Arkadaşlar merhaba; Bir süredir Getz 1,3 lpg li aracımda bazı sıkıntılar yaşamaktaydım.Sabahları ilk çalıştırmalarda boğuk çalışıyor neredeyse stop ediyor ve 25-30 saniye böyle gidiyordu. Bazen stop ediyordu ama ikinci marşta saat gibi çalışıyordu. Araç lpg de iken performansı düşüktü kalkarken ve 2. viteste küçük kesilmeler yaşıyordu. Veeee sorunu çözdük.:RpS_laugh: Yapılan şu oldu. Aracın akü kutup başını 12-13 saat çekili bekledim. Sonra yaklaşık 120 km kadar sadece benzin kullandım.Bu sürede hiiiç lpg kullanmadım. Sonra işinin ehli bir motor ustam var. Onunla beraber boğaz kelebeğini temizledik.(Bayağı kirliydi. Sanki kurum bağlamıştı.) Temizlikten sonra da 20 km kadar benzin kullandım. Arkasından gittim lpg ustama. Ayarları fabrika ayarlarına döndürerek resetledik. Sonra sıfırdan yeni bir ayar yaptık. Lpg ye geçiş ısısını 36 dereceye çıkardık. 2 gündür sabah ilk çalıştırmalarında en küçük sorun yok tek marşta tık diye alıyor. Klimalı kullanımlarda ve 2. viteste yaşadığım teklemeler sallamalar yok artık. Performası da gayet iyi şimdilik. Sizlere bildireyim dedim. Başta Serdar Bey'e ve ilgilenip beni yönlendiren ilgili konularda fikir beyan eden herkese teşekkür ederim....:RpS_laugh:
Serdar Bey; O ayrıntı da aklımda eğer tekrar yaparsa o şıkkı devreye sokacağım. Bu arada ayar yapılırken baktım. Nozullar 1,8 mm, regülatör basıncı 1,05 bar. Bu ayrıntıyı da bildireyim deyim.
arkadaşım moralini bozmayım ama bende bu dediklerini yaptım ama belli bir süre sonra tekleme yeniden başlıyor. işallah sende kalıcı olarak sorun biter.