Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ilk Çalışmada Gaz Yememe Ve Tekleme

'LPG Sistemleri' forumunda ümit26 tarafından 31 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. ümit26

ümit26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    ümit
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Aracım 2003 model 1.5 benzinli Accent Milenyum atiker marka sıralı sistem lpg takılı.Uzun bir süredir yaşadığım sorun, araç park halinde uzun süre beklediğinde ilk marşta çalışmıyor ikinci marşta çalışıyordu.Çalıştıktan sonra rolentide beklersem lpg ye geçince sorunsuz hareket ediyordu. Lpg ye geçmeden benzinde hareket edersem silkeliyor gaz yemiyor birden şahlanıyordu. Yolda lpg - benzin geçişlerinde sorun yoktu. Motor sıcakken kısa süreli park edildiğinde tekrar çalıştırıldığında hiç bir sorun olmuyordu. Birkaç defa lpg ayarı ve kalibrasyon yaptırdım düzelmedi. Motor temizlik katkısı kullandım bir hafta düzeldi sonra sorun devam etti.Motor temizliği yaptırdım oda bir hafta idare etti.Yeni benzin alıp benzinde uzun kilometreler yaptım kah düzeldi kah bozuldu.Motor ustalarına gösterdim çözüm bulamadılar. Lpg ustalarının bazıları lpg regülatörü değişecek dedi. Bizim forumda ve internette araştırmalar yaptım.Bir akşam aracı benzine alıp bir süre kullandım benzinde park ettim.Akü kutup başını söktüm poşete sarıp bıraktım, lpg nin enjektörlerine gelen gaz hortumunu söktüm, lpg nin sigortasını söktüm ertesi gün akü kutup başını yerine taktım aracı benzinde bir hafta denedim ilk marşta çalıştı hiç teklemeden hemen hareket etti bir hafta sonunda sorunun lpg ile ilgili olduğuna kanaat getirdim.Benim tespitim, araç uzun süre park halinde kalınca sızan lpg ilk çalışmada aracı boğuyordu. Bir lpg servisine gittim sorunu anlattım yaptığım denemeyi anlattım usta hangi parçanın lpg yi sızdırdığını araştırdı sorun enjektörlerde değişmesi lazım hem ses yapıyor hem lpg sızdırıyor dedi. Kesici ile enjektörün arasındaki hortumda kalan lpg nin enjektörün kaçırması sonucu motora gitmesi motorun boğulması için yeterli olur dedi.Enjektörler takılalı 6 yıl ve 50 bin kilometre olmuştu. Enjektörler ve lpg filitresi değişti kalibrasyon yapıldı. Bir aydır kullanıyorum ilk marşta çalışıyor hemen hareket ediyorum tekleme gaz yememe gibi sorunların tamamından kurtuldum.İnşallah tekrarlamaz. Sorunun düzeldiğinden biraz daha emin olmak için bir ay kullanıp foruma öyle yazmayı uygun buldum. Aynı sorunu yaşayıp çözüme farklı parça değişimleri ile ulaşanlar var. Bazıları da ustaların yanlış teşhisi sonucu parça değişimi yapmış çok masraf edip çözüme ulaşamamış. Aynı sorunu yaşayan birilerine belki faydası olur.

MSC, zemburak ve sonatım51 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş