Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İ30 rölanti-bana garip geldi :)

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda umutciftci tarafından 1 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. umutciftci

umutciftci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam arkadaşlar, i30 rölanti ile ilgili bir garip durum farkettim sizinle paylaşayım istedim (belkide benim kuruntumdur:)) Şimdi özellikle sabahları aracı ilk çalıştırdığımda aracım direk olarak 1500 devirden çalışmaya başlıyor (bu normal bir durummuş) ben nerden aklımda kalmışsa ilk hareketi vermeden önce devir göstergesi 1000 e kadar inmesini bekledikten sonra hareket ederdim yani rölantide 2-3 dakka bekler ilk hareketi bundan sonra verirdim. yalnız bu şekilde yaptığımda yakıt tüketiminin aslında çok fazla olduğunu yeni gördüm yani yine yol bilgisayarı üzerinden verilerle açıklamak gerekirse durum şu: genelde bakırköy-taksim arası kullanırım aracımı. bu güzergah ortalama 13 km. yukarıda belirttiğim gibi 2-3 dakikalık rölantiden sonra harekete geçtiğimde 13 km yol sonrası depodaki benzinle gidilebilecek mesafe birimi yaklaşık olarak 18 ile 20 km arası düşüş gösterirdi yani örneğin harekete geçmden kalan mesafe 220 ise taksime geldiğimde 200 km olurdu. fakat son 4 gündür özellikle çalıştırdıktan sonra en fazla 20-30 saniye bekleyip hareket ediyorum ve gördüm ki bunu yapmaya başladıktan sonra hem aracım zıpkın gibi hareket etmeye yani ilk günlerindeki gibi seri hareket etmeye hemde çok az yakıt yakmaya başladı mesela yukarıda bahsettiğim gibi aynı yolda 20 km değil sadece 8-10 arası bir km tutarı düşmeye başladı :) sizce bunun nedeni ne olabilir, yorumlarınız önemli benim için..
    Teşekkürler.

2. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Aracı çalıştırdıktan sonra beklmenize gerek yok, hemen yola çıkabilirsiniz. Bekletme durumu dizel araçlar için faydalı turbo'nun sağlığı açısından. Benzinli için böyle bir durum söz konusu değil.

İlk çalıştırmada devrin yüksek olması otomatik jikleden kaynaklı, motor ısındıkça devir düşer ve ideal sıcaklığa ulaştığında devir 850rpm civarına düşer.

Araç durduğu yerde çalışırsa yol bilgisayarındaki tüketim değerleri yükselir, aynı zamanda çok yakıt harcarsınız. Dururken harcadığınız yakıtı aracı çalıştırdıktan 5 10 saniye sonra hareket ederek kazanabilirsiniz.

3. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    racı çalıştırdıktan sonra 20sn bekleyin ve hareket edin.Fazlasını beklemek gereksiz.Dediğiniz gibi sizin kuruntunuz :)

4. bolukbasiemrah

bolukbasiemrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rolantıde calışırsa arac 20ile 30 sn arasında turbonun ıcındekı yag bosalır bunun araca hıc bır zararı yoktur ve normaldır hatta aracı stop ederken sureklı 30 sn rolatıde bekledıkten sonra stop edınız cunku arac dururken turboda yag kalmaması gerekirTURBO yagsız ken aracın motor sesı degısır aslında bu turbonun sesıdır motorun degıl

Bu Sayfayı Paylaş