Geçen hafta 2005 1,6 Admira otomatik vites aracıma Atiker taktırdım. Şu an sistem takılalı400 km falan oldu ama ilk ölçümümde sabit uzun yol 100-110 km hızda 42 LİRA gaz ile 280 km yol yaptım. Uzun yolda biraz fazla geldi..İlerleyen günlerde motor ve beyin alıştıkça inşallah yakıt daha da düşer. Asıl sorunum motor çok sıcakta olsaaraç her defasında ilk çalışmada benzinle çalışıyor. Gerçi çalıştıktan hemen saniyeler sonra gaza geçiyor ama normali bu mu, sizlerin araçları da bu şekilde mi çalışıyor? Bu da gazın yanında baya bi benzin masrafı...
ilk çalıştırmada benzinle çalışır motor sıcaklıgı belli dereceye ulaşınca gaza gecer..bu sürede motorun sıcaklıgı ile ilgilidir..sıcaksa hemen soguksa biraz daha gec gecer.. en azından ben böyle biliyorum.. Düzenleyen : 41 YSF 87
doğru biliyorsunuz https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
kmde 15 kuruş yakmışsınız gayet makul. daha fazla düşeceğini sanmıyorum.her çalıştırmada benzin ile çalışması normaldir.sistem işleyişi öyle.
Aracın lpg'ye geçişi kite göre değişir. kimi 2000 devri görünce, kimi de motor önceden ayarlanan ısıya ulaştığında ki bu genelde 24-28 derece arasında değişirlpg ye geçer.
Çalışma prensipleri ve yakıt değerleri yakın olduğu için gerekli önlemler alınarak LPG kullanımı pek sakınca yaratmıyor yeterki prosedürlere uyulsun...
doğru bu motorlar benzin için tasarlanmıştır.benzinle kullanmak daha iyidir,motorun ömrü daha uzun olur.
artık lpg teknolojisi çok değişti yani motora zarar vermiyor zaten her çalıştığında ısınana kadar 2-3 km benzinde kullanıldığı için hemen hemen hiç zarar vermiyor
zarar vermiyor olayı hikaye. arabanın beyni bile bozulabiliyor. ancak bunlara değer. çünkü lpg çevreye daha az zarar veriyor.Avrupanın bir çok ülkesinde LPG teşvik ediliyor. Kraliyet arabaları bile LPG li. LPG li araçlardan vergi alınmıyor. ve taktıranlar için procedure konusunda kolaylıklar sağlanıyor. Ancak bizim ülkemizde LPG taktıranlara tam aksine yük bindiriliyor. Ruhsata işlenirken dünyanın masrafı oluyor her sızdırmazlık raporunda 25 ytl alınıyor vs vs..
valla şu bir gerçekki lpg taktıranlar hep çevreyi düşündüklerini vurguluyor ama hiç alakası yok tek sebep ceplerini düşünmek... ayrıca lpg'nin ısı oranı daha fazla olduğundan zamanla subaplar zarar görüyor.yani kimse "zararı yok" diyemez
sübaplara zarar verdiği kesin. aslında çevreye az zarar veriyor ama bi taraftan insanlar lpg ucuz olduğu için daha çok biniyor araca. bu da benzinle olan zarara denk geliyor
taksiciler gibi çok kulllananlar için doğru ama hususi yılda 10-15 bin kmkullanıptaktıranlar için yanlış bir düşünce benzinin kar'ıyla arabaya verdiği zarar malesef eşit olmuyor.ayrıca zaten yılda 25,000 km den az yapan içinde pek uygun görmüyorum çünkü zaten parasını 1 yıl içinde amorti edemiyorlar.....
Tamamen katılıyorum. Bunu bizzat kendim yaşadım. 15000 ytly e 2007 şubatta sıralı taktırdım hem de iyi bir marka. sonra ruhsata işleme falan derken 1800 ü geçti. Taktırdıktan sonra problemler başladı. sonra 7-8 ay problemsiz çalıştı. sonra yine problemler. Taktırdıktan itibaren 26000 km yaptım ama tamamen lpg de yapmadım bu yolu. 3 e 1 i benzinde kullandım. Henüz kara geçemedim 2 yılda. çektiğim stres de cabası. 0 araba alırsam ya dizel alıcam ya da az yakan benzinli bi şey. Ama yine de ucuz olduğu için taktırsalar bile çevreye az zarar verdiği için saygı duyuyorum.
selam, bende yeni atiker taktırdım. 1.000 TL ye. yaklaşık 10.000 km sonra kendini amorti etmiş olacak. tabi herhangi bir arıza çıkarmazsa.