mrb arkadaşlar forumda baktım ama bulamadım. getz ilk bakım için aracı alırken 1,5 yıl veya 15,000 km demişlerdi. yanlışmı hatırlıyorum? konu rahatsız ettide bakımını yaptırayım 1 yıl ise.
araç daha 8200 kmde. bi sorunu yok ama servis süresini geçiripte değerinin düşmesini istemem. 1,4 benzinli motor
ben yıllıkk gitmiyorum km.si dolunca gidiyorum bir sorun da olmuyor bi laf çıktı forumda ilk 5000 km ilk 7500km diye efsane oldu artık herkes bu söylentilere inanmaya başladı
ozaman 1,5 yılda giderim öyle düşünüyodum ama forumda 1.yılda gitmiş diye yazmışlar. 11-12 bin olur gittiğime değer.
yanlış yapıyorsunuz. 1.yıl dolduğunda gitmeniz gerekirdi benimkide 11000 km de iken gittim 15bin bakımını yaptım çünkü 1 yılı dolmuştu.
isterse arabanız 2000 (iki bin) km de olsun genede 1.yılı dolduğunda gitmek zorundasınız garantiden çıkmasını istemiyorsanız
servis teslim ederken 1,5 yıl ve 15,000 km demişti. ondan sordum....normalde 1 yıl ve 10,000 km derler. standart yokmu yani servisten servise değişiyomu diye ondan şüphe ettim.
öncelikle herkese selamlar. arkadaşlar, servis konusunda verilen bilgide 15000 km ya da 1 yıl diyorlar. yorum yaparken lütfen önce iyi anlayalım. km doldurmayan araçlardaki yağın kıvamı ortalama 1 yıl içinde işlevini kaybediyor. bu yüzden yağ değişimi gerekiyor. yani bu uygulama bizim yararımıza.
bende aracımı götürmüştümocak ayında1 yılı dolduğu için servise ve 8000 küsür km de idi. aracı kontrol ettiler. bir rot-balans yaptılar birde yağ değiştirdiler. sonrada 15.000 km olunca getirin diğer bakımlarını yaparız dediler.şuan aracanızda yıpranmış bişey yok hava filtresi yakıt filtresi v.s. bende 15.000 km olunca gidicem tekrar şuan araç 13 bin oldu.
açıklamanıza göre size yanlış bilgi verilmiş ya da siz anlamışsınız sanırım. eğer aracınız 8000 km'de servise girdiyse sonraki servis 23000 km'de olacaktır, aldanmayın. tabii ki km 23000 olmasa bile 1 yıl sonra yine yağ değişimi şart.
15.000 bakımında hangi işlemler yapılcaksa. 15.000 km dolunca gidicem. ben 8.000 kmdeyani 1 yıl doluncagittiğim zaman sadece yağ değişimi yapıldı ve rot-balans o kadar. daha başka bir işlem yapılmadı. o yüzden 15.000 bakımına gittiğimde diğer işlemleride yapıcaklar.nedeni parçaların daha yıprnamamış kullanılabilir olduğu için. adamlar istese yeni parçayı değiştirir,parayı almasını bilebilirdi değilmihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif15 bin kmye kadar hava filtersi v.s yıpranır sonra değiştiririz dediller... boşuna değiştirmeye gerek olmadığını söledir
Yanlış bilgi vermeyelim..................... İlk bakım ya 1 yılda yada 15,000 km de ... ama hangisi önce gelirse.... Ben arabayı alalı 1 yıla yaklaştı daha 4200 km.de 15,000 km yi 4 yılda doldurursam o zaman mı gideceğim....... Aracının kitapçığına da bakabilirsin......
ewt.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif km yada sene den hangisi önce dolarsa ona göre gitmek gerekiyor. Dediğiniz gibi yagın işlevi 1 sene ya da 15bin km sonra gidiyor (verimliliği düşmüş oluyor) aynı sekilde filtreleri, frenleri, lastigi vb herseyinin kontrol edilmesi gerekir. Yeni modellerde 1 sene ya da 20bin km. Hangisi önce dolarsa.