Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I30'a en yakın akraba heralde bu olsa gerek ?

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda Kaan Çelikçi tarafından 21 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba arkadaşlar ,

Bu güne kadar i30'umuz hemen hemen bütün markalara benzetildi sanırım :)

Fakat şahsi kanaaitim gerek dış görüntü gerek donanım ve konfor bakımından çok uzun yıllar hayranlık duyduğum bir markayla benzerlik taşıyor olabilir , fakat bu benzerlik kötü anlamda değil aksine hyundai markasının ne derece çıtayı yüksek tuttuğunun bilakis kanıtı olabilir eğer böyleyse !

Tahminlerinizi duyar gibiyim ama düşündüğünüz gibi avrupa ülkeleri değil aksine bu bir japon markası hemde kendini ispatlamış büyük bir marka olan SUBARU İMPREZA !!!

Eğer dikkatle incelerseniz iki araç arasındaki bir çok nokta benzerlik taşıyor hatta bunların bir çoğunda i30 önde :)

impreza 1.5R Hb modeli ile 1.4 i30'umuzu bir karşılaştırın gerçekten hem donanım hem de güvenlik açısından hyundai nerelerde kendiniz inceleyin !!

Sonuç olarak eğer gerçekten hyundai kendine bir çıta belirlemişse eminim o çıtayı yükseltmenin yakın gelecekte sınırını belirleyen marka olmak üzere :)

Arada motor tipi (1.5R boxer , 1.4 sıralı) haricinde teknik ve donanım olarak kıyaslanınca yakın geçmişin prensleri olan imprezalar çok yakın gelecekte bu ünvanlarını galiba bizim i30'larımıza kaptıracaklar ve yeni nesil "EVRİM"lerle yollarda boy gösteren diğer japon markasınada başka bir modelle (i40 gibi :p) ciddi bir rakip olacak galiba nedersiniz :)

Evrimden neyi kasteddiğimi anlayan anladı sanırım :)

incelemeyi düşünen arkadaşlar bütün bilgilere ilgili markaların internet adreslerinden ulaşabilirler www.subaru.com.tr ve www.hyundai.com.tr

2. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence i30 u BMW 1 serisinden esinlenmişler. Şimdi yan tutmamak gerek.

3. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dostum fikirlerine saygı duymakla birlikte katılamayacağımı üzülerek belirtirim sakın alınma. Ayrıca yakın gelecekte o dediğin değişim de olmaz. Hyundai gerçekten büyük bir marka ama bahsettiğin araç bir japon devi bence yanlış markaları kıyaslıyorsun gibi geliyor.

4. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Hocam Hyundai'nin Subaru ayarına gelmesi için 10 fırın ekmek yemesi gerekir tabir-i Caizse....
    Birkere marka güvenilirliği çok önemli, Subaru markası ile Hyundai markasını teraziye koyun Subaru kesinlikle açıkara fark getirecektir..
    Dediğiniz araçla aralarında benzerlikler olabilir Subaru zaten ''motor'' gücüyle bu zamana kadar nam salmıştır.Donanım pek fazla önemli değil bana göre...
    Mesela STİ veya WRX'te deri koltuk olması veya olmaması hiç önemli değil...
    Yanlış anlamayın Hyundai'yi kötülemiyorum bilakis hergeçen gün kendisini geliştiren bir marka..Sadece önünde biraz daha zamanı var..

Düzenleyen : IRCotaimer

5. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşım yazımı dikkatle okursan bir benzetme yapmak değildi amacım urgulamak istediğim hyundai i30 modeli ile çıtasını nerelere getirmiş onu göstermekti lütfen benzetme konularına girmeyin çünkü bir çok arkadaş bu tartışmalara girmiş yazının amacına dikkat edin lütfen !!!

6. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla bunu Discovery Channell de 5.Vitesi sunan Tiff Needell bile söyledi.

ki bu herif konusunda dünyanın en güvenilir adamı seçildi.

izleyen bilir araba kötüyse kötü iyiyse iyi der.

konuyla ilgili olmayabilir ama i30 denilince paylaşalım dedim.

7. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Zaten İ serisi şu anda hakikaten hyundai'deki gelişimin açıkça bir göstergesi her üretilen araçta kalite daha bir yükseliyor. Önümüzdeki dönemde de Era'nın yani accent efsanesinin devamıda bir İ modeli olacak.

8. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sevgili arkadaşlar !

demek istediğim konuyu atlıyor ve benim sadece basit bir benzetme veya kıyaslama yaptığımı düşünerek cevap yazıyorsunuz !!!

Amacım bu anlamda bir benzetme veya kıyaslama içine girmek değil en başta da yazdığım gibi subaru impreza 1.5R modeli ile hyundai i30 1.4 modelinin teknik özelliklerini ve standart donanımlarını bir karşılaştırın önce ve dediğim gibi yazımı biraz daha dikkat ederek okumaya çalışın !!!

Benim anlatmak istediğim i30'un impreza'ya olan benzerliği veya ondan daha iyi olduğu yada tam tersi kopyalandığı veya daha kötü olduğu anlamında yapılmış bir benzetme veya kıyaslama değildir !!!

Ben HYUNDAİ markasının yapmış olduğu işin ne kadar ciddi ve bahsettiğim en güçlü markalardan olan SUBARU İMPREZA gibi bir aracın kalite ,donanım ve teknik özelliklerinin sadece kanaatim olan nacizane fikrim olan kendilerine örnek aldıkları güçlü bir markayı işaret etmek istedim !!!

Ve sonrada dedim -ki "eğer bu geröek ise diğerlerinin vay haline" hesabı :)

Kimse sakın alındığımı veya ızdığımı düşünmesin aksine tartışmak güzeldir tabi yapıcı ve olumlu olanlar !!! Ama inceleme yapmadan HYUNDAİ gibi köklü bir firmayı bu kadar hafife almamak gerekir aksine ben yazımda onların gayet ciddi bir çıta belirledikleri kanaati içerisinde olduğumu paylaştım bilginize !!!

Lütfen üşenmeyin iki modeli bi inceleyin , göreceksinizki HYUNDAI neler başarmış nerelere gelmiş !!!

9. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet haklısın :)

Bunu bende tv 8 deki bir programda yanılmıyorsam 2 ay kadar önce duydum !

Ve bahsedilen yeni accent modelinin i serisi olarak pazara çıkacağı ve bunun tahminen en yakın 2009 son çeyreğinde sunulacağı yönündeydi !

işin aslı yeni i serisi accent'ide merak etmiyor değilim hani :) Aa eminim oda çok yakışıklı olacaktır !!!

10. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Dediğiniz araçla aralarında benzerlikler olabilir Subaru zaten
    ''motor'' gücüyle bu zamana kadar nam salmıştır.Donanım pek fazla
    önemli değil bana göre...

Düzenleyen : IRCotaimer

11. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet haklısın ama ;

-Hala incelemeden cevap yazıyorsun bu gerçekten üzücü !
    -Donanımı senin dediğin gibi es geçiyorum . Ok!
    -Teknik özelliklerine baktığında nedense belirttiğin motor gücü iMPREZA'da daha düşük bilgine!!!!

Her ne olursa olsun düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim !

12. Mustafa

Mustafa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Kaan bey,
    Gerçekten çok dikkatlice okuyup yorum yapıyorum aramızdaki sohbeti kızıştırmayada çalışmıyorum laflıyoruz burada sadece..

13. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yeter . el koyuyorum siteye :) . subaru 4 çeker bi kerem
    Düzenleyen : mirkan

14. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kesinlikle öyle bu arada araçlar arasında küçük farklar var. Ancak son hızları baya farklı yazılmış i30:187 1.5R : 175. Oysa verilere göre impreza daha atik görünüyor i30:140nm/5000rpm 1.5L:142nm/3200rpm. Beygir gücü arasındaki fark i30:109hp/6200rpm 1.5L:107hp/6000rpm. Ve i30 42kg daha hafif.

15. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yalnız kasaları acayip benziyor harbiden.

16. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    4 çeker olmasının son hıza verdiği dezavantajı bu https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

17. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Olsun kelle koltuk gideceeme o hızda, yola sülük kimi yapışık gideyim o hızda daha bi güvende hissederim.

18. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Teşekkür ederim arkadaşım inceleyerek cevapladığın için, benimde anlatmak istediğim budur !!!

Ve aralar neredeyse aynı ölçülerde ve özelliklerde fakat kabul edilmesi gereke en büyük fark SUBARU SUBARU'dur!!!

Bir diğer nokta yeni aklıma geldi benim gibi subaru fanlarının bir sti veya wrx edinmeleri çok hayal bence i30 ekonomik anlamda manevi bir impreza wrx sti sahibi gibi hissettirebilir ama sadeceMANEVİ açıdan yoksa yanına bile yaklaşamaz maalesef , en azından bi 10 yıl daha belki dahada fazla...

Ve evet subaru 4 çeker :D

19. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    haydaaaa :) dayı fanatiksen 1,5 subaru al niye hyundaide subaru ruhu arıyorsun https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif.

20. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ne olursa olsunn En büyük Hyundai başka büyük yohtir...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif.(Sıkıysa aksini söyle bu forumda... Şaka şaka yok öyle bişey)

Bu Sayfayı Paylaş