Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i30 mu Era mı?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda formator tarafından 29 Aralık 2009 tarihinde açılan konu

1. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Slm millet, aranıza yeni katıldım bikaç gündür siteyi ve i30 ile era hakkındaki yorum ve şikayetleri inceliyorum. Kampanyanın bitimine az bi süre kala full era ile i30 mode esp sr arasında bi karar verebilmiş değilim. Araba hakkında meraklı ve az da olsa bilgili biri olarak bana göre i30'un üstün kısımları bağımsız arka süspansiyon ve arka fren sisteminin disk olması ile artı bikaç özelliğe sahip olması. Farklı sınıf araçlar olmasına rağmen era'da da daha fazla ekonomi(yakıt, parça masrafı..vb) ile 2. elde satış kolaylığı mevcut. Sitede gördüğüm kadarıyla çok yoğun ses şikayeti eralardavar ki bunu okumasam fiyat farkı vermeye gerek yok düşüncesiyle full dizel erayı tercih ederdim; ancak i30 da da aynı şeylerden şikayet de gördüm bu sitede. İyice kafam karışmış durumda. Ayrıca i30'un da yakıt göstergesinin anlık değil de ortalama hesapladığını paylaşmış bi arkadaşımız ki buna göre de sınıf farkı ve süspansiyon sistemini hesaba katmazsak aralarında bariz bi fark yok; ama fiyat olarak epey var. Öncelikle konfora önem veren ve "bu araca mı para verdin her yerinden ses geliyor" şeklindekki bi yorumla karşılaşmak istemeyen biri olarak iki araçtan hangisini tavsiye ettiğinizi ve hangisinin diğerine göre daha avantalı olduğunu merak ediyorum.

2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    istediğiniz motor hakkında bilgi verirseniz daha iyi olur..

3. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam formatör, öncelikle ne alırsan al yılbaşından önce al derim. 9 aydır eraya biniyorum 0 almıştım ses şikayetim yok sadece yol tutuş biraz zayıf onuda 400 tl vererek çözüyoruz artık (hyundai mühendislerini gectik :)) arac olarak istediğini verebilecek düzeyde. çok fazla i30 kullanmadım yorum yapmam yanlış olur ancak 2.elide düşünürsen era derim. suda var 2 si farklı segment arac.

4. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Önceikli tercihim dizel olur ama fiyat iice açılıyor. 1.6 benzinli+lpg ile tavisye göre cw ya da hb mode. Eğer çok bi kalite farkı yoksa dizel style sports era. bu arada ilginiz için de sağolun.

5. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sağol mst2000 400 liraya nasıl hallediyorsunuz, yani terichime faydası olablilir. Ses konusuna gelince sitede herkes ya amortiisör, ya kaliper ya da arkadan sesler diyor ondan dolayı biraz kafam karıştı açıkçası bi de i30 için de aynı şeyi söyleyenler de var.

6. Misafir

Misafir Guest

Era'dan yoğun şikayert demişsiniz, sadece süspansiyon konusunda yoğunşikayet var, buda aslında şikayet değil memnuniyetsizlik, çünkü süspansiyondaherhangi bir sorun yok....tercih konusuna gelince, eğer durumunuz müsaitse tabi'ki İ30 tercih edilmeli ama çok para vermek istemiyorum derseniz, bence Era güzel bir seçim...

7. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    lpg takmak için 2.000tl civarı bir fark ödeyeceksiniz..dizel ile benzinlinin arasında da 3.000tl fark var..bu durumda dizel daha mantıklı sanki..kendimi sizin yerinize koyuyorum bu durumda tercihim i30 olurdu..fark çok geliyorsa bir alt donanım secip yine i30 derdim..

8. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben olsam i30 u tercih ederdim yol tutuşu konfor kalite işçilik ve donanımbakımından era dan üstün fiyat farkı ve bütçeye göre bu değişir dizel i30 alamıyorsanız dizel era daha mantıklı olur.

9. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşım benden sana tavsiye lpgli alacağına ne yap ne et dizel al.
    yada benzinli kullan zenginsen https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    benim era lpgli, problem yok ama genede orjinal dizeli tutmaz kardeş
    erada dizel farkı 5bin liraya yakın, i30da ise dizel farkı 3bin lira
    bence i30 dizel al, sunrooof, esp olmasın gerekirse

10. mst2000

mst2000 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yayları değiştirerek, süspansiyon sorunu çözülüyor dostum. dizel güzel bir tercih olur. cokkk zenginde olsan beniznli araca binilmez. ya lpg yada dizel tercihin olsun. ben 1800 tl lpg ye fark vermiştim suan aracım 15000 km ye geldi ama lpg nin parası cıktı suan kara geciyorum. coşkun abi birde süspansiyon sorun gercekten 2009 model arac değil sanki yaylı magirus direksiyonundayım :)

11. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    eranın süspansiyon sorunu 400 tl ye spor yay alarak halledilebiliyor ki yol tutuşunda da ciddi kazanç oluyor. eğer bütçeniz yetiyor ise i30 daha kaliteli olduğu için tercih edebilirsiniz ama lpg ile uğraşmaktansa dizel almanızı tavsiye ederim. mode özelliklerini pek bilmiyorum ama eranın full haline yakınsa dizel i30 diyorum.

12. Misafir

Misafir Guest

Sorun demek problem çıkaran demektir bildiğim kadarıyla, süspansiyon ne gibi bir sorun çıkarmış, ben 1 seneden fazla kullandım, hiç sorun çıkarmadı, he dersen'ki Magirus minibüs gibi, bu tercih meselesi, kimi yaylanmayı sever, kimi sert süspansiyonu...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    abi ben buna sürüşü konforsuz ama sportif diyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    belki katılmazsınız ama ...

14. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hepiniz çok sağolun arkadaşlar, verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bi seçim yapıcam. artı ve eksilerden bakarsak olaya arkaların kampana ya da disk oluşunu çok önemsemiyorum ama1-) i30'un arkası bağımsız süspansiyon olduğu için konfor ve bozuk yollardaki gürültü seviyesi daha makul olur gibime geliyor. ayrıca erada kaliperlerinn de ses yaptığını çok duydum2-) anlık yakıt tüketimini göstermesi çok önemli ki ikisi de bilgiğim kadarıyla ortalama hesaplıyor
    3-) eranın yakıt ve parça ekonomisi daya uygun diye biliyorum
    bunun dışındaki detayları da düşünürsek eğer sitedeki arakaşların kaliper ya da arka taraftan süspansiyon sonucu gürültü ve konfor memnuniyetsiliği durumu kronik değil ve çözümü olan şeylerse full dizel era daha mantıklı geliyor fiyat farkını da düşününce(araçalar tabi farklı sınıf ve i30 daha ii tabi ama 2. el satışını da düşünmek lazım bence)

15. Misafir

Misafir Guest

Katılıyorum tabi'ki, Era'nın bozuk yollarda konforlu bir sürüşü var diyemeyiz ama bu sorun olmaktan çıkıp memnuniyet konusuna giriyor diye düşünüyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

16. Misafir

Misafir Guest

Bildiğim kadarıyla Sonata'da dahilHyundai'nin hiç biraracında "anlık yakıt tüketim" değerini vermiyor yol bilgisayarı, ayrıca arka frenlerde "kaliper" olup olmaması çok önemli değil, bazen disk fren daha avantajlı olabiliyor, özellikle maliyet açısında..

17. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arka frenlerin kampana yerine disk olması daha güvenli şüphesiz ancak, disklerin sık sık yaşanan atılma problemi buna bağlı balata değişimi gibi kullanıcıya yansıyan ek maliyetler de olabiliyor. kendi adıma konuşursam yarışa girmiyeceğime göre kampana sistemi de arkalar için benim gibi bi kullanıcıya yeterli.

18. orient

orient Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    8 aydır i30 dizel 115 ps style plus kullanıcısı olarak söylenenlere pek kulak asmayın ben memnunum aldığımada bir an bile olsa pişman olmadım.konfor yol tutuşu güvenlik abs, esp, ebd, hava yastıkları daha ne olsun aynı sınıftaki bir çok markada aynı donanımlı araçlar daha pahalıya satılıyor. yıllık olarak yaptığınız kilometreye göre dizel veya benzinli tercih nedeniniz olur.Yıllık en az 15 - 20 bin gibi kilometreler yapıyorsanız dizel tercih nedeniniz olsun. ayrıca turbo dizel olması güç yani torkunda beklenenden fazla olmasını sağlıyor. kararınız ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın.

Düzenleyen : orient

19. formator

formator Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    orient arkadaşım çok sağol, i30 un çok ii bi araç olduğunu biliyorum. siz de kazasız belasız güle güle kullanınİNŞ. benim ddanışma sebebim tabi şuydu; full era 32 bin ve aldıktan sonra bi çok ekonomik avantaj. i30 a gelince 38 bin ufak tefek ekonomik dezavantajın yanında 2. el sıkıntısı ki bunları dikkate alınca 6 bin lira fark vermeye değmezmiş gibi düşünüyordum ki sitede herkes eranın hem konforundan hem de sesle alakalı problemlerinden şikayetçi. eğer gerçekten bi sorun yoksa benim düşüncemdeki biri erayı tercih eder ama bahsedilen sorunlar gerçekse sıfır araç alıp uğraşmaktan her tarafından çıkan sesi dinlemekten ya da memnun kalmamaktansa 6 bin vermek daha mantıklı diye düşününmüştüm. en azından verdiğiniz bilgiden ,30'un gönül rahatlığıyla alınabilecek bi araç olduğuna kani oldum. tekrar tekar sağolun.

20. ksswat

ksswat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    2009 model 1.4 benzinli ERA sahibi olarak, i30 u tavsiye ederim.
    Birincisi era 2006 yılından beri ufak bir makyaj haricinde değişmedi ve 2011 model eralarda muhtemelen kasa değişecek,
    Era nın benzinli motorları yakıt olarak biraz fazla olduğunu düşünüyorum(düşünmekle kalmıyorum uzun yolda ortalama 120-130 km hızla 8 lt/100 km yakıt tüketimini bizzat görmüş birisiyim)
    1.4 motor aracaLPG taktıranlar çekişin düştüğünden şikayetçi, LPG taktırmayı düşünüyorsanız 1.6 motorları tercih etmelisiniz, ama kapalı otoparklarda 2.sınıf insan muamelesi görmek konusunda hazırlıklı olmalısınız.
    Dizel ERA ların 110 bg olması ve yüksek torku sebebiyle tutulan modeller.
    Diğer taraftan 2007-2010 modelERA lar arasındaufak tefek 70 kadar farklılık(eksiklik) olduğunu okumuştum(özellikle iç aydınlatmalar konusunda araştırırsanız göreceksiniz)
    İnternette satılık era ilanlarına bakarsanız oldukça fazla ilan var, bunun sebebi memnuniyetsizlikten değil,satılan araç miktarının fazlalığından kaynaklanmakta,
    Ayrıca 2. el piyasası oldukça hareketli bir araç olmasına rağmen satlık çok fazla alternatif olduğu içinacele satmak isteyen birisinin fiyatkonusunda birazesnek olması gerekiyor.
    Ben şahsen Era sahibi olarak takas edecek2009-2010 model az kilometreli dizel bir i20 bulsam değerlendirmeyi düşünüyorum.

Bu Sayfayı Paylaş