Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

I30 Sarsıntı Problemi

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda iqipd tarafından 5 Eylül 2017 tarihinde açılan konu

1. iqipd

iqipd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mehmet çömez
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Selamlar,

Bu forumu yapandan allah razı olsun, yıllar önce bir sorunumu çözmüşlerdi çok teşekkür ederim. Yine bir sorun var yine geldik özetle :)

Neyse şu anda 3'üncü hyundai'me severek biniyor(dum) son 4000 km'dir lanet bir sorunum var. 2015 model i30 elite aracım var, araç 40000 km'de 36000'km lerde araçta sarsıntı başladı. Direksiyon titremesi balans rot işi felan değil, araç 4 kere rot balansa gitti farklı farklı yerlerde ancak sorun çözülmedi. Servis sonunda suçu lastiğe buldu ve 4 Continental lastiği 4 sıfır 2017 üretimi michelin primacy 3 ile değiştirdim.

Neyse arkadaşlar bizim sarsıntı 110 km'de başlıyordu bu sefer 115 km'de başladı özetle lastiklerin değişimi de çözmedi. Tekrar servise gittim bu sefer diyorlar ki biz lastik demedik lastikten olabilir dedik. Bende dedim lastik değişti aga şimdi sen bana sorunu çözemiyoruz mu diyorsun ne yapabiliriz bilmiyoruz diyorlar. Servisle gırtlak gırtlağa gelmeye başladık yine.

İşin kötüsü arabadan soğumaya başladım arkadaşlar ne yaparız bilmiyorum. Arabayı kullanasım gelmiyor artık.

Saygılarımla

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,946
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, teker üzerindeyken balans yaptırmayı deneyin. eğer düzelmezse aks sisteminde balans var demektir. Diğer taraftan araç dizelse ve sarsıntı gaza yüklendiğinizde oluyorsa egr v.b. afr ile alakalı olabilir.

umutd07 bunu beğendi.
  3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    mümkünse birkaç özel rot balansçıya gidip sıkıntıyı söyleyin, tabii ki her ustanın dediği doğru çıkmaz ama aracın yürüyen kısmının gözle ve elle kontrolü şart.

küçük bir ihtimal ama fren kaliper pimleri de küçük bir "zangırtı" yapabilir. kaliper oringlerinin değişmesiyle düzelir.

MSC bunu beğendi.
  4. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Gaza yüklenip bırakınca bir anlık sarsıntı kesiliyor ise aks lalesi olabilir. Bende çok uğraştım gitmedik rot balanscı kalmadı en son bulduk. Sağ aks lalesi boşluk yapmış . Sizde bir kontrol ettirin. Muhtemelen orada.

5. iqipd

iqipd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mehmet çömez
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    araç üzerinde rot balans yapmıyorlar, araç otomatik olduğu için. Bunun dışında sarsıntı birşeyin dönmesinden oluyor gibi yani ne bileyim, 120'de başlıyor 130'da çok hissettiriyor 140'da 120'deki seviyesinde daha da hızlanırsak aynen devam ediyor.

6. enissaymaz

enissaymaz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    84
    Ad Soyad:
    enis saymaz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    merhaba. aracınızın otomatik olması üzerinde balans yapılamayacağı anlamına gelmez. vitesi N konumuna aldığınız zaman üzerinde balans ayarı yapılabilir. ayrıca şikayetinize istinaden ; aracınızı titremenin olduğu sürate getirdiğinizde vitesi N konumuna boşa alın ve titremenin gidip gitmediğine bakın. eğer titreme gidiyor ise aracın yürür takımına değil , motor kulağı ,şanzıman kulağı , enjektörler gibi parçaların kontrolü gerekebilir . yok titreme hala devam ediyorsa jantları, balansı , aks balanslarını kontrol ettirmenizde fayda olacaktır.

Bu Sayfayı Paylaş