arkadaşlar geçen serviste değiştirdim 50 ytl yan sanayisini buılmak lazım bilgisi olan paylaşırsa sevinirim
1.4 motorunu sayazsak 36binden başlayıp 43bine kadar çıkıyor i30 36 binlik arabaya 50liralık polen filtresi çok mu pahalı?
bu bir bakış açısı tabi ama ekonomik çözümü varsa neden fazla verelim diğer taraftan yazın filtre doldu araba hamam gibi kokmaya başladı ucuz filtre bulursam servis peryodunu beklemeden değiştiririm diye düşündüm esas mesele o.geçen 15 000 bakımda değişti diğer servis 35 000 de o arada polen filtresi ne olur kimbilir
hyundaide periyodik bakımlar 15 bim km yada 1 yıl hangisi önce dolarsa o zaman yapılır, yani 15 binde bakım yaptırdıysanız 30 binde yada 15 bin bakımından 1 yıl sonra bakım yaptırmanız gerekir ikincisi amacım polimik çıkarmak değil ama aracınız için orjinal malzeme kullanmanızın çok pahalı olmayacağını söylemeye çalıştım, yetkili servisin yakınlarından geçerken uğrayıp bir polen filtresi alıp kendiniz değiştirebilirsiniz mesela. geçen servise gittim check lambası yandığı için gitmişken bir hava filtresi aldım ve değiştirdim. bunu demek istiyorum.
hocam 23 tl motor hava filtresi 50 tl polen filtresi bi denge olmalı fiyatta bu ürünler 2 ayda bir değişmesi tavsiye ediliyor yoksa üzerinde bakteri üreyebiliyor yıldan yıla değiştirsek zaten problem değil tabiki amç polemik değil bi paylaşım yapmaya çalışıyoruz