecek diye korkuyorum...

Bir de normal seyir halindeyken devir 3000 zor buluyor, ne kadar gaza bassam da. Yani 4. viteste 90 km ile gidiyorum ve devir 2000 de...

Bu da aynı nedenden mi kaynaklanıyordur, yoksa normal midir bu arabalarda...

Sayın ustalarımızdan yardım ve yorumlarınızı bekliyorum... Zira şimdi bir sanayiye gitsem gerçek arızasını bulana kadar adamlar bütün arabayı yeniletirler bana...

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. fthysr

fthysr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Arac Accent 2001 model GL, Yeni LPG taktırdım.
    Ancak Sorun benzindeyken oluyor...
    Ancak stop etmemesi için bir süre gaza yüklenmek yada hareket etmek gerekiyor...

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Akü kutupbaşını bu gece sökün, yarın sabah takın aynı sorun devam ediyorsa geri besleme valfi yada kanisterde problem olabilir. Eğer sorun devam etmiyorsa LPG ayarınızla ilgili sorun var demektir. Forumda arama yaparsanız bununla ilgili bir çok başlık mevcut.

5. fthysr

fthysr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Teşekkür ederim Serdar usta...
    Dediklerini deneyip Sonucunu yazarım..

6. fthysr

fthysr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Merhabalar...
    Forumda gaz yememe ile ilgili konulara bir göz attım, kanister ve geri besleme valfinden kaynaklanan arızalarda arka koltuğun altında bazı sesler geldiğinden bahsediliyor...
    Bennde de benzer sesler geliyor ama bir usta(!) bunun amortisörlerden geldiğini söylemişti...
    Ses şöyle: hıza bağlı olmayan, sanki kaportaya bir sopa ile vuruluyormuş gibi, davul sesine benzer bir ses geliyor.. güm, gümm, güm ...
    Kanister denilen parça ile ilgisi olabilirmi ki bunun...

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. fthysr

fthysr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Bugün akünün kutup başını söküp 4 saat beklettim. Daha sonra takıp yoluma devam ettim. Motor ısındıktan sonratekrar çalıştırdım, arıza devam ediyor...

Ardından yinede LPG'cime gidip durumu ona da anlattım... Ordaki usta biraz inceledikten sonra gaz kelebeğinin olduğu yerde hava filtresinden gelen boruya bağlanan bir borunun takılı olmadığını fark etti, nedenlerden biri buydu...

Sonra gaz kelebeğine baktık içi zift birikmiş neredeyse, söküp balata temizleyiciyle bir güzel temizleyip yerine taktık...

Bir de rolanti düşüktü, ona da ayar yaptık...

Şimdi sorun %70 giderilmiş oldu ama hala motor sıcakken ilk çalıştırışta rolanti şöyle biraz düşüp arabayı titretiyor ama sonra düzeliyor...

NOT: Bu arada arabanın altından gelen sesin arka sağ amortisörden kaynaklandığını tespit ettik. Araba çalışmazken arka amotisörü sallayınca da aynı ses geliyor.

Düzenleyen : fthysr

9. fthysr

fthysr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    >>>SORUN DEVAM EDİYOR<<<<
    Arkadaşlar araba genelde kapının önünde yattığı için sorunun geçip geçmediğini anlamak biraz zaman alıyor..

20.Haziranda da yine Motor sıcakken çalıştırınca STOP emeye başladı.
    İşin ilginc tarafı motor soğukken aynı şeyi yapmıyor, sıcakken yapıyor.
    Bir diğeri motoru gazdayken çalıştırıyorum stop etmiyor, benzinde çalıştırınca stop ediyor.
    Tavsiye edilen bir ustaya gittim aracı bilgisayara takıp baktı, 1-2 arıza kayıtlıymış, beyineki arızaları silince araba düzeldi... Tekrar olursa gel dedi, başka da birşey yapmadık...

27.HAziran >> Yine aynı sorun oluştu. (Sıcak motorda stop etme) Tekrar aynı ustaya gittim. bilgisayara bağladı, OKSİJEN SENSÖRÜ arızası vermiş. Sensörün değişecek dedi, ben temizletmek istedim, biraz uğraşıp sökemeyince kaldı...

Şimdi anlayamadığım konu; sorun Oksijen Sensöründeyse gazda da aynı sorunu vermesi gerekmiyor mu?

Ben kanisterden olabilir mi ona da bir baksanız? dedim, yok ondan değildir dedi. Tabi usta o olduğu için, onun dediği oluyor.

Oksijen sensörü dışında başka bir nedenden olabilir mi?
    Şimdi bu bahalı bir parça kesin emin olmadan da değiştiremiyorsun da...

Fikir ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar....

10. fthysr

fthysr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Araştırmalarıma göre oksijen sensörü bozuk ise eğer soğukken arıza çıkarması gerekiryor ben de ise tam tersi...

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  12. fthysr

fthysr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Map/Iat sensörünün tam olarak hangisi oluyor hocam? Bunları çekince nasıl bir durum gözlemlemem lazım? açıklarsanız sevinirim...

Düzenleyen : fthysr

Bu Sayfayı Paylaş