Kasko kaza nedeniyle bana 3 günlüğüne ikame araç verecek. Süreci anladığım kadarıyla araba kiralama şirketinden bana yarından itibaren 3 günlüğüne araç kiraladı. Emanet arabayla işim olmaz hele kiralık bugune kadar hiç aklımın ucundan geçmezdi ama mecburum evim işe uzak. Toplu taşıma sorunlu ve yorucu. O yüzden alayım dedim bide kaskoya yıllardır para veriyoruz ilk defa işime yarasın dedim. Daha önce tecrübesi olan var mı nelere dikkat etmem gerekir? Biliyorsunuz bu işler sakat işler biraz?
Biz ailecek sizin gibi düşündüğümüz için şu ana kadar hiç ikame araç almadık. Emanet malın canı burnunda olur atasözüne mutabıken
Ben de aldın ikame araç etrafına adamla gezdim baktım vuruk çizik varmı diye adam gitti yağına suyuna baktım beş gün araç bende kaldı çok dikkatli ve yavaş kullandım mecburen dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim Tepe Taklak Candır
Aracin etrafindaki cizikleri kiralama formuna dikkatli isaretletin araci teslim aldiginizda yakitin durumuna dikkat edin iki kisinin ehliyetini kayit ettirin ve dikkatli kullanin
Gerici bir durum hele benim gibi emanet işi sevmeyen birisi için.. İnşallah aldığıma pişman olmam yine buraya yazarım tecrübelerimi.. Dediğinizi yapacağım aracı komple bir gözden geçiririm. Yakıta bakarım. Herhangi bir belge olursa bir nüshada ben isterim fotokopi yok derse aynısını dolduralım derim. Adamla açıkca konuşurum tam net bir şekilde. Ayrıca bazıları boş kağıt falan imzalatmaya kalkıyormuş tabi böyle bir amatörlük olursa aracı almam zorla değil ya.. Kredi kartıyla rehin bir odeme alıyorlarmıs 300-400 lira 15 gün sonra iade ediyorlarmış netten araştırdım bu normalmiş trafik cezaları vs. için. Aracın rent a car kaskosu var mı sorarım. Yoksa yine almam aracı. Açıkcası beni almaya iten etkenlerden birisi de kaskoya verdiğim para oldu. Kendimle inatlaştım kendimi ikna ettim. Full kasko olsun diyoruz da hiç bişeyinden yararlanmıyoruz. Yıllardır para veriyoruz aman kasko bozulmasın, aman şöyle olmasın ama böyle olmasın kaskodan bir gram fayda görmedik, görmekte gerekmesin inşallah o ayrı mevzu. Bu sefer paramızın hakkını alalalım, bismillah deyip 3 gün kullanalım bakalım Allah utandırmasın.
Bende kaza sonrası 5 gün ikame araç aldım. Sabah aracin lastigi inmisti, haber verdim, lastik sizin sorumlulugunuzda dediler bende her sabah hava basip kullandım ve oylede teslim ettim. Yani adamlar sorumsuz ve ilgisiz, verdim kurtuldum mantiginda. Kiralık aracın kaskosu olmak zorunda zaten. Imzalattiklari form 2 nushadir, önemli olan teslim ederken de sizdeki nushanin eksiksiz teslim aldım bölümünü imzalattirip bir süre saklamaniz. Ne kadar süre saklamak gerek bende bilmiyorum. kredi kartı da standart uygulamadır zaten sadece provizyon alınır, yani bir nevi kartı kontrol. Bence bir olumsuzluk olursa duzeltilmesini talep edin, niye hakkınızı kullanmayacaksınız.
geçmiş olsun. sigorta şirketleri bu araçlar için o bölgedeki kiralama şirketleriyle anlaşır haliyle kiraladıkları şirketler merdiven altı kiralama şirketleri değil kurumsal firmalar olur. bu firmalarında araçları genelde rent a car kaskolu olurlar. bana ikame araç getirdiklerinde getiren kişi aracın etrafını gezdirdi var olan küçük çizikleri gösterdi, stepnesini krikosunun nerede olduğunu gösterdi öyle teslim etti. özellikle sordum bu araçla kaza yaparsam ne olur diye, oda araçlarımız rent a car kaskolu kaza yaptığınızda haber verin yenisini getirelim dedi. iki şartları vardı 1.alkollü kullanmamak 2.araç tesliminde isimleri bildirilenlerin dışındaki kişilerin aracı kullanmaması idi.
Kasko firması aracı 15.30da talep ettiğim aracı o gün yetiştiremedi, vermedi. Akıllarınca bir günü kurtardılar. Ayrıca çalıştıkları firma merdiven altıydı malesef. Bu da ertesi gün istediğim saatte teslim edilmemesinden anlaşıldı. Tam bir rezalet yani. Böylelikle Ak Sigortadan yaptırdıgım son kasko oldu. Anadolu sigorta en iyisi. Zaten bugun aracı teslim aldım tamirden.
haklısınız talihsizlik olmuş. ben aracı servise onarım için bıraktım işlemleri başlattılar ikame araç talebimi sigorta şirketine ilettiler ben otobüsle eve döndüm yaklaşık 40dakikalık mesafe eve varmak üzereyken aradılar aracı getirdik sizi bekliyoruz diye. açıkçası bende bu kadar hızlı olacaklarını beklemiyordum. talep edildikten 1saat sonra araç kapıdaydı getirdikleri araç da 10.000km de focusdu.
axa sigorta. ben bu olaylarda sigorta şirketi kadar kasko acentesinin de önemli olduğunu düşünüyorum zira aracı 4günlük vermişlerdi ancak araç 4günde bitmedi bende Axa'yı aradım aracım bitmedi kiralık aracı almayın dedim onlarda exper 4 gün olarak bize bildirmiş servis yüzünden araç gecikmiştir bizi bağlamaz dediler bende acentemi aradım anlattım onlarda tamam biz bir mail atalım dediler sonra axa bana geri döndü araç 2gün daha sizde kalacak dediler. sonrada acente aradı servisle de görüştük aracınızı 2güne çıkaracaklar dedi.