Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

i30 ile uzun yol tecrübem

'İ30 Forum - Club (FD; 2007–2012)' forumunda umutciftci tarafından 4 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

1. umutciftci

umutciftci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam arkadaşlar, İ30 aracım ile ilk uzun yol tecrübemi sizinle de paylaşmak istedim. Yıllık izinimizde eşim ile birlikte aracımızla önce istanbuldan izmire, bir gece izmirde kaldıktan sonra izmir bodrum ve nihayet dönüşte de direk bodrum-istanbul yollarını katettik.
    İnanır mısınız yolculuk sonrası allah'a çok şükür iyiki İ30'u tercih etmişim dedim. Aracın yol tutuşu gerçekten çok iyi. Gidiş-dönüş sırasında yaklaşık 1300 km yol yaptım ama inanın hiç yorulmadım bu sanırım aracın konforu ve yol tutuşunun şoförü yormamasından kaynaklanıyordur. gelelim en önemli meseleye yani yakıt konusunahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif istanbuldan çıkmadan önce yaklaşık 150 tl lik benzin aldım ve depoyu fulledim (depoda da biraz vardı). direk izmire gittim, izmir içinde biraz gezdim ertesi gün izmirden bodruma hareket ederken izmir çıkışında benzin aldım tekrar depoyu fullemek için ve 23 litrelik benzin (80 TL) alarak depoyu fulledim. aynı benzin ile 1 hafta içinde sırasıyla izmir-bodrum-turgut reis-akyarlar-turgut reis-akyarlar-bodrum-akyarlar arası yol yaptım(bodrum ile bizim kaldığımız akyarlar arası 31 km). bugün akyarlardan hareketle direk istanbula doğru yola çıktım ve 100 tl lik benzin alarak depoyu fulledim yine. şuan istanbula geldik çok şükür ve depoda çeyrek depo kadar yakıt kaldı. hesaplamalarıma göre yanlış değilse km de 0,23 tl yakmışım (yolun büyük kısmında klima açıktı).
    aracın seriliği uzun yolda daha da bir anlaşılıyor, forumda izin verilmiyor ama belirtmeden geçemeyeceğim otobanda 180 ile giderken bile araç sanki daha da gaz ister gibiydi yani bassan bir o kadar daha gidecek:) izlenimlerim şimdilik bunlar, herkese saygılar:)

2. y.emre

y.emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Yunus Emre YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    180 km hıza ara ara çıkıp birde klima açık ise o araba 230 kurustan hertürlü fazla yakar iyi aksamlar.

3. umutciftci

umutciftci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eşim araçta olduğundan sadece izmir aydın arasındaki otobanda o hıza çıktım ve o ara özellikle klima kapalıydı. saygılar

4. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    neyse bu hız konusunu fazla uzatmayalım, sürat felakettir https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley37.gif
    unutmayalım, hep hatırlatalım
    hız yaparken bizi sevenleri ve bekleyenleri düşünelim https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

5. umutciftci

umutciftci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun abi çok haklısın, ben kendimden önce eşimi düşünürüm herkes öyle yapsa yani değer verdiklerini düşünse korkar yapmaz aman hız felakettir, yavaş ama sağlam gitmek en iyisihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

6. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

yunus hiç emin olma derim askerdeyken ailem kırıkkaleye yanıma geldi ist den benim bulundugum nokta 570 km dir (ist den cıkarken km saatini özellikle sıfırlattım) git gel 1140 km ben kırıkkalede 10 km de gezdim etti sana 1150 km ist ye döndüklerinde telefon actım kaç lıralık benzin aldın toplamda dedim gitgel 220 TL lik benzin aldım dedi 1150 / 220 yi 19 krş ediyor ve İ20 1.4 100 hp likbir aracla yani? vede klima acık ara ara 180 görmüşsede 23 krş ideal dir https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Umut bey üzerindeki lastikler Hankoon Optimo olamsı gerek. Nasıl memnunmusunuz? Yol sesi konfor nasıl acaba?
    Bende almayı düşünüyorum.

Düzenleyen : Turgay

8. umutciftci

umutciftci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Turgay bey selam
    evet üzerindeki lastikler hankook. araç ile ilgili tek sevmediğim yönü lastikler yeni olmasalar inanın hemen değiştiricem hatta uzun yola çıkmadan bir ara yeni olmasına bakmadan değiştireyim dedim ama son anda vazgeçtim:)
    yol sesini çok fazla derecede içeri veriyor ayrıca hafif rampalarda bile kalkışta çok kızaklama yapıyor buda bana güven vermiyor açıkçası
    epeydir araştırıyorum, goodyearın efectife serisi olan lastikler hoşuma gitti değiştirirsem sanırım ondan alıcam

9. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Anladım.
    Bende Hakook Evo serisi düşünüyordum ondan sordum. 137 lira fiyat vermişlerdi. Ancak dün servise sordum Michelin 190 lira dediler 7 taksit.
    Üzerindeki lastiklerin Dunlop 4 senelik fakat arabam 23 binde.Dunloplar yol sesini içeri cok alıyor. Birde sıtabil yollarda bütün titreşimi alıyor. Sert bir lastik olsa gerek . Bu yüzden sanırım tercihim Michelin olacak. İçimin rahat olması açısından.

10. umutciftci

umutciftci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence iyi edersiniz. zaten internet üzerinde biraz araştırınca kullanıcıların genelde tercihleri michelin yada o sınıftaki lastikler oluyor. bence goodyearın dediğim lastiğinide araştırın mutlaka karar vermeden önce:)

11. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Goodyear iyi lastik ama dediğiniz modelide düşündüm onunlada michelin arasındaki fark 30 lira. Ben 30 lira için michelinden vazgeçileceği düşüncesinde değilm.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

12. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Peh biz nasıl olduda karşılaşmadık.Bizde bodrum gümbetteydik 6 gece kaldık orda.1 haftadan az bir sürede izmirde kaldık :D

13. umutciftci

umutciftci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    :):) valla bilmiyorum kardeş:) bizde akyarlardaydık ama izmirde sadece 1 gece kaldık. eğer oralarda siyah bir i30 gördüysen o benimdir kesin:)

14. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Ben amcamların garajından gece çıkarıyordum arabayı sahil kenarına parkediyordum.Bi ara volkan konak konserine gittim.Geceleri sahildeki sahaların orda modifeci gençler toplanıp müzik açıp bira içiyorlardı.Baya bi izlenimim var izmir hakkında :))

Düzenleyen : Koruycu

15. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    verilen paranın karşılığını almak ve bundan mutlu olmak çok büyük bir keyif https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifkazasız belasız sürüşler dilerim..

16. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    ne yalan söyliyim yakıttan arabadan çok tatil kısmına takıldım.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif giden var gidemeyen var yaniihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

17. BAŞAR ALP

BAŞAR ALP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ümit Bey' e ve herkese merhabalar.

Bu siteye yeni üye oldum.1ay önce i30 90 PS Team modelini Uçar otodan satın aldık.Araçla ilk uzun yol deneyimimi geçen hafta eşimle beraber Kütahya üzerinden Bodruma tatil için yaptık fakat yapmaz olaydım.İlk 1 ay istanbul içi araçla 400 km yol yaptım hiç bir sorun yoktu sadece ön konsoldan çıtırtı şeklinde bir ses geliyordu bu sesde i30 larda kronik bir durum olduğunu internetteki araştırmalarımda öğrendim.Yolda Adapazarı civarında 130km/h i geçtikten sonra araçtan inanılmaz bir rüzgar sesi gelmeye başladı.Sesten ziyade uğultu şeklinde bütün yol boyunca bu sesle devam ettik.120 km/h altında düşünce ses kesiliyordu.Sanırım kapılardan içeri rüzgar alıyordu.Eşimin de benim de bütün moralimiz alt üst oldu.Yoldan Uçar Otonun servisi ile konuştum bana kaputu açıp herhangi bir hortum vs. cıkmış olup olmadığını sordular.Bende arabalardan anlayan biri olarak araçın aerodinamik yapısında veya cam,kapı fitillerinde,aynalarda olabileceğini söyledim.Döndüğümüzde servise gelmemizi söylediler,işlerden dolayı henüz götüremedim.Konula ilgili aynı şikayeti veya bilgisi olanların yardımını rica ederim.

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba, bu tip bir sorun daha önce dile getirilmemişti. Elantra'nın devamı olan i30'da bu sorunun kronik olması pek mümkün görünmüyor. Zira elantra son süratlerde dahi rüzgar sesi konusunda oldukça başarılı.

Düzenleyen : MSC

19. BAŞAR ALP

BAŞAR ALP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar bey merhaba
    bende internetteki araştırmalarımda hiç böyle bir şikayetle karşılaşmadım.araçtan genel olarak çok memundum. çekişi(90 ps olmasına rağmen) yol tutuşu harika fakat bu ses cok anormal be bariz derecede belli oluyor.sesi kameraya kaydettim gerçi iyikide kaydetmişim çünkü bodrum dönüşü balıkesirden sonra 180 e kadar çıktıysam da sesi tekrarlamadı.
    ayrıca bodrum izmir manisa tarafları cok rüzgarlıydı acaba onunla ilgisi varmıdır ama ne kadar rüzgarlıda olsa o sesi yapmaması lazım araç 0 km çünkü.seside tarif edecek olursam bu dünya kupasında ki vuvuzela sesinin biraz daha kibarı diyebilirim.

20. Davtor

Davtor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Araçlarını yeni alan arkadaşlar çok aceleci ve araçtan anında çok şey beklememeliyiz bakınız i30 bildiğiniz üzere sert sayılabilecek bir süspansüyon sistemine sahip dolayısı ile böyle sert araçlarda daha çok yeni oldukları için bazı tıkırtılar gelebilir bu zamanla yok olur bundan endişeniz olmasın ve henüz motorunuz da çok yeni olmasına rağmen belirttiğiniz üzere perfomnasını beğenmişsiniz yani biraz kullanımla araç km yaptıkça siz aracı daha iyianlayacaksınız o da sizi anlayacaktır.
    Düzenleyen : Davtor

Bu Sayfayı Paylaş