Arkadaşlar her zaman değil ama ara ara bu oluyor 10 çalıştırmada 1 kere mesela. 15 sn falan sürüyor rolantide mavi duman çıkıyor sonra yok oluyor Normale döndükten sonra gaza basiyorum acaba yağ mi yakıyor diye en ufak bi duman atmiyor egzozdan anlamadım sizce neden 1.5 GLS 205 bin km
Olası arızalar nelerdir peki Bu ölçüm işlemi maliyeti nedir Aracın çekişi normal Kompresorde güzel yapıyor bildiğim kadarıyla
daha önce citroen xsara aracımda aynı sorun vardı. Benim aracım için sorun subap lastiklerindeydi. 1ooo km de 1 lt yağ eksiltiyordu. Kompresyon çekiş çok iyiydi.
blokta silindirlerde sorun yoksa subap lastiklerinden yapabilir. üst kapak açılıp bakılacak. o zaman ortaya çıkar durum. çok fazla eksiltme yoksa biraz daha kullanın bence.
sok tak ustasına göre 200-300 değişir. ama öncelikle mutlaka iyi bir usta bulun. blokta sorun yoksa masraf çok olmaz. ama üst kapak sökülmüşken o kapakçıya gider subaplar ve kapak yüzeyi kontrol edilir subap lastikleri değiştirilir.
eğer sıkıntı sadece lastiklerde ise herhangi bir sıkıntı olmuyor. Benim eski xsara araçta silindir kapak contasını değiştirmek için açtırmıştım. söktak ve tornacı , 250 tl , conta 50 tl toplam 300 tl tutmuştu. usta eğer sübap lastiği vs işlerine girersek 850 yi bulur demişti. Bende o dönemde param olmadığı için yaptırmamıştım. (gerçi arabadan da bıktığım için satmaya niyetlitdim).
kompresyon ölçümü yaptırın anormal bir şey çıkmazsa kullanırsınız. ben 1000 -1500 km'de 1 litre eksilten aracı 2 yıl kullandım.