merhabalar kapı açılınca tavan lambasını yakan anahtarı söktüm tabana led bağlamak için fakat nasıl bir devre anlayamadım iki tane kablo giriyor anahtara ikiside artımı ikiside eksimi onu anlayamadım bilen varmı? ledi yakması için nasıl bağlamam gerekiyor. bu anahtara
anladım yani anahtar kabloyu birleştirme yapıyor tavan lambası yanmış oluyor. peki artıyı ordan alsam eksiyide arabanın şaseye bağlasam fitil altlarına sıkıştırsam - ucunu sonuç alabilirmiyim
Anahtardaki iki uc da arti + birisi kapidan gelir digeri de siz istediginizde tavan lambasini yakmak icin. Siz ahantardan sonra lamba uclarindan alirsaniz elektirigi daha saglikli olacaktir. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
bildiğim kadarıyla tavan lambasına bir tane + uç gelir. siz kapıyı açtığınızda kapıdaki butonlardan eksi yani şase gelir ve lamba yanar. aynı şekilde düğmeyi çevirip yakmak istediğinizde de yine şase yani eksi uç gelir ve yanar. siz lambanın bağlı olduğu ayaklardan elektriği alabilirsiniz. böylece tavan lambası ne zaman yanar ise taban aydınlatmaları da o zaman yanmış olacaktır.
kabloyu tavan lambasından çekip kapı arası direkten geçirip ayak kısmına getirmek kolaymıdır yada herhangi bir yöntem varmıkılavuz kullanmak gibi vs. farklı yöntem
Selamlar Anahtarlar yada switchlere + giriyor ise + - giriyor ise - kontak çıkış verir.Arkadaşların tavsiye ettiği gibi bencede yanan lambadan paralel bağlantı yapmalısınız,İlaveten Polariteyi belirleyecek bir ölçü aleti kullanmak en mantıklısı zira ben 20 yıldır endüstriyel elektrik sektöründe çalışıyorum ve oto elektrikçisi yanlış renk kablo kullandığı için ve kendime fazla güvendiğim için teyp yaktım .Tabi sizin ölçü aleti sağlama durumunuzu bilemiyorum .Belki bir arkadaşınız bu konuda size yardımcı olabilir.Ledlerin akım kapasiteleri çok düşük oluyor ve aydınlatma devresi için son derece yeterli kalacaktır. Kolay gelsin sonucu merakla bekliyorum.
en zor kısmı tavanın orta kısmından yan direğe kadar kabloyu çekmek ondan sonrası zaten plastik kaplamaları kaldırıp altından geçirebilirsiniz. tavanın orta kısmından da sert bakır kabloyu kılavuz olarak kullanabilirsiniz.
çalışmayı yaparken resimleri çekemedim ama başarı sağladım. tavan lambasını komple dipten söktüm öne doğru itip arka tarafı çekince çıkıyor. uzun bi kabloyu ordan içeriye kapı direklerinin arasına gelecek şekilde uzattım. kapı direklerinin üst köşe fitillerini söküp tavan döşemesinin arasından kabloyu aldım ve direklere temas eden fitilleri söküp kabloyu direkteki plastiklerin içine itekledim tabi bazı kısımlarını söktüm elinizle plastiği itekleyince atıyor zaten basamak plastiğinide söküp torpido altına kadar çektim kabloyu şu an sağ tarafa led taktım çalışma bitince resimleri paylaşacağım. sorusu olana yardımcı oluruz.
https://www.hyundaiclubtr.com/29919-kapi-atlarina-led.html Bu çalışmada tavandan paralel alıp direklerden geçirmiştim pekte zor bir iş değildi.