Aracıma xenon takmayı düşünüyorum, mercek far olunca aydınlatmanın daha güzel ve de net olacağı kanısındayım. Takan arkadaşlar oldu mu hiç ? Varsa fotograf ve düşüncelerini rica etsem benimle paylaşabilir misiniz ? (Benim aklımdan gecen 8000k renk olarak)
Forum da o kadar çok xenon ve mercek konusu varki bu iki kelimenin de ne olduğunu bilmeyen öğrenir...
Taktirdiysaniz şimdiden hayırlı olsun ben kullanıyorum geçenlerde de konu açtım biri yanmiyodu. Ben memnunum beyaz gayet güzel ve şık duruyor ama mavi çok daha hoş tabi tercih soze kalmış 8000k iydir. Garantili taktırin derim 50 60 tl farklı olsun ama garantili olsun
8000 K sadece görüntüdür arkadaşlar 5000k üzerine çıkmayın yagmurlu karlı yollarda 8000 ile önünüz göremezsiniz. mercek olması şart eger zenon taktırıyorsanız.
Photon kullanıyorum. Fakat aracım yeni i20. Tahminimce aynıdır mercekleri. 6000 k kullanıyorum mkmtaj dahil 600 tl yi buldu biraz pahalı oldu ama ne bi arıza lambası ne bi elektronik kusur var 2 ay oldu. 1 ampülün iki beyini var benimkinde.
4300K en ideal görüştür araştırmalarınızı yapabilirsiniz. 6000K ne için güzeldir diye ileri sürüyorsunuz. biraz araştırma yaparsanız fikrinizden vazgeçersiniz. Hava şartlarında en iyi görüşü beyaz ışık değil sarı ışık daha iyi görüntü verir siste hiç 6000k zenon ile gittinizmi bir deneyin ozaman konuşalım. Eger zenon taktırmak yada takmak istersen yardımcı olurum.
Katılıyorum size yağmurlu havada öyle çok aham şaham aydınlatma bulamadım. Aslına bakarsanız en iyisi 5000 k ama şu an piyasada yok. Bmw mecedes gibi firmalar orjinalinde takıyor. Fakat 6000 k o kadarda kötü değil sistede kullandım yağmurlu havada da normal halojenden iyi fakat öyle kat kat iyi değil bana göre. Zenona o kadar para veriyorum sarı ışık olmasın dedim ben
Merhaba.benimde aracimda bi xenon takili.osram d1s cool blue intense 5000k ampul var.en guzel beyaz isik bu ampulde mevcut.bu arada aractaki mercekler bir ise yaramaz.mercekleride degistirmek sart.ben mercekleride degistirttim.son birsey daha ampulun 6000k olmasi iyi birsey degil.renk olarak hosunuza gider fakat kotu havalarda size cok pismanlik yaratir.