Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i30 yakıt

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda hyonda tarafından 13 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. hyonda

hyonda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar merhaba uzun 2-3 haftadır aranızdayım.i30 almaya karar verdikten sonra internetten olsun vs. heryerden araştırma yaptım.5-6 gün öncede 1.4 team siyah i30 umu aldım.herşey çok güzel.çok özel bir araç.lpg de takdırdım servisten.şuan benzinde kullanıyorum.sorun olmaz dediler ama ben 1000 km ye kadar öyle yapacağım.bana biraz fazla yakıyor gibi geldi.9.5lt benzin yakıyor.buda el yakıyor tabi:Dtavsiye edeceğiniz bir şeyler olabilirmi?şimdiden teşekkür ederim.ismim okan.saygılarımla...

2. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araç yeni olduğundan yakıyordur. Motor biraz kurum bağlasın yakıt azalır ancak yakıtbeklentinizi karşılar mı bilemem...

8-8.5 litreden aşağı yakmayacağından emin olun...

3. yunafaniem

yunafaniem Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Yunus İNCE
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Zaten lpg taktırmışsınız. Olay bitmiş...

4. zdsen

zdsen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sıfırsa normal

5. hyonda

hyonda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fabrika verilerinde 7 litre görünüyordu.ama 7.5-8 gibi bir beklentim vardı.9.5-10 yakınca fazla geldi bana biraz.inşallah ilerde düzelir;)cvplar için çok teşekkür ederim.saolun;)

6. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Dostum öncelikle aracın hayırlı olsun , benimde aracım i30 1.4 team yani seninkiyle aynı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Ben aracımı haziran ayı başında teslim aldım ve seninle aynı soru(n)ları buradan paylaştım ve sağolsunlar sitemizdeki bir çok kişi bilgi ve yardımlarını esirgemediler , yeri gelmişken tekrar hepsine teşekkür ederim !

Aracı ilk teslim aldığımda bende 9.5 L düzeyinde yakıyordum sonra zamanla 8 L'ye daha sonrada 7.4 L' ye kadar düşürdüm tüketimi !

Tabi şuan kış şartlarınında etkisiyle tekrar tüketim arttı buda 7.8 ile 8L arasında değişkenlik gösteriyor!..

Tabi senin aracı kullanım şeklin ve kullandığın trafikte buna en büyük etken. Araçla ilgili soruların olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım , güle güle ve kazasız keyifli sürüşler dilerim ...

7. hyonda

hyonda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeşim çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.zamanla düşecektir inşallah;)bu gün bir sorunla karşılaştım.bilgilendireyim o konuda sizleri.aracı alırken hyundai bayisinde lpg takdırdım.çok ilginç bir biçimde depo full görünüyor ancak gaz bitme sinyalide aynı anda çalıyor.ve gazda gidiyorum.bu gün gaz almaya kalktım.depoya gaz dolmuyor.çok ağır biçimde ancak 3 lt koyabildim.pompacı şamandırada sorun var dedi.bende yarın aracı servise götürecem ve sonucuda burada paylaşacam.bunun haricindede araca krom kaplama iç kapı kolu,krom kaplama dış kapı kolu,ve paçalık taktıracam.birde boya koruma yapacam kısmetse yarın.onun fotolarınıda paylaşırım.konsoluda kaplatmayı düşündüm ama siyah renk hoşuma gidior.siyah koltuklar siyah konsol:Dkrom kapı kolu o güzelim sadeliğe küçük bir şıklık katacaktır diye düşünüyorum.saygılarımla...;)

8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. serdarus

serdarus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2010 İ30 1.4 CCVT ARACIM VAR BU SIRADA ESIM KULLANIYOR ARACI VE YAKIT TUKETIMIM ARTMIS BILGI EKRANINDA 8.5 GOSTERIRKEN SIMDILERDE 12-13 CIVARI OLMUS BI ANORMALLIK VAR AMA COZEMEDIM ARAC SEHIR ICI KULLANILIYOR VE 3-5 KM GIBI BIR YOL YAPIYOR GUNDE DAHA 5000 KM DEVIRMEDI EYLULDE UZUN YOLA GIDINCE 5.5LERE KADAR DUSMUSTU SONRA 50 KM KULLANDIM SEHIR ICI 8.2 LERE CIKTI SONRA DONUSTE UZUN YOL YINE DUSMUSTU SONRA HEP SEHIR ICI KULLANIMDA BU SIRALAR FAZLASIYLA ANORMAL GOSTERIYORYOL BILGI EKRANI

10. hyonda

hyonda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkür ederim serdar bey.serdarus kardeşim yol bilgisayarını en sonne zaman tripledin?

11. serdarus

serdarus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ESIME SOYLEDIM YENI RESETLEMIS 12.7YDI RESETLEMDEN ONCE SIMDI 13.1 GOSTERIYORMUS

12. gokeri06

gokeri06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Gökhan Güneri
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    hocam kısa mesafe kullanımda normal olması lazı o degerlerin...

13. serdarus

serdarus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    YAW ARACTAN COK MEMNUNUM CEKISI FILAN DA IYI BELKI MOTORU BIRAZ DAHA 6000 KM UZERINDE FILAN CIKARSAM UZUN YOL DAHA IYI OLUR GIBI GELIYOR BIRAZDA EVHAM VAR GOZ SUREKLI YOL BILGISAYARINA TAKILIYOR

14. gokeri06

gokeri06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Gökhan Güneri
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    gönül isterdi ki akatyakıt fiyatları bu derece yüksek olmasaydı da gözlerimiz ibrde takılıp kalmasaydı rahat rahat binseydik arabalarımıza...

15. serdarus

serdarus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    VALLA COK DOGRU SUAN ARNAVUTLUKTAYIM. BIZDEN EN AZ 25-30 YIL GERIDE BIR ULKE VE AB'YE GIRECEKLER (KI BU AYRI BIR MUAMMA) VE KURSUNSUZ SUPER 1.60 TL DIZEL 1.2 TL BOYLE OLUNCA HERKESIN ALTINDA FAKIR ZENGIN DEMEDEN KACAK MERCEDES...

16. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Katılıyorum... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    Düzenleyen : zeus83tr

17. gokeri06

gokeri06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Gökhan Güneri
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    tabi ki biz dede öyle olsa yakıt masrafımız yarı yarıya düşer ve bizde yapılı araçlara binme şansımız olurdu :(

18. redbull

redbull Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arlkadaslar ben de yazdiklarinizi okudum baya bi bilgi sayibi oldum sayenizde. Benimde i30 zum var be daha 200kmde arabayi aldigimda 14 lt gosteriyordu sonradan 10.5 dustu :) daha da duser isallah kurum bagladikdan sonra baya bi dusme oluyormus sanirim ama gozler hep ekranda dediğiniz gibi su yakıt fiyatlari mahfettin insanlari rahat rahat bi araba surdurmuyorlar insana ...Ama cekis ve surus keyfi olarak her zaman benzini tercih etmisimdir... Motor acma denemesinde 195 gördum ama yol bitti bu gun biraz daha zorlayacam arabayı ....

19. blge32

blge32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben alalı 3 hafta oldu şehiriçi 8.5-9.0 arası yakıyor dahada iner inşallah. araç 3000 km'yi devirmeden bence zorlamayın

20. hyonda

hyonda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    son güncellemeler:arkadaşlar aracım 2000 km yi geçti.benzinde test ettim sabah trafiğinde ankarada şehir içi 7-7.5 lt yakıyor.motor açma işlemini tamamladım.uçuyor resmen.1.4 değil gibi sanki.:Dyalnız ilginç bir durum yaşıyorum sanki lpg de benzine nazaranaraç daha iyi çekiyor.banamı öyle geliyor acaba??

bir anektod:arkadaşla eskişehir yolunda gidiyoruz gece vakti.yol boştu bende deneyeyim dedim.hiç ibreye bakmıyorum ama.asılıyorum gaza.araba çekmiyor gibi geliyor bana.dedimki arkadaşa lan olm bu iyi çekmiyomu ne lan dedim.sonra ikimizde aynı anda ibreye baktık hızımız 190-195 arası:Dhelal olsun koreli kardeşlere herşeyi ile 4 4 lük bir araç yapmışlar...
    saygılarımla......................................Ne mutlu i30'u olanlara!!!

Bu Sayfayı Paylaş