Merhaba arkadaşlar, aracım acente Era 1.5 crdi. Bir süredir ilk çalışmada ( herzaman sabah yapmıyor bazen akşam iş çıkışında ilk çalıştırmada yaptığı oluyor) gaz vermeden önce araba stop ediyor ve yağ lambası yanıyor. Kontağı kapatıp açtıktan sonra tekrar yanmıyor ya da ışıkta durduğumda böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Aracın performansında da bir sorun yok. Bir fikir verirseniz çok sevinirim
Ateşleme sistemi ( buji , kızdırma bujisi ) mazot filtresi ne durumda hocam. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
yan sanayi mazot filtresi yada filtre tasının altındaki su müşürü yüzünden hava alıyor muhtemelen. sabah ilk çalıştırmadan önce kaputu açıp mazot filtresinin tepesindeki pompayı sertleşene kadar pompalayıp aracı çalıştırmayı deneyebilirsiniz, eğer stop etmezse sorun bu kısımda.
araç herhangi bir sebeple stop ettiğinde yağ lambası yanar zaten. çünkü kontak açlık kalmıyor o sırada.
Usta mazot filtresi 4000 km önce değişti ama dediğin gibi yan sanayi filtron marka taktılar. Ben bugün arabayı servise yağ değişimine götürücem, mazot filtresinide değiştireyim o zaman orjinaliyle
Şimdi Hyundai Servise getirdim usta, mazot filtresinin altındaki sensörde çatlak olup olmadığını kontrol etmelerini de istedim dediğin gibi ama daha ciddi bir sorunumda var gibi turbo hortumunda epey yağlanma var, turbo hortumu patlak olabilir dediler Bezdim bu turbodan ben nereye dönsem turbo arabanın gidişinde de bir sorun yok çekiş düşüşü, ses vs. Bekliyorum bakalım yine neler çıkacak
inşallah tekrar etmez hocam sayenizde çözdük. Turbo hortumunuda silikonla tamir ettiler sıkıntı olursa değiştiririz dediler inanamadım serviste böyle bir destekte bulunmaları beni ayrıca memnun etti. Tekrar teşekkür ederim