selamlar arkadaşlar. Getz imin 10 bin bakımı için siparişlerim geldi taze taze sizlerle paylaşayım dedim. Yağ değişimin yarın kendim yapacağım. Sağolsun eşimde beni yanlız bırakmayacak İnşallah yarın bu başlık altından yaptığım bakımı adım adım paylaşacağım. Saygılar. Yağ: Mobil super 3000 x1 formula fe 5w30 tam sentetik. yağ filtresi: Orijinal getz 1.4 hava filtresi: orijinal polen filtresi: Orijinal değil ama orijinal e yakın. ve değişik anahtarlar. İnşallah yarın 16mm lik buji lokmam gelecek. buji değişimi için.
Evet arkadaşlar bakımımı yaptım yanlız fazla foto çekemedim. atık yağı toplamak için altına koyduğum şişe patlak çıktı onu düzelteyim derken elim kolum yağlandı telefona fazla dokunamadım o yüzden ama güzel iş oldu. Önce krikoya kaldırdım. Bu küçücük kriko cidden kullanışlıymış. Bizim eski zibidi ustanın taktığı dandik yağ filtresi. Gördükçe sinirlerim bozuluyordu 17mm lik lokma ve 1/2 cırcır anahtar atık yağı toplamak için böyle bir şişe hazırladım.yanlız şişe delik çıktı amk. şişeyi altına yerleştirme işlemi. krikodan indirdimki yağ iyice süzülsün bu arada tapayı önceden gevşetmiştim bu aşamadan sonra hemen tapayı elimle açıp aldım.anında yağ süzülmeye başladı. daha sonra delik olmayan başka bir kaba aktardım. önce filtreyi sonra tapayı yerine yerleştirdim. ve daha sonra yağımı koydum.sıkıntısız bitti çk şükür
sağolun. yağı hepsiburada dan aldım. filtreleri xxxx dan aldım. cırcır anahtar ve lokmaları burda bir hırdavatçıdan satın aldım.