Hyundai accent era 1.4 benzin lpgli bir aracım var. araç sabah soğukken yada 2 4 saat sonra soğuduğunda ilk marşta almama ve ikinci marşta direk alıyor. Bujiler değişti kablolar ve bobinler değişmedi . araç sıcakken tek marşta alıyor. harici olarak araçta çok ufakda olsa çekişte düşüş var. başka gün ise motor ışığı 10 saniye yandı söndü usta cihaza bağladı arıza gözükmedi. yardımcı olursanız sevinirim. bu soğukken tek marşta çalışmama ve motor ışığı bırbiri ile bağlantılı olabilirmi ve çözümü nedir.
İmmobilizer anteni doğru çalışıyor mu önce ona bakın. İmmobilizer lambası yanmıyor ise çalışmaz. Araç boğuluyor da çalışmıyor olabilir. Atıyorum LPG regülatörü gaz kaçırıyordur. İlk seferde fazla yakıtı atar sonra oksijen eksiği geçtiği için motor çalışır. Bende immobilizer anteni sorunu vardı tabiki bu sıcakken de olur.
sorun devam ediyor. krank sensörü temizletin diyen oldu. krank sensörü nerededir bulamadım araştırmalarıma göre krank sensörü ve oksijen sensörü temizleyip aküyü söküp 2 3 saat sonra yakıt hafızası sıfırlanıyor sonra 100 km benzinde kullanıldıktan sonra lpg ayarı yapılıyor denildi doğrumudur.
Krank sensörü kaputu açınca hemen önünde katalitiğin saç koruması var Onun sağında yer alır . Soketli fişe sahip olduğu için ayağı vardı sanırsam. Aküyü sök 10-15 dk beklemen yeterli . Bu aracın hava koşullarına göre oluşturduğu yakıt haritasını sıfırlar. Benzin haritası oluşturması için evet 100 km falan kullanmak gerekli. Sonrasında lpg'ye geçtiğinizde fakir karışım vs görebilirsiniz . Bazı lpg sistemlerinde ayar bile yapılmadan (Önceden hazır haritayı yükleyip geçiyorlar) kullanmanız mümkün. Özetle Hali hazırda olan lpg haritası güzel çalışabilir.
Ben askerde de değilmişim ya niye görmedim bu konuyu ? Garip . Buji kabloları 200 bin km yapmış ise servisten orjinalini temin ediniz . (Başka yerden almayın) Çekiş düşüklüğü yaptırır. Kıvılcımı bujiye değilde sağa sola gönderebilir. Sensörün yerinin fotoğrafını çekerim sizin için.
Burada Oksijen sensörü üst tarafta yeri yer alıyor . Hemen altında krank sensörü bağlantısı yer alıyor orayı takip edince . Solunda darbe sensörü sağında krank sensörünü görüyorsun.