Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

IIHS testleri

'Otomobil Testleri / Karşılaştırmalar' forumunda MehmetHan tarafından 10 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    artık ncap ne kadar güvenilir bilmiyorum. ııhs den birkaç dikkatimi çeken video paylaşayım bu konuda kaza testleri hakkında konuşalım.

2015 genesis

fiyat ve kalite düştükçe güvenliğin ne derece düştüğünü bir kademe düşürerek görelim. bence yine çok başarılı daha beterleri var :)
    2015 Sonata

utanmasa motoru çıkarıp koyacak önüne
    2015 jetta

Amman dikkat o cam birilerine gelir falan :/
    2014 Ford c-max

2014 veloster (türkiyeye gelse iş yapardı da :/ içimizi yakıyor genesis coupeyle birlikte. neyse o perde hava yastığının geç açılması gözümden kaçmadı

sonataya yakın mı dersiniz?
    2014 mercedes e class

bunlar reklam kokan hareketler gerçi ama PATRONla bitirelim :)
    mercedes benz S class(aklıma direk eski zamanlardaki atlı düellolar geldi filmlerde olurya )
    resmi olmadığı belli ama gerek te yok (S class için)

bu testlerde hala eksik yapılan bişeyler var. gözümden kaçırıyorum ben bulamadım acaba ne dersiniz ?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  2. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Bana gore en basarisiz veloster araba katlandi malesef. Jetta gorece olarak ne varsa dagtmis ama jinede idare eder. En saglami genesis gibi.

tapatalk sagolsun

3. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    small overlap testlerinde sürücü olan manken hep sol köşeye kayıyor hava yastıkları onu tutamıyor

4. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Biri genesisin lastiğini tutsun
    Jetta bana başarısız gelmedi

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Şimdi mobilden değilde evden baktıgım için tek tek yorumlayabilirim sanırım :)

1-) genesis e bakacak olursak eger marka sevdasını bir kenara bırakınca BETON gibi araba dikkat ederseniz manken kafayı direk hava yastıgına vuruyor saga sola değil. kaldıki öyle bir kazada bırakalımda jant kırılıp lastik yerinden çıksın.

sözüm ona ELİT markaların lastikten hariç jant la beraber uçan parçalarınıda gördük.

2-) sonata yine genesis gibi A sutunu deformasyonu yaşatmadı ve manken gayet başarılı şekilde hava yastıklarına yaslandı.

3-) jettada A sutunu sağlam fakat far açma düğmesi arızalandı, çünkü manken direk kafayı gömmüş konsola hava yastıkları yetersiz yada yavaş gelmiş. lastik konusuna gelecek olursaka genesisin aksine direk jant aks vs. gibi baglantılardan kopuyor amotsior vs. baglantıları yüzünden arabadan tam kopmuyor. oysa genesiste jant kırıldıgı için lastik janttan ayrılacak duruma gelmişti. kaza sonrası dışarı fırlayan parçaları görünce aklıma buna benzer kazalarda arabanın envai çeşit parçası zarar görecek :) ama önemli olan bana göre araç içindeki yolcudur. zaten türkiye dışında ve ayarında ülkeler hariç araç tamiri ( direk pert ) büyük kazalarda yapan yok.

4-) C-MAX da A sutunu bir miktar deforme olmuş yine manken hava yastıklarını direk es geçmiş. eğer biri tekeri tutsun demek lazımsa işte tam burada birisi kapı sacını, kapı camını, çamurluğu ve tamponu tutsun derdim :) ama işin şakası tabi bu 100 kere kaza yaptır kopan fırlayan parçalar çogunda farklılık gösterir ama o manken her seferinde aynı yere çakar kafayı.

5-) veloster tartışmasız en kötüsü bu videolar içinde manken hava yastıkları ile pek muhattap olmuyor ve en kötüsü A sutunu katlanıyor zaten bunun neticesinde yük kapıya kadar gelip kapı dışa açılım yapıyor. geliştirilmeli. hatta bu mesajı yazarken aklıma geldi söför için 2. bir hava yastıgı eklenebilir perde ile direksiyon arasını kapatacak gögüsten çıkacak bir yastık. eğer yapan olursa peşin peşin söyleyim " ben buldum " :)

6-) E350 gayet başarılı bir performans sergilemiş zaten şase olarak A sutunu vs. darbesi yok manken havayastıklarını tam tutturamasada başarılı.

son video zaten reklam amaçlı sanırım onu yorumlamaya gerek yok.

6. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    işin gerçeğini konuşacak olursak genesise sonataya falan binemeyiz biz. ortalama ekonomimiz bellidir halk olarak b ve c sınıfı.. c sınıfında çok video izledim focus ta elantrada jettada çok fazla dağılıyor. ki içeridekilerin güvenliğide pek olumlu yönde değil gibi...

7. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bence bu testlerde aracın maddi hasarından çok içerdeki yolcunun güvenliği ve yolcu kabininin en az tehlike oluşturacak şekilde korunmasıdır. Mankenler hava yastıklarını es geçiyor arabanın lastiği jantı sağlam olsa ne faydası var ki ?

8. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    aynen katılıyorum. madem hava yastıklarının köşelerde etkisi yok o zaman köşelere de ufak birer hava yastığı konulmalı diye düşünüyorum..

9. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Maddi bi önemi yoksa o kopan bi xenon farları biz alabilir miyiz Eraya bi-xenon projem varda Mehmetcimmm :D :D :D

10. NeXus_

NeXus_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
  11. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Dağılmasına bakmayın enerji atılımı diye birşey de var dağılacak ki içeriye etkisi olmasın önemli olan kabin içi sağlamlığı elantra bu konuda diğer saydıklarından çok daha iyi bu videoların uzun olanları var kabin içini ayrıntılı gösteren hasarları nerelerden aldığını gördüğün onlar daha faydalı bu videolarda dıştan yorum yapabiliyorsun sadece...

12. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Öncelikle neden kendi kendimize bilim dışı yorumlamaya kalktık anlamadım.
    Bu testi yapan Amerika Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü yani kısaca İİHS zaten gerekli notlandırmayı yapıyor. Yorum yapan arkadaşlar bir kaza görünce de aa X arabası dağılmış teneke gibi, Y arabası taş gibi bişey olmamış diye de sağlamlık testi yapmıyordur umarım.

Böyle görüntüye bakarak araba yorumlamak? Üzgünüm arkadaşlar ama bize has bir durum. Örneğin bazı arabaların özellikle de eski arabaların arka tamponu çok sağlam. Ama çoğu yeni arabada arka tampon çok zayıf neden? Kamçı etkisi denilen bir durum var. Arkadan darbe alınca kafanız arkaya doğru/kafalığa vurur. Bu etkiyi en aza indirmek darbeyi emmek için doğru olan arka tamponun darbeyi emecek şekilde olmasıdır, taş gibi değil! Dediğim gibi bu sadece bir örnek...

Kaza sonrası aracın neresinin dağıldığına bakılmaz. İçerden nasıl çıkabiliyorsun önemli olan budur. Hava yastıklarının açılma şekli nasıl? Kabin, kapı, pedal yolcuya doğru geldi mi? vs. vs..

Gelelim konudaki videolara. Bu test small overlap testtir. Daha önce 1,5 yıl kadar önce bu konuda bilgi paylaşmıştım.

Bu test şu şekilde ortaya çıkıyor. Euroncap ve İİHS o tarihe kadar %50 örtüşme ile test ediyordu. Yani darbe ön kısmı ortalıyordu. Amerika Otoyol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (İİHS) kaza istatistiklerine bakıyor kazaların çoğıu %25 örtüşme ile gerçekleşiyor. Ve bu küçük örtüşmeli testler ortaya çıkıyor.

İlk çıktğı sene (2012) büyük olay yarattı. Arabaların insanları değil sadece testleri düşünerek araba ürettiği ortaya çıktı. Tabi bizim memleketin böyle güvenlikle ilgili şeylerle işi olmaz o tarihte hatta 2013 jetta giriş paketin bu ülkede espsiz satılıyordu, dacia sandero espli satılırken. Ne anlatıyorum ki... Ama "o bi alman" espye ne ihtiyacı var demi abs bile gereksiz ona.

Neyse konu dağılmasın test sonucunda en rezil olan model ilginçtir Audi A4 oluyor! 5 üzerinden 1 puan(çok kötü) alıyordu. Mercedes C ve BMW 3 serileri Ww Jetta 3 yıldız yani yetersiz marjinal. Passat 4 kabul edilebilir. ELANTRA 4 kabul edilebilir.

Volvo S60 ve cahillerin deyimiyle japon tenekesi yeni Honda Civic Sedanım testi 5 üzerinden 5 alarak tam puanla tamamlıyordu hemde (small overlap a artı olarak tavan, yol tutuş, yan olmak üzere) tüm testlerden...

Bazı markalar bu test sonuçlarına göre açıklarını gidermeye çalışıyorlar düzeltenlerde oldu mesala Nissan Qashqai yeni kasasında bu sorunu aştı o sitede rogue diye geçiyor.

Biz araç alırken bunlara hiç dikkat etmiyoruz malesef. Ancak ben araç alırken bu test kararımda çok etkili oldu. Ne demişler sen imkanlar doğrultusunda tedbirini alacaksın takdir Allah'tan. Yoksa Mercedes S serisine de binsen kaderde varsa kazada ölür yada yaralanırsın. Ama bu demek değil ki tedbir almayalım.

O zamanda burada başlık açtığımda vurgulamıştım yine vurguluyorum eğer o testte rezil olan modeller Audi, Vosvos, Bmw, Mercedes değil de. Elantra yada Civic olsaydı Hyundai ve Honda yı defe koyar oynatırlardı. Hele ki o Audi A4 ün hali.. Bilinçli, canımızın vede aracımızda taşıdıklarımızın canının kıymetini bilen bir millet olsak hiç satılmaması lazım. Audi A4 bu testin tartışmasız tenekesi diyebiliriz.

13. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    veloster ve c-max gözümden düştü

14. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bu kazalar otomobil tasarımında nasıl bi hata yapıldıgını gösteriyor bence.Çünkü araçların darbe aldıgı kısımlar şaseyi yalayıp geçiyor.Direk tavan diregine basıyor.Böyle bi kazadan hiç bir araba hafif hasarla çıkamaz.En çokda jettanın testinde bahsettigim olay görünüyor.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 11 Ocak 2015

Bu Sayfayı Paylaş