Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ilk aracım bi kaç sorum olacak ...

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda levbay tarafından 16 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. levbay

levbay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle merhabalar;

araç 2006 model Accent Era Select 1.5 Dizel

1. 2000-2500 çok nadir 3000 farketmeden çıkıyorum bu devirlerde vites değida kalıyorum. ştirme bi sıkıntı doğururmu? bildiğim kadarı ile accent 2000 3000 arası maksimum torkta oluyor.

2. Sabahları veya uzun süreli park etmeden sonra çalıştırırken 30 sn falan rölentide çalıştırıyorum. Sonra belli bir süre motor ısınsın diye 2000 deviri geçmeden 1. viteste biraz gidiyorum. bu doğru bir davranışmıdır?

3. bazen trafik sıkışık oluyor. ve araçla dur kalk yapmak zorun kalıyorum kalktıktan sonra bazen aracı 2 ye atıp 20 - 30 da gidiyorum belli bir süre trafikten dolayı. şimdi bu gibi durumlarda araçı 1. viteste tutup ölemi gitmem gerek yoksa 2 ye atıp öylemi gitmem gerekli.

4. Araçta cd çalar var orjinal cdlerin bazılarını çalıyor bazılarını çalmıyor. mp3 leri ise hiç çalmıyor. bu aküde eksi kutbu çıkarıp taksam gerçekten bir işe yaramı yoksa tamiremi gitmem gerek?

anladığım kadarı ile okuyucu kafada sıkıntı var.

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

2. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle merhaba,

2011 Accent Era 1.5 Dizel sahibiyim ve sorularına kendimce cevap vereyim.

1. ben aracımı genelde 2000 - 3000 devir arası kullanıyorum. Biraz sinir yaparsam yada sportip kullanmak istersem aşabiliyorum tabi ne kadar aşarsam o kadar yakıt yükseliyor farkındayım :)

2. Sabahları 1 dakkaya yakın rolantide çalıştırıyorum ama motor ısınsın diye 1. veitste gittiğim falan yok. Sanırım gitmeninde bi anlamı yok. Normal şekilde kullanırsanız zaten kısa sürede araç ısınır ve herhangi bir sorun olmaz diye düşünmekteyim.

3. Trafikte çok fazla dur kalk yaptığım zamanlarda nerdeyse gaza bile basmıyorum :) Aracımız dizel gayet iyi bir şekilde belli meyilli yolları dahi gaza basmadan çıkabiliyor...

4. CD çaların MP3 çalma özelliği varmıdır acaba diye bir soru gelir aklıma ve akü ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Normal cdler de çalıp çalmaması dediğin gibi kafadan olabilir.

Kolay gele...

3. levbay

levbay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgiler için teşekkürler...

bugün ben 3-4 km 20 kmde gitmek zorunda kaldım ve vitesim 2 idi bu gidi durumlarda vites 2 demi yoksa 1 demi olmalı???

bide bu dizel teknolojisi gelişti diyorlar. eskisi gibi devrinde kullanmazsa motoru yersin olayı yok diyolar bu gerçekmidir?? birde neden devirde kullanmamız gerek motoru? bu dizele özel bir durummu yoksa benzinli araçlardada aynımı?

4. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla ben sıkışık trafikte atıyorum 2 ye çekiyorum ayağımı gazdan zaten 2 de falan kendi kendine gidiyor. Extradan gaza basmıyorum...

Evet dizel teknolojisi gelişti ve artık dizel motorlar daha iyi.
    Ama ona göre bakmak ve kullanmak gerekli. Formda bununla ilgili çok yazı var birazcık araştırırsan çok bilgiye ulaşırsın.

5. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Herhangi bir sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum aracınız kaçıncı viteste olursa olsun kaç km hızla gidiyorsanız gidin araç kendini toparlayabiliyorsa problem olmaz.Ayrıca burdan da bilgi edinebilirsiniz https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=9674
    Düzenleyen : emre_1453

6. qwerty7

qwerty7 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba aranıza yenı katıldım 2005 hyundai getz aldım 44bınde boyasız. ama cd çaları kontagı cevırmeden anahtarsız acılmıyor kontaksız acılırmı bu teybı cıkarıp ayar yaptırsak yoksa fabrıka cıkısı bole baska bı yolu yokmu tesekkurler?

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    hayırlı olsun

8. tamerx27