Arkadaşlar dün geçen yaz arkadaşımdan alıp taktırmadığım 13 inçlik çelik cantları ve yazlık ucuz diye aldığım 4 adet garip bir marka lastikleri taktırdım arabama yalnız enteresan bir sorun var araba direksiyonu toplarken sanki asfalt kepçe tarafından kazınmış gibi takılıyor ve toplarken direksiyon parça parça dönüyor böyle akıp gitmiyor yani sorun jantlardamı lastiklerdemi anlayamadım yoldada tutuşu hiç iyi değil böyle iki araba arasından geçerken direksiyonu sıkı tutmak gerekiyor gibi sağa sola kaçıyor sanki kışlık lastikler ve orjinal jantlarla hiçbir sorun yoktu 140 la giderken bile hiç çekme kayma yoktu rot ayarlarında filan şimdi acaba eski lastiklerimi taktırsam bu janta sorun devam edermi janttanda olma ihtimali varmı yokmu bilemedim
Yeni taktırdığınız lastik markası ne olursa olsun, cant + lastiklere balans ve rot ayarı yaptırıldı mı acaba ? rot ayarı bozuk ise dalma ve direksiyon toplamada sorunyaşanır. Balans bozuk ise 80-90 arasıda titreme olursa ön lastikler 100 yukarısı 130 arasında olrusa arka lastikler her iki km arasında olursa 4 lastik te balans gerekir. Düzenleyen : Ogun
Anlatımlarından çıkan sonuca göre bence jantlarda atıklık olabilir. Yada taktırırken rot ayarlarında bozulma olabilir. Balans ayarı yapıldı mı..?
Tabi yaptırdım rot balansını hemde 2 defa yaptırdım ama değişen bir sonuç olmadı biraz azalma oldu ama düzelmedi
Titreme ; Balans, Sağa, sola Dalma , tam direksiyon kırılmasında hareket esnasında direksiyon toplamama gibi durumlar ; rot dengesizliğidir. Cant bozukluğu, atıklığı eğriliği ; hem yolda rahat sürüsü hemde dengeyi bozar.
Atıklık nasıl birşey oluyor araştırdımda bulamadım garantisi düzeltmezse değiştirmezse tamir oluyormu
Atıklık, genelde cant a sert darbe alınırsa orijinal çember yapısında bolzulma olmasıdır. Bu durum sizden de kaynaklanabilir , aldığınız arkadaş tada olmuş olabilir. Genelde Aleminyum alaşımlı yumuşak cantlarda olur. Kaldırıma bindirmelerde, Drin asfalt çukuru yada stabilize yollardaki yağmur çukurlarına düşme, Logar kapaklarına yada çıkurların avurma yada düşme, Lastik değişimi sırasında levye ile yapılan işlemlerde yada çekiç darbesi ile lastikçi değişim hatası Vs. Düzenleyen : Ogun
Birazdan gidip eski lastikeleri bu jantlara taktırıp denicem sorun jantta çıkarsa atarım gitsin o kadar gösterişli birşey de değildi zaten bana 30 lira maliyeti olur napim artık
kardeşim aynı sorun bendede var haala bulamadım.sende 20-80 km arası giderken sağ-sol yapınca da kesik kesik dönmesi hissediliyormu