Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i30 motor ve mekanik değişikliği !!!

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda Kaan Çelikçi tarafından 9 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. Kaan Çelikçi

Kaan Çelikçi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Selam arkadaşlar öncelikle herkesin bayramı mübarek olsun hayırlı bayramlar :)

Yakın zamanda değilde özellikle aracımın garantisi bittikten sonra motor ve yürüyen aksamda radikal değişiklikler yaparak aracımı modifiye etmek geçiyor uzun zamandır içimden !!!

Acaba neler yapabilirim neleri değiştirebilirim ve aracımı düzgün bir şekilde modifiye edebilirim ? Bilgisi ve tecrübesi olanlar bana yardımcı olabilirmi ?

Uzun zaman aralığında en azından bir çok malzemeyi tedarik edeyim elimin altında dursun :)

Özellikle motor gücünün artmasından kaynaklanan mukavemet ve aşırı yükü kaldırabilecek parçalar nelerdir ? Turba ve intercooler gibi uygulamalar yapılabilirmi , yapılırsa başka neler gereklidir ?Dış görüntüsünden çok aracın sport karakterini , ruhunu ortaya çıkarabileceğim radikal değişikliklerden söz ediyorum !!!

İki tane dandik yay ile dört çelik jantdeğiştirmek , bir eksoz takmak değil adam akıllı tuningten söz ediyorum ;)

Şanzumandan tutun , fren disklerine kaliperlere , diferansiyele blow off'tan , eksozt susturucusuna kadar baştan aşağı orjinal fabrika çıkışı stock motorla ne kadar oynayabiliriz bunun için doğru adres kimdir ? Neresidir ? Amacım yarışmak değil ama tamamen böyle bir güce sahip olmanın kışkırtıcı kıskandırıcı kibirli duygularını yaşamak için yani kısaca tamamen kendimi tatmin etmek için istiyorum (Tatmin yanlış anlaşılmasın tabi ) =)
    Düzenleyen : Kaan Çelikçi

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bence ilave en az 8-10 binden bahsediyorsunuz :)
    Aktarma organlarında baskı-balata hariç ciddi bir revizyone gerek yok, keyfe keder son dişli değiştirilebilir.
    Motorda ise piston kollarına kadar revizyon şart.
    Fren sisteminde daha büyük disk uygulaması gerekebilir.

Bu Sayfayı Paylaş