Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İLGİNÇ SERVİS-SANAYİ-USTA ANILARI

'Resimler / Yazılar / Komik / Multimedya' forumunda murat_dastan tarafından 5 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Varsa böyle anılarımız paylaşalım dedim. Gece gece uyku kaçınca aklıma bundan başka bişey gelmedi de :) ilk anıyla start vereyim.
    anne-baba-eş ile çıkılan niğdeden başlayan erzurum, bayburt, gümüşhane tatilinde araç sivasta teklemeye başlar. sivas sanayide gaz ayarı ile çözülemez, erzincan sanayide elektrik aksamı elden geçer, sorun çözülemez, erzurumda koca sanayide sorun devam etmektedir. gümüşhane ve bayburtta da çözüm bulunamaz. arabanın ellenmemiş yeri kalmamıştır artık, tatil zehir oldu derken, niğdedeki ustama telefonda sorun 1 kere anlatılır. ustanın yanıtı: abi onun egzostaki filtre düşmüş gib çıkarsınlar. sorun çözülmüş, 9 günlük tatilin 4 günü sanayide geçmiştir. :)

2. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    hey maşallah, keşke en başta arasaydım kendi ustamı demişsindir mutlaka. ama baya macera yaşamışsın yani :)

3. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aslında bu olayda işin ilginç yanı şudur ki yan koltukta oturan 75 yaşındaki babam 55 senelik ağır vasıta şoförüdür, yurtdışına 22 sene çalışmıştır. sorun çözüldüğünde benim aklıma geldiydi demesidir. harbiden mi aklına geldi, yoksa karizmayı mı ezdirmiyo anlamadım :)

4. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    abi bence aklina gelmemiştir. yoksa mutlaka sanada söylerdi. bence karizmayı kurtarıyor amcamız :)

5. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    de mi yani :)

6. coşkunbağıran

coşkunbağıran Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    ALIN SİZE BİR YETKİLİ SERVİS HİKAYESİ ARKADAŞLAR. ARABAM 2005 MODEL 1.3 MPI. ARABADAN TUHAF BİR SES GELİYORDU ÖZELLİKLE AĞIR DEVİRDE GİTTİĞİM ZAMAN CANGARLAR ANTALYA SERVİSE GÖTÜRDÜM ARACI LİFTE KALDIRIP KAĞIT KALEMİ ELLERİNE ALDILAR. YAZ BABAM YAZ LİSTE UZADIKÇA UZADI ABİ HESAPLAT BU LİSTEYİ DEDİLER HESAPLATTIK 870 BİN LİRA (SENE 2009) MALZEME TUTTU İŞÇİLİK AYRI MUAMELE TABİKİ. PARADA YOK TAMAM SONRA YAPTIRALIM KARDEŞİM DEDİM VE AYRILDIM SERVİSTEN. OTO YIKAMACIYA GİTTİM DEVAMLI AYNI YERE GİTTİĞİMDEN ARKADAŞIMIZ TABİİ YIKAMACI HOŞ BEŞ NERDEN GELİR NERE GİDERSİNMUHABBETİ ANLATTIK DERDİMİZİ ABİ KAPUTU AÇARMISIN DEDİ. AÇTIM. ABİ DEMİR PARA VARSA BOZUK ÇIRAĞA VERDE BİR PLASTİK KELEPÇE ALSIN GELSİN DEDİ VERDİM ÇIRAĞA BİR LİRA GİTTİ ALDI GELDİ KELEPÇEYİ ÜSTE 750 KRŞ DA PARA ARTMIŞ. HAVA HORTUMUNU MOTARA BAĞLAYAN YERDEKİ METAL KELEPÇE BOZULMUŞ GÖREVİNİ YAPAMADIĞINDAN HAVA ALIŞTA PROBLEM VARMIŞ.TAKTIK KELEPÇEYİ PROBLEM ÇÖZÜLDÜ. SENE 2012 ARKADAŞLAR VE HALA AYNI KELEPÇE YERİNDE DURUYOR. TUHAF SESDE O GÜN BU GÜNDÜR YOK ÇOK ŞÜKÜR.YAPIN ARABAYI DESEM HERHALDE BANA 1500 TL Yİ BULURDU.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif BEĞENDİ İSENİZ BU AKŞAM Bİ DAHA ANLATACAĞIM MACERA VAR BUDA SANAYİ USTASI İŞİ
    Düzenleyen : coşkunbağıran

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Benimde Eminönü nden kabataşa doğru gelirken arabanın sesi birden değişir.. egsoza bakarım patladı mı diye ama bişey göremem.. (zaten abart egsoz var) sonra altına bakarım, susturucu kopmuş sallanıyor.. Neyse ordan 4.Levente kadar o şekilde giderim.. Yalnız öyle bi ses geliyordu ki sanki altımda Accent WRX var gibi bağırıyordu.. Hoşuma da gitmişti bu ses.. S2000 ciler, Civic ciler de gaza gelip makasa giriyorduhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifNeysem gittim egsozcuya.. buna uygun bi susturucu yok dendi.. gittim başka yere ordada yok.. sonunda bi egsozcuya gittim.. orjinali 150, universal 90, düz boru istersen 40 a yaparım dedi..ama yakıtın artar.. neysem üniversalda karar kıldım taktırdım.. aracımda abart egsoz vardı, onun sesi de azalmış olduhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Coşkun bey sizin olay gerçekten ilginçmiş.Ama daha ilginçleri olduğunu biliyorum sanki önceden buna benzer konu açılmıştı.Hadi klavyeler çalışsınhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Düzenleyen : mgk19

9. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    orjinal fiyatı 850 TL olan bitik vaziyetteki distribütöre basınçlı hava tutup tamir eden yurdum ustasına sonsuz teşekkürler. sonuçta 5-6 sorunsuz götürdü getirdi beni :)

10. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    öyle ustalara can kurban yaaa...

hiç unutmuyorum bizim 2000 de 98 model bi doğanımız vardı araçta bi sıkıntı vardı babam arabayı ustalara götürüyor hiç biri çözemiyordu... babama bi usta önerdiler gittik tabi ben arabadan in(e)miyorum. ustayı gördüm adam o kadar yaşlıki ayakta zor yürüyor içimden onca adam yapamadı bumu yapacak derken adam motora bir şeyler yaptı koli bandı felan getirdi ne yaptığını göremedim ama (babam hava filtresinin birazını kapattı gibi bir şey dedi) araç düzeldi saat gibi çalışmaya başladı...

11. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Sene 2000 1998 model 1.4 ie tipo var. Velhasılkelam araba çok nadir de olsa herşey normal oldugu halde bazen marşa bastıgımda akü bitmiş gibi duydugun tek ses kontak dönüş sesi gösterge paneli bile hiç ışıklanmıyordu.Sanayiye gidiyoruz abi araban şuan normal gene aynısını yaparsa çalıştırmadan getir sorunu anlayalım.O iş nasıl olacak hiç bilmiyorumda sanayide epeyce bir bekledik gene aynısını yapsın diye.Ama yok bizimki inada bindirdi işi.Sanırım ozaman sorun kontak arzasıydı da biz çözemedik.Öylece sattık amcaoğlu aldı ondan da bi sıkıntı duymadık. 2. sorunu uzun yolda bi sefer firene bi bastı babam aracın altı sanki yerlere sürtüyormuş gibi oluyordu.O sorunda elfireninden kaynaklanıyormuş.Ama o gün sanayiden çıkamadık denizliden aydın a kadar sanayileri dolaştık.

12. bg6828

bg6828 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    sezgin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    allah düşürmesin !

13. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Allah Düşürmesin Gerçekten

14. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    arabaların dilinden anlamak tecrübe ister gerçek usta çıraklıktan yetişir. ama bizimkiler iki parça değişebiliyorsa iki karambole bir şey atıyorsa usta olup çıkıyor...

15. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hiç denk gelmedim daha işinin ehli bir ustaya ama telefon ile işi çözen usta gerekli yalamış yutmuş işte adam :)

16. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    abi aslında her ile böyle usta lazım... :)

17. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ya orası öyle tabi ama telefon ile problemimizi çözecek adam olsun da en azından orasını burasını kurcalamazlar :)

18. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    :)

19. Orhan

Orhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Beyaz_MeLegiM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Telefonla Adamlar Motoru Söküp Takıyor Gidip Eline Anahtarı Verdiğin Sorun Arkadaysa Önden Parçalamaya Başlıyor Bile. :)

20. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    onlarda acemiliklerini nasıl çıkartacaklar abi... :D

Bu Sayfayı Paylaş