Merhabalar, i20 jump model arabamı alalı 1 ay oldu. Ben mi yeni fark ettim yoksa sonradan mı oldu bilmiyorum ama durum şu; 1. Arka cam ısıtma tuşuna basınca iç sigorta kutusundan çıt çıt ses geliyor. 2. Kontağı tamamen kapattığım anda da aynı yerden böyle bir ses geliyor. Bunların sebebini öğrenmek istiyorum. Yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Evet sadece aç kapa durumunda geliyor. 2016 model i20 kullanan arkadaşlar boyle bi ses duyiyorlar mi? SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
düğmeye basınca röle içindeki mekanizma hareket ediyor ve çıt diye ses çıkarıyor kapatınca da aynı ses çıkıyor. evdeki elektrik düğmeleride ses çıkarıyor tık tık onlar içinde elektrikçi mi çağıyoruz düğmeye temasınız yokken ses geliyorsa araştırın ama sadece siz basınca ses çıkıyorsa sorun yoktur.
Röle, Elektromekanik anahtardır. Bobin uçlarından akım geçtiği zaman, açık kontak kapanır, kapalı kontak açılır. Duyduğunuz çıt çıt sesi rölenin kontaklarını açıp kapama sesidir. Kontaklarda yapışma gibi bir durum varsa, ya sürekli akım geçirir, ya da hiç geçirmez. Sellektör yapınca da gelen tıkır tıkır ses röle sesidir. Uzun kısa farlar, arka cam ve ayna rezistansı gibi parçalar röle ile çalışır.