Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İlk Çalışmade Hep Benzinle???

'LPG Sistemleri' forumunda doganerdogan tarafından 29 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. doganerdogan

doganerdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçen hafta 2005 1,6 Admira otomatik vites aracıma Atiker taktırdım. Şu an sistem takılalı400 km falan oldu ama ilk ölçümümde sabit uzun yol 100-110 km hızda 42 LİRA gaz ile 280 km yol yaptım. Uzun yolda biraz fazla geldi..İlerleyen günlerde motor ve beyin alıştıkça inşallah yakıt daha da düşer. Asıl sorunum motor çok sıcakta olsaaraç her defasında ilk çalışmada benzinle çalışıyor. Gerçi çalıştıktan hemen saniyeler sonra gaza geçiyor ama normali bu mu, sizlerin araçları da bu şekilde mi çalışıyor? Bu da gazın yanında baya bi benzin masrafı...

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ilk çalıştırmada benzinle çalışır motor sıcaklıgı belli dereceye ulaşınca gaza gecer..bu sürede motorun sıcaklıgı ile ilgilidir..sıcaksa hemen soguksa biraz daha gec gecer.. en azından ben böyle biliyorum..

Düzenleyen : 41 YSF 87

3. atakan_arikan

atakan_arikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    doğru biliyorsunuz https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. atakan_arikan

atakan_arikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kmde 15 kuruş yakmışsınız gayet makul. daha fazla düşeceğini sanmıyorum.her çalıştırmada benzin ile çalışması normaldir.sistem işleyişi öyle.

5. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    tabiki ilk çalıştırmada benzin

6. solidus

solidus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracın lpg'ye geçişi kite göre değişir. kimi 2000 devri görünce, kimi de motor önceden ayarlanan ısıya ulaştığında ki bu genelde 24-28 derece arasında değişirlpg ye geçer.

7. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    normali aslında 40 derece olmalı

8. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    en iyisi benzinli kullanmak.çünkü bu motorlar benzin için yapılmış motorlar:)

9. Misafir

Misafir Guest

Çalışma prensipleri ve yakıt değerleri yakın olduğu için gerekli önlemler alınarak LPG kullanımı pek sakınca yaratmıyor yeterki prosedürlere uyulsun...

10. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yinede ben lpg ye pek alışamadım.

11. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    doğru bu motorlar benzin için tasarlanmıştır.benzinle kullanmak daha iyidir,motorun ömrü daha uzun olur.

12. zeropoint

zeropoint Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    normal kardeşim normal.

13. era-era

era-era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    artık lpg teknolojisi çok değişti yani motora zarar vermiyor zaten her çalıştığında ısınana kadar 2-3 km benzinde kullanıldığı için hemen hemen hiç zarar vermiyor

14. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    zarar vermiyor olayı hikaye. arabanın beyni bile bozulabiliyor. ancak bunlara değer. çünkü lpg çevreye daha az zarar veriyor.Avrupanın bir çok ülkesinde LPG teşvik ediliyor. Kraliyet arabaları bile LPG li. LPG li araçlardan vergi alınmıyor. ve taktıranlar için procedure konusunda kolaylıklar sağlanıyor. Ancak bizim ülkemizde LPG taktıranlara tam aksine yük bindiriliyor. Ruhsata işlenirken dünyanın masrafı oluyor her sızdırmazlık raporunda 25 ytl alınıyor vs vs..

15. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    valla şu bir gerçekki lpg taktıranlar hep çevreyi düşündüklerini vurguluyor ama hiç alakası yok tek sebep ceplerini düşünmek...

ayrıca lpg'nin ısı oranı daha fazla olduğundan zamanla subaplar zarar görüyor.yani kimse "zararı yok" diyemez

16. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    sübaplara zarar verdiği kesin. aslında çevreye az zarar veriyor ama bi taraftan insanlar lpg ucuz olduğu için daha çok biniyor araca. bu da benzinle olan zarara denk geliyor:)

17. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    taksiciler gibi çok kulllananlar için doğru ama hususi yılda 10-15 bin kmkullanıptaktıranlar için yanlış bir düşünce benzinin kar'ıyla arabaya verdiği zarar malesef eşit olmuyor.ayrıca zaten yılda 25,000 km den az yapan içinde pek uygun görmüyorum çünkü zaten parasını 1 yıl içinde amorti edemiyorlar.....

18. alpozturk2002

Alınan Beğeniler:
    4
    Tamamen katılıyorum. Bunu bizzat kendim yaşadım. 15000 ytly e 2007 şubatta sıralı taktırdım hem de iyi bir marka. sonra ruhsata işleme falan derken 1800 ü geçti. Taktırdıktan sonra problemler başladı. sonra 7-8 ay problemsiz çalıştı. sonra yine problemler. Taktırdıktan itibaren 26000 km yaptım ama tamamen lpg de yapmadım bu yolu. 3 e 1 i benzinde kullandım. Henüz kara geçemedim 2 yılda. çektiğim stres de cabası. 0 araba alırsam ya dizel alıcam ya da az yakan benzinli bi şey. Ama yine de ucuz olduğu için taktırsalar bile çevreye az zarar verdiği için saygı duyuyorum.

19. tamer27

tamer27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    selam,

bende yeni atiker taktırdım. 1.000 TL ye. yaklaşık 10.000 km sonra kendini amorti etmiş olacak. tabi herhangi bir arıza çıkarmazsa.

20. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    ruhsata bedavamı işledilerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Bu Sayfayı Paylaş