Selamın aleyküm abilerim kardeşlerim. Ablamın üzerine (%90engelli raporu var) 2016 model otomatik vites ful+ful (i30 1.6 CRDi ELITE) i30 almak istiyoruz. Kışa doğru. Bildiğiniz gibi engelli üzerine alınan araçlarda ötv kdv mtv yok. Peki i30 ların ötv siz ve kdv siz fiyatı ne olur. Bilenler yardıöcı olursa sevinirm.
Kdv var. Sadece ötv yok alacağın aracın fiyatını söyle ben ne kadar indirim olacağını söyleyeyim. Bu arada ben engelli sitesi sahibiyim 2007 yılından bu yana konuya hakimim yani laf olsun diye yazmıyorum yani.
Geçmiş olsun, bildiğim kadarıyla sadece ÖTV ödemiyorsunuz KDV ödemesi oluyor. Google'a ÖTV hesaplama 2016 yazdım 3 ayrı siteden kontrol ettim hep aynı rakam yani ÖTV indirimli hali çıkıyor. Belirttiğiniz aracın liste satış fiyatı: 90600 TL ÖTV indirimli satış fiyatı: 62483 TL
O kadar para ama birde işte üzerin de olan bu çift kavrama konusu var. Oldum olası bu çift kavrama sistemleri sevmedim sevemedim. Bana göre bu işin içine girmemek en akıllı iş olacak idi. Ama hundai girdi bir kere. Bence bu yüzden çok yara alacaklar.
geçmek zorundaydılar , açıkcası çift kavrama normalde korkulucak bir sistem değil fakat biz kullanıcı olarak klasik otomatik şanzıman gibi kullandığımızda hırpalanıyorlar ayrıca yemişim sorunu çok keyifli benim polo 14bin km ye geliyor , o herkesin dsg de yaşadığı sorunları yaşamadım , sorun yokmu var mesela şuan kalibrasyonu kaçtı bariz vites geçişlerinde ara ara sirkeliyor ama normal geliyor bana bakımına 1 hafta kaldığından
Aslında zaten bizi bu çift kavrama sistemden öcü konumuna bu firma soktu. O yüzden şahsen ben bu sistemlere hiç sıcak bakmıyorum. Tabi kullanıcı kendi tercihi ama çift kavrama yerine klasik ve tek kavrama sistemler benim ilk sıram da. Tek kavrama hoplar zıplar ama çift kavrama sistem kadar masraf açması çok zor. Klasik sistem de zaten belli yağı ve diğer bakımları zamanında yapıldığı zaman 200 000 km kadar banamısın demezler.
Aracın indirimli fiyatı 64000 TL gelir tabi bunun yanında bayii ile sıkı bir pazarlık ile bu rakam daha da düşer.
2015 dizel dct elite i30 u mu 82bin TL ye anlaşıp ÖTV siz( %90 üzeri engelli) 56.500TL ye aldım. Google ötv hesapla derseniz araç bedeli girdiğinizde ÖTV siz bedeli otomatik hesaplar. @Davutur
Hesabı basit, 1.600cc motor hacmine kadar %45ötv ödenir, 2.000cc motor hacmine kadar %90 ötv ödenir, 2.000cc ve üstü %145 ötv ödenir. Tüm motor hacimlerinde ek olarak %18 kdv eklenir. Net fiyatı 50bin lira olan bir arac 1.6 motor hacminde ise satış fiyatı 85.500tl, aynı araç 2.0 ise 112.000tl, yine aynı araç 2.1-2.5-3.0-5.0 motor hacminde olursa 144.500tl olur. Not: ötv muafiyeti 1.600cc motor hacmine kadar olan araçlar için uygulanır.