Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ikinci el araç alınır mı?

'Sohbet' forumunda Misafir tarafından 30 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

anket gibi düşünülebilir... nedeniyle birliktetartışma olmayacak şekilde yazılabilir...
    kendi görüşüm getzi hep değiştirmek istiyordum bilen bilir sacından dolayı soğudum ama daha iyisi de yok parasına göre..bugün galerileri plazaları vs dolaştık daha 10-15binde araçlar da var ama tavanları vs simsiyah.ben şahsen getzde şuana kadar kimseye sigara içirmedim bu yüzden 4yıl olacak aralıkta hala güzell kokusu duruyor aracın.ne biliyim pis görünüyor ikinci el sonra kim nasıl kullandı arabayı nasıl baktılar bilmiyorum bu yüzden her ne kadar ufak tefek kazaları olsa d agetz yine iyi en azıdnan ilk oturan ve tek kullanan bizim aile ve herkes belli nasıl kullanıldığı da..lpg de takıldığı için vazgeçtim şimdilk kalmasından yanayım aracın.ikinci eller gerçekten soğuttu ikinci el araç alınmaz baana göre.istediği kadar temiz olsun...şahsi görüşümdür
    Düzenleyen : CAGLAR2801

2. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Mesela arabasına bakan biri olsa ne kadar sigara içse yılda bir kere iç bakım yaptırsa o bile kafi dicem ben 2004 de aldım bu güne kadar kimse sigara içemedi hala içirmiyorum haklısın kokusu güzel oluyor :) kafanı kaldırıyorsun temiz bir tavan
    gelelim alınır mı alınmaz mı bildigim tanıdıgım veya güven veren ikinci el alınır
    Düzenleyen : Dimitri

3. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    sigara içilmiş içi temiz olmayan arabayı ucuza verselerde almam sigara içmediğim için rahatsız oluorum ve o kokunun gitmediğini düşünüyorum :D

4. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ozaman Çağlar arabana binmeye devam et.Temizini bulduktan sonra neden almayasın ki.Şans işi bu

5. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Kimsenin ikinci el almak isteyeceğini sanmıyorum. Milletin parası olsa neden bunun kahrını çeksin ki? Mecburuz bir yerde. Kimi paralılar da eski model hastası o ayrı.

6. Suat DURAN

Suat DURAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    tavan sadece sigara ile kirlenmez. Özellikle seyir halinde iken cam açık olduğu takdirde dışarının tozu ve diğer araçların eksozu tavanı simsiyah yapar. Koku konusunda ise bilhassa sigara içilirken havalandırma kullanılmaz ise genellikle temizleyici ürünler işi çözer. Arçta asıl rahatsız edici koku nem ve dikkatsiz kullanım sonucu klima ve havalandırma kanallarında oluşan ve çoğalan bakterilerin yarattığı kokudur ki buda dezenfektanlar ile halledilebilir. Ayrıca yine açık gezilen camlar yüzünden tozlanan ve nemle kronikleşen arka koltuk kirleri ciddi koku yapar. Ezcümle : ikinci el araçta keşke tek dert kirlilik ve koku olsa..

Düzenleyen : orca_as

7. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    İkinci el arç aldıktan sonra eğer kendinin ve yakınlarının sağlığını düşünüyorsan ilk iş olrak güvenilir bir yıkamacıda komple iç temizlik yaptıracaksın.100 tl verip koltuklarını tavanını v.s yıkatacaksın.Birde kılıf takcaksın,mis gibi olacak.Ama tabi vakit konusunda sıkıntı yoksa kendimizde daha iyisini yapabiliriz 3-4 gün sürer...

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    alınır alınmasına ama temizini bulmak zor..getz i alırken çok dolaştık temizi yok denecek kadar az olanda sıfırından 2 en fazla 3bin düşügüne satıyor..bunun üzerine alım masrafı sigortası var ve ne kadar temzi olursa olsun yinede ufak bir elden gecmesi 1.000TL civarı birşey oluyor..o zamanda insan 1.000 daha veriyimde bari sıfır olsun diyor..

ikinci el arac almak yada almamak alan kişiye göre değişir..mesela ben alırım çünkü sorun cıkarsada onunla ugrasacak vaktim var..ama kendimizden örnek verirsem ablama alamazdık çünkü sorun çıkarsa bile onu anlamayacak kadar tecrubesiz..sıfır olunca sorunsuz muoluyor diyceksiniz ama ihtimal ikinci eldekine göre çok daha düşük..

sonuç olarak kişiye göre değişir..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

9. Misafir

Misafir Guest

2. el araç alınırmı....tabi'ki alınır, yüksek model ( en fazla 3 yaşında) ve az km'li (30 - 35.000 arası) olduktan sonra niye alınmasın'ki....

10. Atilla Altınay

Atilla Altınay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Siz aracınızı değiştirdiğinizde sizinkide ikinci el olarak satılacak.Böylesini bulunca gözü kapalı alınır.

11. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    biz şu ana kadar pazarda 3 araba sattık..3 ündede pazarda beklediğimiz 1 saat olmamıştır..temiz olunca alıcının gözüne hemen çarpıyor..

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konun başlığı baz alıp cevab vermek istiyorum ;

Şu ana kadar sadece 2 defa sıfır araba alıp bindik. Diğer ailemizin ve bundan önce benim sahibi olduğum 2 arabada 2. eldi. Açıkcası arabalar kişiden kişiye değişiyor.

Bundan önceki Clio ve Spring arabamı alır almaz hemen Ziebart'a götürüp iç aksamını tepeden tırnağa temizletmiştim. Şimdiki aldığım arabamı ise kendim temizledim ve içime sindiği içinde tekrar temizletme ihtiyacı duymadım...

Açıkcası sigara kullanan biriyim ama kapalı mekanda yada araba içinde sigara içmeyi ve içenleri hiç sevmem. Sonuçta ailemin ortak kullandığı arabam. Daha yaşında olmayan oğlum ve eşim var. Ailede benden başka sigara kullanan biride yok. Neden başkasını rahatsız edeyim ki ? Yazın tatile giderken arabamı uygun yerde park edip sigaramı içip yoluma devam ettim.

Arabamın içi temiz olmazsa ben rahat edemem. Sonuçta arabanın içine oturduğun kıyafetlerle eve gelip oturuyorsun.

Temiz kullanılmamış arabaları oldum olası sevmem, bu demek değilki 2. el araba alınmaz. Yeterki alınacak araba alacak olan kişinin içine sinsin.

Cuzi fiyatlara Ziebart gibi kuruluşlar ilk günkü gibi temizliyorlar.

13. Misafir

Misafir Guest

ne biliyim o kadar araba baktık eniştem filan dolaştık baktık temiz diyorlar plazalara bakıyoruz mutlaka birşey çıkıyo veya benim sıfır aldığımzdan dolayı alışmam getze ve kendim her hafta temizlememden dolayı bu hassasiyet..

14. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    iş tamamen duygusal bence. henüz sıfır araç almak nasip olmadı bize ama sonuçta elindeki para ile en iyisini almaya çalışıyorsun. ikinci elde kimi kaportanın orjinalliğine çok önem verir kimisi motorun km sine vs.vs. uzar gider. eğer aklına yatıyorsa ve paran yetiyorsa alırsın.

15. ilkercan

ilkercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Paran yetiyorsa kesinlikle sıfır almak mantıklı.Düşük donanımlısı olsun ama sıfır olsun.Artık 18-20.000 TL'ye dahi dizel sıfır araç mevcut.İkinci el alınacaksa bence araç birinci sahibinden alınmalı.Aracın ne kadar sahibi olmuşsa risk o kadar fazladır.

16. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Madem 2. el araba alıcaksın.Km si düşük ve mümkün oldug kadar boyasız bir araç bakman gerekecek.Boyası varsada şase yada yürür takımı etkilememiş bir araç olmalı...Bence tabi :)))

Bu Sayfayı Paylaş