Merhaba arkadaşlar 137binde 2000 model 1.3 LX araç aldım... Bana söylenen 110-120bin gibi triger değişmiş. Araçlar konusunda bir bilgim yok. Sadece yağını ve yağ filterisi değiştirdim. Periyodik bir bakım gibi ilk bakım yaptırmayı düşünüyorum Bana neleri değiştirme tavsiye edersiniz... İnternette gezinirken http://www.akparca.com sitesine rastladım ve bu forumda da sanırım yetkilileri var...Ben Karacabey'de yaşıyorum. Sanırım bu dükkanda BURSA'da. Uzun lafın Kısası Şunları almayı ve değiştirtmeyi düşünüyorum 1. Accent Milenyum 1.3 Triger Seti 2. Accent 00-) Milenyum 1.3 - 1.5 Hava Filtresi 3. Accent 1.3 - 1.5 Polen Filtresi 00-02 4. Accent 00-02 Direksiyon Kayışı 1.3 5. Accent 00-02 Klima Kayışı 1,3 6. Accent 00-02 Alternatör Kayışı(V kayışı) 1,3 7. Accent 1.3 - 1.5 Benzin Filtresi 00-02 8. Accent 00-02 Buji Takımı RC10YC4 (4 Adet) Buna eklenecek bir parça var mı? Bazı ürünlerin orjinalleri stokta yok. Ya da şu mantık doğru mu?(Triger hariç) Gitti yere kadar gitsin bir sorun olursa değiştirirsin(Mesala Klima kayışı kopar mı? Ya da direk kayışını değişeceğini nasıl anlarsın? -Bu sorulardan benim ne kadar arabalar konusunda bilgisiz olduğumu da anlıyorsunuz ) Diğer bir sorumda radyo anteni otomatik değil. Teyp orjinal değil. Sony marka bir teyp takılmış.. Sitedeki Accent 00-02 Otomatik Anten alsam. Otomatik anten sony teyp ile sorun çıkarır mı. Normal bir elektrikçi bu otomatik anteni takabilir mi? Gerçi şu an maddiyat durum iyi değil anten olayı uzun vadede gerçekleşecek (eğer olursa) Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yardımlarınızı bekliyorum. Bu listeye eklenecek ve çıkartılabilecek bir parça var mı? Cevaplara bugün ya da yarin siparişi vereceğim.
yağ ve yağ filtresi yazmamışsınız. ayrıca 110-120 bin gibi triger değişmişse tekrar değiştirmenize gerek yok. tabii değiştiğinden eminseniz. ayrıca trigerle birlikte diğer kayışlarında değişmiş olması lazım. o kayışları da kontrol ederseniz eğer değişmişse ya da sorun yoksa ekstradan değişmenize gerek kalmaz.
anten konusunda teybin anfi tetik ucundan tetik alınıp otomatik antene verilebilir. yani anteni taktırdıktan sonra teypçi bu işi kolaylıkla halletmesi lazım.
Triger kayışı 50000-60000 km'de falan değişiyor. Diğer parçaları da kontrol ettirin, niye direk değiştirmeyi düşünüyorsunuz? Mesela benim polen filtresini usta değiştirelim dedi, ben yok dedim, hava tuttular geri taktılar. Ufak tefek kararlar size kalmış artık...
Triger Önemli Bir Parça Düzgün Satıcı Pek Olmadıgından Değişmesi Çok Mantıklı Yazılan Parçaların Haricinde Bişey Görünmüyor Belki Exstra Olarak Antirifiz,Balata Spreyi Önerebilirim
Bence o bölgeye giriliyorsa ben öyle yaptım; şarj dinamosu bilya ve kömürleri, devir daimin değiştirilmesi de yerinde olur. İlaveten buji kablosuda değişmediyse değiştirilmeli.