Merhaba; 583405777, malum site. İlandaki arac benim aracim idi, bir ay once satmistim, burada da yazmistim da kendi malini teklif edince genelde kiymetsiz oluyor, neyse. Bu araci ben bir ay once 55.500'e sattim. Su anki, bana esinin kullanacagini (!) soyleyen,israrla al-satci olmadigini soyleyen sahis; utanmadan 61.000 yazmis. El insaf, benim yaklasik 3 yillik emegimi iceren aracima, kiytirik periyodik bakim yaptirip uzerine 5 bin lira koymus. Yorum sizin...
Çok kafaya takmamak lazım al satcilik ve emlakçılık cok göç aldı çok adam bu işi yapiyor hatta bazen yolum düşünce beyaz sistemin ihalesine gidiyorum ablalar var araba alip satıyorlar, bir kaç sene once abim bana sormadan arabasını ilana koymuş hemende eşine alacak bir kardeş gelmiş abim benide çağırdı gittim abim noterin içinde arkadas dışarda, nasıl anlatiyor birine ,içeri girdim abime dedimki; bu al satçı verme ben satarim 2 lira cebinde kalır, nasıl yemin ediyor Allah kuran havada ucuyor hatta abimle namaz kılmışlar abim çok sevmiş neyse satışı verdik çıktık oradan abimi bıraktım ya 3 ya 4 saat sonra araç ilanda...
Evet, saglik olsun. Hayrini gormek daha onemli, alan dolanla yapilan isler gun gelir farkli sekilde karsisina cikar insanin, sonra bu neden basima geldi derken dusunur dusunmez o kendi bilecekleri is. Biz de hanima gelinlik alacagimizda birlikte namaz kilmistik magaza sahibiyle, adam camiye gelmisti pesimi birakmayip Namaz kilmasina vesile olmak ne mutlu, Allah katinda ise samimiyet konusunda kacamak yapamayacagi asikar. Maddiyatla kiyas edilemeyecek manevi kazanim ve nimetlerimiz var, isimiz, esimiz, ailemiz, komsularimiz, dostlarimiz vs; hamdolsun.
mehmet hocamın aracına ne kadar ozenle baktıgını bındıgını azcok forumdan takıp edıyordum. aracını satarkende alacak olsam boyle temızı denk gelmez diye ıcımden gecırmıstım. alan arkadaş ıcın hanı kotu dusunmek ıstemıyorum belkı kullanamadı begenmedıgı bırseyler olduda satıyor. sonucta binecekte olsa al satta yapıyor olsa ınsanlar bunu alırken neden soylemez neden yemın bıllah edıpte kısılıgını karakterını düşürür ilginç. allah ıslah etsin.
Ben aracımı ilana koyduğum zaman kimin aldığı beni ilgilendirmez. yeterki bana belirlediğim parayı versin. İsterse üzerine 10 bin ekleyip geri koysun ilana. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Siz anlaştığınız parayı alıp aracı sattıysanız. Alan kişi istediği fiyata satar. Düşük yada düşük farketmez. Not. Bu arada alsatçı vs degilim.
Sattığınız kişi size binici olduğunu söylediği için biraz indirim mi yapmıştınız ? Helal etmezsiniz olur biter. Kimisi öyle görünerek işleri yürütmeyi sever ancak dürüstlük değil ama ticarettir sonuçta. Siz razı olup satmışsınız , onun da bu fiyattan verebileceğini sanmıyorum. Tapatalk kullanarak iPhone 6S aracılığıyla gönderildi
İnandırıcı olmaktan şüphe duyanlar , kendilerinde eksik olan bu durumu güçlandirmek için , Allah,kitap,kur’an , ekmek vs üzerine yemin etmeye başlarlar. Hayatta yemin eden kişileri sevmem. Tapatalk kullanarak iPhone 6S aracılığıyla gönderildi
Ticaret bu, o yazdığı fiyata satacak diye birşey yok, buda bir yetenek isteyen bir iş, aracı biraz temizleyip patlatıp daha albenili hale getirip bende sattım geçen sene 48 sattığım arabayı alan adam 10gunde 1000lira kar ile tekrar sattı, zerre kadar umrumda olmadı
İlginiz icin cok tesekkurler. Bir aciklama yapmak gerei hasil oldu. Sattigin kisi benden yaklasik 2 hafta evvel kitapcigini sordu, evde bulamadigimdan verememistim. Bulunca kargolayacagimi yazdim. Yanilmiyorsam gecen hafta tekrar sordu. Yogunluktan bakamadigimi, ancak bir kitapcik icin de bunca israrini anlamadigimi soyleyip al-satci olup olmadigini sordum. Bu sefer arac "sanjimani" (dogrusunu yazmayi bilmiyor birden cok kez ayni sekilde yazdi ) vuruntu yaptigini, magdur oldugunu, kullanamadigini, satacagini yazdi. Kaynar sular dokuldu, zira boyle birsey yoktu. Soyle idi boyle idi derken, son sozum eger iddianda samimi isen yetkili servise git, sonucunu bana bildir, eminim ki zerre sorun olmadigini soyleyecekler. İstersen sat sen bilirsin, ama madem beni durust olmamakla itham ediyorsun, sen de araci satarken aciklamasinda "sanziman arizali" oldugunu yazabilecek kadar durust olmalisin dedim. Bu sabah da kendime ev bakmaya devam ederken aklima geldi oylesine bakarken bir de gordum ilana koymus, ilk sahibinden hatasiz arac alip, uc kurusluk kitapcik icin bir de ilk sahibine hakarete varir derece durustlugune vs laf etmek, sonra da ilana bu sekilde fiyat ve aciklama ile mukemmel deyip koymak, iste buna canim sıkıldı. Forumdaslar ile paylasayim istedim. Araci ne istiyorsa yapsin, umrumda degil.
Hocam buna ozel.bir cevap yaziyorum. Bu olayi duyan bir yakinim aramis caktirmadan. Elinin cok darda oldugunu, mecbur kaldigindan sattigini, arabanin cok temiz oldugunu anlata anlata bitirememis. Al-sat yapan (pert vs alip tamir eden ustalarimiz ayri) ve yukaridaki senaryo ile, yalan dolan ile is yapan yuzlerce kisi var. Sizin kastettiginiz ticaret bu degil biliyorum, zaten ticaretin taniminda da "yalan" yok. Bugune dek al-sat yapan, yaparken de zerre yalan soylemeyen durust gormedim mi, gordum. Direkt diyor "abi al-satciyim" diye. Sozum onlatdan ayridir.
Bu o insanın ne kadar karaktersiz biri olduğunu gösterir, birkaç tane araç sattım, alıcı ne sorduysa söyledim, hatta çoğu şaşırıyordu, motoru 1.4 az yakar değil mi diye soruyor 206 icin, araçta LPG yok benzinli, şehiriçi 13-14 buluyor dedim hep, çok kullanacaksanız direk LPG taktirin dedim ve sattığım arkadaşın ilk işi LPG taktirmak olmuş. Size ne dediğini bosverin, olan oldu biten bitti, paranızı aldıysanız gerisini bosverin, kafa yormaya değmez.
Ben Mercedesi satarkende , Yeni evlendim hanımla , Kaynanamla binecem vs demişti . 15 Gün Sonra araba ilandaydı Ufak tefek paralar harcamıştı. Ondan alanda elini sürmeden 6,7 Bin lira koymuş üstüne ilana koymuştu. O model Arabanın en iyisinin ederi zaten max 15000 Liraydı o zamanlar Yani dediğim kar rakamları çok yüksek rakamlardı. Ben bundan sonra kimseye güvenmiyorum zaten .Arkadaştan araba aldım , herşeyi yapıldı şu kadar para harcadım vs dedi. Arabaya baktırmayı bırak kullanmadım bile. Aldım geldim. Arabada sağlam bişey çıkmadı. Çok şükür elimizden geliyor , Bir şekilde altından kalkıyoruz da insanın enayi yerine koyulması zoruna gidiyor.
Bende, arabada bir sıkıntı var adam bunu söylememiş sandım. Neden satmasınki . Satabiliyorsa sıkıntı yok . Araç piyasası çok pahalı artıyor sürekli. Bende artmasin istiyorum ama yapacak bişey yok. Edit: ha adam sizden indirim istediyse şu kadar param var ilk arabam olacak ailecek binicez çok sevinecekler vs dediyse ilanı görünce bu sizi incitmis olabilir ona bişey diyemem
sen satinca parani almissan. sorun yok bence. senden 55 bine alip 50 bine satsaydi.arayip 50 bine zarar edion gel zarari paylasalim dermiydin? sattigin malda gozun olmasin.. sattiysan olay bitmistir.